foto: ekrānuzņēmums no video
Latvijā kļuvis pieejams viens no pasaulē jaudīgākajiem "Garmin" rokas pulksteņiem 
ASV GPS multisporta pulksteņu ražotājs "Garmin" modelī "Fenix 5 Plus" piedāvā vēl plašāku savienojamību un iespēju vēl ciešāk sekot līdzi sava ķermeņa fizioloģiskajiem ritmiem.
Fitness
2018. gada 21. decembris, 06:43

Latvijā kļuvis pieejams viens no pasaulē jaudīgākajiem "Garmin" rokas pulksteņiem 

Jauns.lv

Profesionālo atlētu un sporta entuziastu vidū ASV ražotāja “Garmin” vārds nebūt nav svešs. Līdz šim Latvijā bijuši pieejami dažādi šīs firmas sporta pulksteņi gan pieaugušajiem, gan bērniem, taču nu vietējo interesentu uzmanību piesaistījis jaudīgais “Garmin Fenix 5 Plus” laikrādis.

Tiesa gan, “Garmin Fenix 5 Plus” ir grūti dēvēt par pulksteni, līdzīgi kā nešķiet pareizi modernākos klēpja datorus saukt par skaitāmajām mašīnām. “Garmin Fenix 5 Plus” gadījumā laika rādīšana tik tiešām ir tikai viena no ļoti daudzajām funkcijām.

Ar acīm pārskrienot pāri šī rokas pulksteņa funkciju sarakstam, piepeši atmiņā ataust bērnībā redzētās multfilmas par supervaroņiem, kuru rīcībā bija nelielas ierīces ar šķietami bezgalīgām iespējām.

Pēc būtības “Garmin Fenix 5 Plus” ir GPS (Global Positioning System) multisporta pulkstenis.

Mūsdienīgā ierīce savā jaunajā veidolā piedāvā vēl plašāku savienojamību un spēj vēl ciešāk sekot līdzi tās nēsātāja fizioloģiskajiem ritmiem.

Pulkstenī iestrādāta viegli lietojama kartēšanas un navigācijas sistēma, apjomīga mūzikas krātuve, metrika un citas funkcijas, par kurām noteikti ir vērts izstāstīt plašāk.

Pasaules kartes un maršruti rokas stiepiena attālumā 

Karšu un navigācijas sistēma šī pulksteņa nēsātājam ir pieejama teju jebkur, pateicoties GPS, GLONASS un “Galileo” satelītu sistēmu atbalstam un laikrādī iebūvētajai EXO tipa antenai.

Tiem, kuri aizraujas ar aktīvu dzīvesveidu un bieži ceļo, īpaši noderīga būs pulkstenī iebūvētā “Trendline” maršrutēšana. Tās princips – tiek izmantota apjomīgā “Garmin Connect” pieejamā maršrutu un lokāciju datubāze, kas ļauj jums pulkstenī izvēlēties atbilstošāko ceļu rīta skrējienam vai izbraukumam ar velosipēdu, ja atrodaties sev nepazīstamā pilsētā vai apvidū.

Papildus ievērojamiem uzlabojumiem kartēšanas un navigācijas sistēmās, “Garmin Fenix 5 Plus” iestrādāti arī daudz kvalitatīvāki altimetra, barometra un trīs asu elektroniskā kompasa sensori. Papildus ir pieejams arī žiroskops un termometrs.

Vēl ciešāks kontakts ar ķermeni treniņa laikā

Tā kā šis ASV ražotājs ir izslavēts tieši ar sportistiem un aktīva dzīvesveida piekritējiem piemērotu palīgierīču ražošanu, “Garmin Fenix 5 Plus” ietver sevī arī virkni uzlabotu treniņu asistēšanai domātu funkciju.

Šis rokas pulkstenis spēj detalizēti fiksēt treniņu vēsturi un veiktspējas rādītājus, lai nākotnē informētu tā nēsātāju par progresu un attīstību. Ierīce piedāvā iepriekš izveidotus aktivitāšu profilus skriešanai, velosportam, aktivitātēm iekštelpās, peldēšanai, kāpšanai kalnos, pastaigām, golfa spēlēšanai, slēpošanai, airēšanai un citiem sporta un treniņu veidiem.

Lai garantētu maksimālu brīvību un ērtību sportisko aktivitāšu laikā, “Garmin Fenix 5 Plus” modeļos ir iekļauta “Elevate” tehnoloģija pulsa nolasīšanai no plaukstas locītavas, kas spēj sekot līdzi jūsu sirdsdarbībai, bez nepieciešamības izmantot pulsometru ar jostiņu ap krūtīm.

Tikpat būtiska fizisko aktivitāšu cienītājiem varētu šķist arī ierīcē iebūvētā mūzikas krātuve. Pulkstenī iespējams saglabāt līdz pat 500 dziesmām un tas atbalsta bezvadu austiņu savienojumu ērtai mūzikas baudīšanai treniņa laikā vai nododoties citām fiziskām aktivitātēm. “Garmin Fenix 5 Plus” ļauj sinhronizēt atskaņošanas sarakstus ar tādām pasaulē populārām straumēšanas platformām kā “Spotify” un “Deezer”.

Noder gan sporta zālē, gan veikalā

Jaunais “Garmin” pulkstenis spēj atvieglot dzīvi ne vien sporta laukumā, bet arī skrējienā, ko ikdienā veicat pilsētā, iepērkoties.

“Fenix 5 Plus” sērija piedāvā “Garmin Pay” bezkontakta maksājumu funkciju, kuru iespējams izmantot, lai veiktu maksājumus bez skaidras naudas vai nepieciešamības lietot bankas karti.

Jāpiebilst, ka šīs funkcijas pieejamību gan nosaka arī konkrētas tirdzniecības vietas piedāvātās maksāšanas iespējas un banka, kuras pakalpojumus lieto pulksteņa nēsātājs.

Neskatoties uz plašo funkciju klāstu “Garmin Fenix 5 Plus” akumulators no pilnas uzlādes brīža viedpulksteņa režīmā spēj darboties līdz pat 12 dienām, bet 8 stundas, aktīvi lietojot GPS un mūzikas klausīšanās funkcijas.

Aplūkojot pulksteni un tā piedāvāto iespēju klāstu tuvāk, pavisam noteikti jāpiemin arī augstas izšķirtspējas ekrāns, kas ļauj piekļūt informācijai un pārvaldīt šo rīku arī tiešos saules staros. 

Tiem, kuri raduši brīvos brīžus pavadīt īpaši aktīvi, ilgstoši atpūšoties pie dabas krūts, nav arī jāraizējas par funkcijām pārpildītā rokas pulksteņa izturību.

Pulksteņa aizsargstikla materiāls ir izgatavots no ķīmiski stiprināta stikla vai safīra kristāla, aizsargstikla ietvars ir veidots no nerūsējošā tērauda, savukārt korpuss – darināts no šķiedru stiegrota polimēra.

Vairāk par “Garmin Fenix 5 Plus” rokas pulksteni uzzināt iespējams oficiālā tirgotāja Latvijā “Eleme” mājaslapā.

Tuvojoties Ziemassvētkiem, jaudīgo rokas pulksteni var pagūt iegādāties “Eleme” veikalā tirdzniecības centrā “Riga Plaza”, Mūkusalas ielā 71.

Veikala speciālisti spēs sniegt kvalitatīvu konsultāciju par “Garmin Fenix 5 Plus” un atbildēs uz jebkuru jautājumu.

Papildus tam, decembrī “Eleme” salonveikalā “Riga Plaza” ar ievērojamu atlaidi pieejama arī virkne citu viedierīču, kuras manāmi atvieglos ikdienas procesus saimniekošanu mājoklī.

Franču ražotāja “Netatmo Smart Indoor Camera” ir tehnoloģiski attīstīta, iekštelpām radīta novērošanas kamera ar seju atpazīšanas funkciju, kas ļauj pārliecināties, kad mājās pārnāk bērni un brīdina, ja dzīvesvietā atrodas kāda līdz šim neatpazīta persona.

foto: Publicitātes foto
Franču ražotāja “Netatmo Smart Indoor Camera” ir tehnoloģiski attīstīta, iekštelpām radīta novērošanas kamera ar seju atpazīšanas funkciju.

Gada aukstajos mēnešos īpaši aktuālas varētu būt “Netatmo” viedās termogalvas, kuras iespējams uzstādīt radiatoriem, lai maksimāli kontrolētu temperatūru mājoklī un ietaupītu naudu, efektīvi patērējot siltumenerģiju.

foto: Publicitātes foto
“Netatmo” viedās termogalvas iespējams uzstādīt radiatoriem, lai maksimāli kontrolētu temperatūru mājoklī.

TP-Link HS100 viedā kontaktligzda ļauj ērti pielāgot mājokļa elektrotīklu un elektroierīces tā, lai tās būtu iespējams kontrolēt no viedtālruņa.

foto: Publicitātes foto
TP-Link HS100 viedā kontaktligzda ļauj ērti pielāgot mājokļa elektrotīklu un elektroierīces tā, lai tās būtu iespējams kontrolēt no viedtālruņa.

Kontaktligzda darbojas ar bezvadu interneta palīdzību un caur to pieslēgtās elektroierīces ir iespējams vadīt atrodoties jebkurā pasaules vietā, kur ir pieejams kvalitatīvs interneta pieslēgums.

Reklāmas publikācija tapusi sadarbībā ar "Eleme".