Hokejs
2018. gada 18. decembris, 22:57

Maskavas CSKA hokejistiem negaidīti pārtrūkst 18 uzvaru sērija

Jauns.lv / LETA

Maskavas CSKA vienība otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) negaidīti piekāpās Maskavas apgabala "Vitjaz", kā rezultātā pārtrūka turnīra līderu iespaidīgā 18 uzvaru sērija.

Iepriekšējo zaudējumu CSKA piedzīvoja vien 16.oktobrī, bet pēdējā 31 mačā tā bija guvusi 30 uzvaras.

Mājinieku uzvara arī ir apgrūtinājusi Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" cīņu par vietu Gagarina kausā, turklāt "Vitjaz" šis ir jau ceturtais panākums pēc kārtas. Tas rīdziniekus no pirmā astoņnieka attālinājis jau līdz pieciem punktiem.

Otrdienas mačā "Vitjaz" labā vārtus guva Aleksandrs Sjomins un Aleksejs Makejevs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas "Dinamo" otrdien, ielaižot vārtus priekšpēdējā minūtē, viesos ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) piekāpās Minskas "Dinamo" vienībai.

Citā otrdienas spēlē Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš savos vārtos ielaida piecas ripas, kamēr viņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" komanda viesos ar 0:5 (0:2, 0:1, 0:2) kapitulēja latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Spartak", piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Kalniņš šajā spēlē atvairīja tikai 14 no 19 pretinieku metieniem, aizvadot neveiksmīgu maču.

Maskavas komandas rindās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli tikmēr izcēlās Aleksandrs Hohlačovs.

Tikmēr neviens no latviešu uzbrucējiem ar rezultativitāti neatzīmējās. Daugaviņš otrdien laukumā pavadīja 17 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet uzvarēja trijos no 12 iemetieniem.

Savukārt Karsums laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 53 sekundēs arī metienus neizpildīja, bet pielietoja četrus spēka paņēmienus, uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, un nopelnīja divas soda minūtes.

Citā otrdienas mačā sesto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Sanktpēterburgas SKA, kas savu skatītāju priekšā ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) pieveica blāvi spēlējošo Bratislavas "Slovan", kam savukārt tā bija jau 11.neveiksme pēc kārtas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam latviešu uzbrucējs Miks Indrašis aizvadīja savu pirmo maču pēdējo trīs nedēļu laikā, Maskavas "Dinamo" hokejistiem viesos ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pārspējot Vladivostokas "Admiral".

Indrašis šajā mačā uz ledus pavadīja 12 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā uzvarēja divos no četriem iemetieniem un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Pašlaik 28 gadus vecais Indrašis nebija spēlējis kopš 26.novembra, kad cīņā pret Helsinku "Jokerit" iedzīvojās ceļgala savainojumā. Pēc šīs spēles Maskavas klubs paziņoja, ka latvietis nevarēs spēlēt līdz decembra beigām, bet prognozes bija ļoti piesardzīgas, tāpēc viņš jau tagad varēja atgriezties laukumā.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 33 spēlēs guvis deviņus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr zaudējumu cieta aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas viesos ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpās Astanas "Baris" vienībai.

Kulda šajā duelī uz ledus pavadīja 18 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar vienu bloķētu metienu.

Viņš šosezon 40 spēlēs guvis divus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli. Tiesa, bez punktiem viņš ir palicis jau 33 dueļos pēc kārtas.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 66 punktiem 38 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par pieciem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 53 punktiem ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 44 punktiem 39 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk sestā ar 41 punktu 40 cīņās ir Maskavas "Dinamo", bet devītā ar 34 punktiem 38 mačos ir Rīgas "Dinamo", no pirmā astoņnieka atpaliekot piecus punktus. Tikmēr 11.vietā 24 punktiem 40 mačos ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 63 punkti 39 mačos, bet otrā ar 55 punktiem 40 spēlēs ir Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard". Tikmēr astotajā vietā ar 37 punktiem 38 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuru pārstāv pašlaik savainotais latviešu aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.