foto: AP/Scanpix
Dāvis Bertāns laukumā atgriežas dramatiskā "Spurs" zaudējumā
Basketbols
2018. gada 22. novembris, 07:31

Dāvis Bertāns laukumā atgriežas dramatiskā "Spurs" zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien pēc divu maču izlaišanas atgriezās laukumā un guva astoņus punktus, taču viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā.

"Spurs" savā laukumā ar 103:104 (32:30, 27:31, 18:20, 26:23) pēdējās sekundēs piekāpās Memfisas "Grizzlies", piedzīvojot jau piekto zaudējumu pēdējo sešu maču laikā.

Bertāns atgriezās "Spurs" sastāvā pēc divu maču izlaišanas. Latvietis šajās spēlēs bija ievietots tā sauktajā "concussion protocol", jo viņam bija smadzeņu satricinājuma simptomi.

Trešdienas cīņā latvietis laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā grozā raidīja vienīgo divpunktnieku, vienu no diviem tālmetieniem un visus trīs "sodiņus".

Vēl Bertāna kontā piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens un viena piezīme. Kamēr viņš bija laukumā, "Spurs" iemeta par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija dalīts otrais labākais rezultāts komandā.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 24 gūtiem punktiem bija Demars Derouzens, kamēr 21 punktu pievienoja Rūdijs Gejs.

Savukārt "Grizzlies" rindās Maiks Konlijs izcēlās ar 30 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet spānis Marks Gasols pievienoja 20 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

Bertāns pirmo reizi laukumā nāca cīņas piektajā minūtē un jau sākumā demonstrēja aktīvu sniegumu, palīdzot "Spurs" atspēlēties no dažu punktu deficīta. Savukārt nedaudz mazāk kā minūti līdz pirmās ceturtdaļas beigām viņš realizēja tālmetienu ar sodu, kamēr Sanantonio komanda pirmo ceturksni noslēdza ar nelielu vadību (32:30).

Uzreiz pēc pirmās ceturtdaļas latvietis gan tika nomainīts un laukumā atgriezās vien trešā ceturkšņa beigās, kad paguva izcelties ar vēl diviem precīziem soda metieniem. Savukārt spēles beigās Bertāna laukumā nebija, bet "Spurs" nespēja nosargāt pāris punktus vadību.

Vēl 1,2 sekundes pirms beigām Derouzens ar precīzu divpunktnieku šķietami nodrošināja "Spurs" uzvaru (103:102), tomēr 0,5 sekundes vēlāk noteikumus pārkāpa Gejs, kā rezultātā Gasols aukstasinīgi realizēja divus soda metienus, "Grizzlies" tiekot pie dramatiskas uzvaras.

"Spurs" ar astoņām uzvarām 17 spēlēs Rietumu konferencē pašlaik ieņem tikai 12.vietu, kamēr "Grizzlies" ar 12 panākumiem izvirzījusies pirmajā vietā.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Indiānas "Pacers".