Basketbols
2018. gada 13. novembris, 07:46

Kurucs paliek rezervē "Nets" zaudējumā "Timberwolves" komandai; Leverts gūst smagu traumu

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs pirmdien palika rezervē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" cieta zaudējumu, turklāt smagu savainojumu guva viens no komandas līderiem Keriss Leverts.

"Nets" viesos ar rezultātu 113:120 (31:30, 22:27, 32:36, 28:27) piekāpās Minesotas "Timberwolves" komandai.

Kurucs bija spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Bruklinas komanda pirmā puslaika beigās saņēma smagu triecienu, jo vienā no spēles epizodēm smagu labās kājas potītes savainojumu guva šosezon lielisku sniegumu rādošais Leverts. Pamatsastāvā aizsargs laukumu pameta uz nestuvēm un tika nogādāts slimnīcā tālākām pārbaudēm.

"Nets" basketbolisti pēc spēles nespēja slēpt nepatīkamās emocijas par komandas biedra smago traumu. Levertam ātru atveseļošanos vēl Kurucs un pārējie "Nets" spēlētāji, kā arī citu komandu basketbolisti, tajā skaitā arī Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis.

"Nets" rindās rezultatīvākais šajā mačā bija D'Endželo Rasels, kurš guva 31 punkti, bet pa 14 punktiem sameta Spensers Dinvidijs un Rondijs Holiss-Džefersons.

Tikmēr mājiniekiem ar 25 punktiem un 21 atlēkušo bumbu izcēlās Karls Entonijs Taunss, 24 punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Džefam Tīgam, bet pie 23 punktiem tika Deriks Rouzs.

Jau vēstīts, ka Timberwolves" veikusi ievērojamu maiņas darījumu ar Filadelfijas "76ers" vienību, kura rezultātā Minesotas komandas līderis Džimijs Batlers nonācis "76ers" komandā.

"Timberwolves" un Filadelfijas klubu nosūtījuši Batleru un Džastinu Petonu, bet pretī saņēmuši Robertu Konvingtonu, Dario Šariču, Džeridu Beilesu un 2022.gada otrās kārtas drafta izvēli. Visi trīs jaunieguvumi bija spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

"Nets" ar sešām uzvarām 14 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā joprojām ieņem astoto vietu, kamēr "Timberwolves" ar pieciem panākumiem 14 cīņās atrodama 14.pozīcijā Rietumos.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems Maiami "Heat".