foto: Sputnik/Scanpix
Sevastova prestižo "WTA Elite Trophy" turnīru sāk ar uzvaru pret mājinieci Džanu
Citi sporta veidi
2018. gada 1. novembris, 14:51

Sevastova prestižo "WTA Elite Trophy" turnīru sāk ar uzvaru pret mājinieci Džanu

Jauns.lv / LETA

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova ceturtdien sezonas otrā svarīgākā noslēguma turnīra "WTA Elite Trophy" pirmajā mačā ar rezultātu 6-0, 7-6 (12:10) apspēlēja ķīnieti Šuai Džanu.

Latvijas tenisiste pasaules rangā ieņem 11. pozīciju, bet turnīrā izlikta ar otro numuru, kamēr Džana ir 36. pozīcijā, bet sacensībās saņēmusi 12. numuru.

Nākamajā duelī Kamēlijas grupā pret spānieti Garvinji Mugurusu noskaidrosies, vai Sevastova sasniegs turnīra pusfinālu, kamēr Džana sacensības ir noslēgusi, jo viņa pirmajā cīņā ar 6-3, 3-6, 2-6 piekāpās Mugurusai.

Džana pirmajā setā vairākkārt nespēja trāpīt bumbu laukumā, turklāt Sevastova ne vienu reizi vien demonstrēja augstvērtīgu sniegumu aizsardzībā. Latvijas sportiste pirmajā geimā nobreikoja savu pretinieci un to pēc tam paveica vēl divas reizes.

Sevastova rādīja pārliecinošu spēli, ko nevarēja teikt par viņas pretinieci, turklāt Latvijas tenisiste trīs geimus no sešiem uzvarēja ar 40:0, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru setā.

Otrā seta sākumā rezultāts vēstīja 1-1 līdz Sevastova kārtējo reizi nobreikoja savu pretinieci un panāca 2-1. Ceturtajā geimā gan arī Sevastova pirmo reizi zaudēja savu servi, kam sekoja uzvara nākamajā geimā un rezultāts atkal bija labvēlīgs 3-2 Latvijas sportistei.

Abas tenisistes apmainījās ar uzvarētiem geimiem, rezultātam kļūstot 5-4 Sevastovas labā. Tomēr Latvijas sportiste neizmantoja iespēju noslēgt maču, jo rezultāts kļuva 6-6, viņai divreiz tiekot nobreikotai. Cīņa turpinājās taibreikā, kas izvērtās visai saspringts.

Džana izvirzījās vadībā ar 5:1 un bija tuvu uzvarai setā, tomēr Sevastova atguvās. Rezultāts kļuva 3-6, bet Latvijas sportiste guva panākumus trīs izspēlēs pēc kārtas. Garā taibreika izspēlē noslēgumā pārāka izrādījās Sevastova, kura uzvarēja ar 12:10.

"Viņa demonstrēja labāku sniegumu otrajā setā, bet es tobrīd pieļāvu kļūdas un sarežģīju savu situāciju. Džana bija laba pretiniece un mani gaida grūta nākamā cīņa pret Mugurusu," pēc mača sacīja sportiste.

Sevastova un Džana līdz bija šim aizvadījušas trīs savstarpējās spēles, divus panākumus gūstot Latvijas tenisistei. Pirmoreiz abas sportistes savā starpā tikās 2012.gadā Portugālē, kad Ešturīlas sacensību pirmajā kvalifikācijas kārtā uzvaru ar 6-4, 7-5 guva ķīniete.

Tomēr pēc tam Bursas ITF 50 000 turnīra ceturtdaļfinālā 2015.gadā panākumu guva Sevastova, kam 2017.gadā sekoja vēl viena uzvara Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4.

Sevastova šomēnes sasniedza Pekinas WTA "Premier" turnīra finālu, bet Maskavas WTA "Premier" turnīrā viņa apstājās pusfinālā. Oktobrī parādītais sniegums viņai ļāvis no otrā desmita beigām pacelties uz 11. vietu, kas liepājniecei ir karjeras rekords.

Tikmēr Džanas šīs sezonas augstākie sasniegumi bija trīs pusfinālu sasniegšana "International" līmeņa turnīros Honkongā, Hirošimā un Prāgā.

Latvijas sportiste šosezon izcīnījusi 43 uzvaras un cietusi 20 zaudējumus, kamēr Džana tikusi pie 28 panākumiem un 27 reizes cietusi neveiksmes.

"WTA Elite Trophy" Acālijas grupā ielozētas krieviete Darja Kasatkina, amerikāniete Medisona Kīza un ķīniete Vana Cjana, Orhidejas grupā spēlē baltkrieviete Arina Sabaļenka, francūziete Karolīne Garsija un austrāliete Ešlija Bārtija, bet Rozes grupā cīnās beļģiete Elise Mertensa, vāciete Jūlija Gērgesa un igauniete Anete Kontaveita.

Tikai apakšgrupu uzvarētājas kvalificēsies pusfinālam.

"WTA Elite Trophy" turnīrs notiek Ķīnas pilsētā Džuhai un tajā sacenšas tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23.vietu, kā arī īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmusī mājiniece Džana, kura WTA rangā atrodas 36.pozīcijā. Sevastova WTA rangā ieņem 11.vietu, bet Mugurusa atrodama 17.pozīcijā.

Dalību šajās sacensībās atteikušas slavenā amerikāniete Serēna Viljamsa un Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko.

Turnīra kopējais balvu fonds ir 2,3 miljoni dolāru (divi miljoni eiro).

Kā vēstīts, Sevastova un Kasatkina bija rezervistes Singapūrā notikušajam sezonas galvenajam noslēguma turnīram "WTA Finals", kurā triumfēja ukrainiete Jeļina Svitoļina.