foto: Ieva Leiniša/LETA
Zībarts pēc sāpīgā zaudējuma: "Parādījām, ka varam šajā līmenī spēlēt un cīnīties"
Zībarts norādīja, ka "TTT Rīga" mača sākumā nav īsti demonstrējusi tādu sniegumu, kādu treneri vēlējušies, taču kopumā spēles plāns ticis izpildīts.
Basketbols
2018. gada 25. oktobris, 00:00

Zībarts pēc sāpīgā zaudējuma: "Parādījām, ka varam šajā līmenī spēlēt un cīnīties"

LETA

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas mačā pret spēcīgo Krievijas komandu Kurskas "Dinamo" apliecināja, ka var spēlēt šādā līmenī un cīnīties pret augstvērtīgiem klubiem, pauda rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"TTT Rīga" trešdien pēc astoņu sezonu pārtraukuma atgriežoties FIBA Eirolīgā, trešdien pamatturnīra pirmajā spēlē savā laukumā aizraujošā cīņā ar 69:70 (17:23, 13:7, 24:16, 15:24) piekāpās spēcīgajam Krievijas klubam Kurskas "Dinamo", kas pulcē vairākas šī sporta veida zvaigznes.

"Domāju, ka aizvadījām labu spēli, un gribu pateikties meitenēm par lielo cīņassparu un azartu, ar kādu mēs spēlējām visas 40 minūtes. Parādījām, ka varam šajā līmenī spēlēt un cīnīties, tādēļ ir jāstrādā, lai šādus mačus turpmāk uzvarētu. Ceturtajā ceturtdaļā, kad Kurskas klubs sāka spēlēt ar visām labākajām spēlētājām, pretinieces uzsvaru lika uz individuālo meistarību, kas lielā mērā viņām palīdzēja uzvarēt," pēc mača teica Zībarts.

"Kurska ir algu budžeta ziņā vadošā Eirolīgas komanda. Kā jau teicu, tā ir pasaules izlase, un liels gods, ka izcīnījām iespēju spēlēt šeit. Starptautisko spēļu pieredze ir svarīga, lai mēs būtu gatavi cīnīties šajā līmenī. "Dinamo" sastāvā esošā Brīena Stjuarta šobrīd ir pasaules labākā spēlētāja," pārliecināts ir rīdzinieču treneris.

Zībarts norādīja, ka "TTT Rīga" mača sākumā nav īsti demonstrējusi tādu sniegumu, kādu treneri vēlējušies, taču kopumā spēles plāns ticis izpildīts.

"Aizsardzībā nosedzām pirmo metienu, bet zaudējām atlēkušās bumbas, līdz ar to diezgan daudz punktus viņas guva ar atkārtotiem metieniem. Šeja Pedija noslēgumā bija ar bumbu un redzēja, ka ir pietiekami daudz laika un izspēlēja vēl vienu piespēli. Domāju, ka viņai bija jāsaņem piespēle atpakaļ un jāuzņemas šis pēdējais caurgājiens," atzina Zībarts.

Zaudējumu "TTT Rīga" piedzīvoja pēdējās sekundēs, kad savā uzbrukumā pieļāva kļūdu piespēlē. Pēc šīs spēles Kurskas kluba galvenais treneris Lukass Mondelo asi kritizēja tiesnešus, bet viņa bijušais kolēģis šajā komandā Zībarts ir pārliecināts, ka tas ir taktisks gājiens.

"Pretinieku trenera tiesnešu kritizēšana ir taktika. Kopā strādājām iepriekš un katru spēli bija epizodes, par kurām varēja tā teikt. Tā vienkārši ir taktika kā treneris strādā ar tiesnešiem, lai ietekmētu spēles gaitu. Tas bija mājiens, domājot par nākamo maču," uzskata Zībarts.

Tikmēr Mondelo paslavēja Rīgas komandu.

"Uzvarēt spēles Eirolīgā ir ļoti sarežģīti. "TTT Rīga" ir vienība, kurai ir laba komandas ķīmija un tā spēj parādīt labu sniegumu. Zinājām, ka šī vienība spēlēs organizēti aizsardzībā. Mums vajadzēja veiksmīgāk gūt punktus. Pirmajā puslaikā izmantojām "pick&roll" aizsardzību, bet otrajā dažos brīžos nokavējām ar maiņām. Svarīgi šajā mačā bija iegūt atlēkušās bumbas, bet galotnes likteni izšķīra mūsu individuāli spēcīgās spēlētājas," uzskata Montelo.

Preses konferencē speciālists vērsa nepatiku tiesnešu darbības virzienā.

"Gribētu uzsvērt dažus skaitļus - mājiniecēm soda metienos bija 18 iespējas, bet mums bija tikai piecas. Kā labākā pasaules spēlētāja no 28 metieniem no spēles ne reizi neizmet nevienu soda metienu? Tas ir neiespējami. Eirolīga ir liels turnīrs, kurā ir izcilas spēlētājas un komandas, un mēs nesaprotam, kā tiesnesis pieņēma šādus lēmumus. Mēs sagaidām paskaidrojumus par tiesāšanu šajā mačā. Esmu ļoti dusmīgs - nesaprotu šādu skaitļu attiecību," uzsvēra Montelo.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Neskatoties uz to, apsveicu "TTT Rīga" ar iekļūšanu Eirolīgā, un viņas šo maču aizvadīja labi. Tāpat gribu apsveikt Zībartu - viņš savulaik ļoti palīdzēja mūsu komandai," apmierināts bija Montelo.

Vēl trešdien šajā apakšgrupā Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce" izbraukumā ar 63:54 (15:21, 21:13, 16:8, 11:12) pārspēja Grieķijas Pirejas "Olympiakos". Savukārt Francijā vietējā "Flammes Carolo" ar 80:74 (21:18, 14:20, 27:16, 18:20) pārspēja Ungārijas vienību Šopronas "Uniqa". Savukārt ceturtdien Aijas Putniņas pārstāvētā Spānijas komanda Salamankas "Perfumerias Avenida" plkst.18 viesosies pie Turcijas vienības Stambulas "Hatay".

Labākās četras vienības pēc divu apļu turnīra cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.

"TTT Rīga" oktobrī pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās Eirolīgas pamatturnīrā, jo kvalifikācijā divu maču summā pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer".