foto: AP/Scanpix/LETA
Girgensonam un "Sabres" graujošs zaudējums pret "Avalanche"
Girgensons laukumā pavadītaja nedaudz vairāk par 13 minūtēm un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2.
Hokejs
2018. gada 12. oktobris, 09:33

Girgensonam un "Sabres" graujošs zaudējums pret "Avalanche"

LETA

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā ceturtdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 1:6 (0:3, 1:1, 0:2) piekāpās Kolorādo "Avalanche".

Jau pirmajā trešdaļā "Sabres" pamanījās nonākt iedzinējos ar 0:3, bet 38.minūtē vienus vārtus atguva Neitans Boljē, kuram rezultatīvi piespēlēja šī gada pirmā izvēle NHL draftā Rasmuss Dālins. Zviedram šis bija pirmais rezultativitātes punkts pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Tie gan tā arī palika mājinieku vienīgie vārti šajā mačā, jo pēc tam "Avalanche" atbildēja ar vēl trim vārtiem, gūstot graujošu uzvaru.

"Avalanche" sastāvā divus vārtus iemeta Neitans Makinons, bet trīs rezultatīvas piespēles Miko Rantanenam.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadītajās 13 minūtēs un divās sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Arizonas "Coyotes".

Girgensons šosezon četrās spēlēs ir nopelnījis vienu rezultativitātes punktu par piespēli, kamēr "Sabres" ar četriem punktiem Austrumu konferencē atrodas desmitajā vietā, kamēr līderei Toronto "Maple Leafs" ir astoņi punkti.

Savas NHL karjeras laikā pašlaik 24 gadus vecais Girgensons kopumā 352 spēlēs guvis 44 vārtus un veicis 58 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējā sezonā latviešu uzbrucējs 71 spēlē atzīmējās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā.