foto: AFP/Scanpix/LETA
"Predators" uzbrucējs Votsons par vardarbīgu konfliktu ģimenē diskvalificēts uz 27 spēlēm
Uz 26 gadus vecā Votsona dzīvesbiedres ķermeņa policija konstatēja zilumus.
Hokejs
2018. gada 13. septembris, 11:50

"Predators" uzbrucējs Votsons par vardarbīgu konfliktu ģimenē diskvalificēts uz 27 spēlēm

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Nešvilas "Predators" uzbrucējs Ostins Votsons par vardarbīgu konfliktu ģimenē diskvalificēts uz 27 regulārā čempionāta spēlēm.

Pašlaik 26 gadus veco Votsonu šī gada jūnijā aizturēja policija. Viņš likumsargiem teica, ka strīda laikā pagrūdis savu draudzeni, kamēr policija savā ziņojumā apgalvo, ka konstatējusi zilumus uz hokejista dzīvesbiedres ķermeņa.

"Tiku informēts, ka Nešvilas "Predators" spēlētājs Ostins Votsons bija iesaistīts fiziskā konfliktā ar savu partneri. Šis lēmums, kas balstīts uz faktiem un liecībām, ir nepieciešams un atbilst NHL nostājai, ka līga nebūs toleranta pret šāda veida un līdzīgu uzvedību," paziņojis NHL komisārs Gerijs Betmens.

NHL noteikumos nav atrunāta līgas attieksme pret vardarbību ģimenē, un katrs gadījums tiek skatīts individuāli. Kā zināms, 2014.gadā diskvalifikāciju par līdzīgu incidentu saņēma Vjačeslavs Vonjnovs.

"Predators" ziņo, ka sadarbojas ar NHL šīs lietas izmeklēšanā. Tāpat NHL klubs atkārtoti pauda atbalstu programmai AMEND, kurā vīriešiem un puišiem tiek mācīts kā cīnīties pret vardarbību pret sievietēm un bērniem.

Votsons laukumā varēs atgriezties 3.decembrī, kad "Predators" savā laukumā uzņems latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres".

Votsons iepriekšējā sezonā regulārā čempionāta 76 spēlēs guva 14 vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā viņam 13 mačos bija pieci precīzi metieni un trīs rezultatīvas piespēles.

Karjeras laikā Votsons 216 NHL spēlēs guvis 23 vārtus un veicis 24 rezultatīvas piespēles.

Votsonu NHL 2010. gada draftā ar 18.numuru izraudzījās "Predators" vienība, kuras rindās viņš 2012./2013.gada sezonā debitēja planētas spēcīgākajā līgā.