foto: Edijs Pālens/LETA
Izskan bažas par Latvijas basketbola izlases sastāvu nākamajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs
Dāvim Bertānam izlases spēļu laikā esot paredzēta gatavošanās savai trešajai sezonai Sanantonio "Spurs" sastāvā.
Basketbols
2018. gada 7. augusts, 14:40

Izskan bažas par Latvijas basketbola izlases sastāvu nākamajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs

Jauns.lv / LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) nav apstiprinājusi informāciju par iespējamo Dāvja un Daira Bertānu, kā arī Anžeja Pasečņika nespēlēšanu Latvijas izlasē rudenī gaidāmajās Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēlēs.

"VEF Skola" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva otrdien sociālajā tīklā "Twitter" publicēja informāciju, ka Latvijas komandai rudenī paredzētajās spēlēs nevarēs palīdzēt brāļi Bertāni un Pasečņiks, kā arī pauda, ka izlasi pārstāvēs Jānis Timma un Jānis Strēlnieks.

"Man nav oficiālas informācijas par viņu plāniem," norādīja LBS prezidents Valdis Voins. "Protams, nevaram izslēgt šādu iespēju, bet vai Bertāni un Pasčņiks nespēlēs, šobrīd neesmu gatavs komentēt. Runāsim ar visiem - spēlētājiem, aģentiem un klubiem, lai basketbolisti varētu palīdzēt izlasei, bet šobrīd neko konkrēti nevaru pateikt. Risks pastāv ne tikai par šiem spēlētājiem, bet ir arī vesela virkne citu, kuri spēlē augstā līmenī. Pašlaik man nav informācijas ne par tiem, kuri varētu spēlēt, ne tiem, kuri nespēlēs."

Latvijas izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas cikla turpinājumā pretī stāsies Spānija, Slovēnija un Melnkalne, bet Pasaules kausam kvalificēsies otrā posma grupas trīs spēcīgākās vienības.

Jau ziņots, ka Latvijas komandas rēķinā šajā ciklā ir uzvara un zaudējums pret Turciju (73:85 un 79:70), divas uzvaras pār Zviedriju (82:73 un 82:72), kā arī zaudējums un uzvara pret Ukrainu (68:82, 93:71).

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā ar četrām uzvarām sešās spēlēs pirmā pagaidām ir Latvija, kam ar trim panākumiem piecos mačos seko Turcija. Trešā ar trim uzvarām sešās spēlēs ir Ukraina, kamēr Zviedrijai ir četri zaudējumi piecās cīņās.

Latvijas izlases rindās Kijevā bija 13 spēlētāji, bet savainojuma dēļ mačā nepiedalījās Dairis Bertāns. Tāpat izlasei šoreiz nevarēja palīdzēt Jānis Timma, kurš kļuvis par tēvu.

Atšķirībā no spēlēm rudenī un ziemā, pagājušajā posmā Latvijas valstsvienībai varēja palīdzēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošais Dāvis Bertāns, kā arī ULEB Eirolīgas klubu basketbolisti.

Uz Kijevu Latvijas izlase devās 13 spēlētāju sastāvā. Valstsvienībā tika iekļauti brāļi Bertāni, Jānis Strēlnieks, Kaspars Vecvagars, Jānis Blūms, Artūrs Ausējs, Rihards Lomažs, Artis Ate, Žanis Peiners, Ojārs Siliņš, Ronalds Šmits, Anžejs Pasečņiks un Mārtiņš Meiers.

Pasaules kausa izcīņa 2019. gadā notiks Ķīnā.