Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
PSG sagrauj "Monaco" un izcīna Francijas superkausu futbolā
foto: EPA/Scanpix
Futbols

PSG sagrauj "Monaco" un izcīna Francijas superkausu futbolā

LETA

Francijas futbola čempione Parīzes "Saint-Germain" sestdien sesto gadu pēc kārtas triumfēja Francijas Superkausa izcīņā, Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā aizvadītajā mačā ar 4:0 (2:0) sagraujot "Monaco" vienību.

PSG sagrauj "Monaco" un izcīna Francijas superkaus...

Uzvarētājiem divus vārtus guva argentīnietis Anhels di Marija, bet pa reizei izcēlās Kristofers Nkunku un Timotijs Veā, kurš ir leģendārā Libērijas futbolista Džordža Veā dēls.

Šis mačs bija īpašs arī ar to, ka pie pirmās trofejas PSG rindās tika titulētais itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons, kurš vasarā pārcēlās uz PSG no Turīnas "Juventus" komandas.

Tāpat pirmo oficiālo maču pie PSG stūres aizvadīja galvenais treneris Tomass Tuhels no Vācijas, kurš starpsezonā amatā nomainīja spāni Unaju Emeriju, kurš šosezon trenēs angļu klubu Londonas "Arsenal".

Tāpat Francijas Superkausā PSG rindās pirmo spēli kopš februāra aizvadīja brazīliešu zvaigzne Neimars, kurš iepriekšējās sezonās vidū guva traumu. Tiesa, Neimars paguva laikus atgriezties ierindā, lai ar Brazīlijas izlasi piedalītos Pasaules kausa izcīņā Krievijā, palīdzot komandai aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam.

Neimars laukumā devās uz maiņu spēles 75.minūtē, kad PSG jau bija vadībā ar 3:0.

Di Marija rezultātu ar teicammu brīvsitienu atklāja 33.minūtē, bet kompensācijas laikā viņš panāca 4:0. Savukārt Nkunku izcēlās 39., bet Veā 67.minūtē.