foto: AFP/Scanpix/LETA
Vozņacki triumfē Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīrā
Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki ar Īstbornas turnīra trofeju.
Citi sporta veidi
2018. gada 30. jūnijs, 23:54

Vozņacki triumfē Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīrā

LETA

Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki sestdien triumfēja Īstbornas WTA "Premier" turnīrā.

Sacensībās ar pirmo numuru izliktā Vozņacki, kura WTA rangā atrodas otrajā vietā, ar rezultātu 7-5, 7-6 (6:5) uzveica Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas, kura savukārt ieņem 45.pozīciju.

Tas bija Vozņacki pirmais tituls kopš šī gada izcīnītās Austrālijas atklātā čempionāta uzvaras. Tāpat tas bija dānietes 29.WTA tituls, kā arī pirmais Īstbornā kopš 2009.gada.

Nevienai no Latvijas tenisistēm šajā turnīrā nebija jātiekas pret kādu no finālistēm. Tas būtu noticis tad, ja Aļona Ostapenko izcīnītu uzvaru ceturtdaļfinālā, kas nozīmētu pusfināla dueli pret Sabaļenku.

Jau ziņots, ka Ostapenko ceturtdien ar rezultātu 2-6, 5-7 piedzīvoja zaudējumu Īstbornas turnīra ceturtdaļfinālā pret polieti Agņešku Radvaņsku.

Savukārt Anastasija Sevastova trešdien ar rezultātu 4-6, 4-6 zaudēja šī paša turnīra trešajā kārtā, piekāpjoties Krievijas tenisistei Darjai Kasatkinai.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 100 WTA ranga punktus, bet Sevastova par otrās kārtas pārvarēšanu saņēma 55 profesionālā ranga punktus.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12.vietu un šajā turnīrā bija izlikta ar piekto numuru, kamēr Sevastova WTA rangā atrodas 21.vietā, Īstbornas sacensībās esot izliktai ar 11.numuru.

Savukārt Īstbornas vīriešu turnīra finālā uzvaru izcīnīja ATP rangā 67.pozīcijā esošais Miša Zverevs, kurš ar rezultātu 6-4, 6-4 pieveica ranga ranga 94.numuru Lukāšu Lacko no Slovākijas.

Turnīrs Īstbornā norisinājās uz zāles seguma.

Tikmēr Antaljas "ATP World Tour 250" vīriešu vienspēļu sērijas turnīra finālā sestdien uzvaru izcīnīja ATP rangā 30.vietā esošais Damirs Džumhurs no Bosnijas, kurš ar rezultātu 6-1, 1-6, 6-1 uzveica 24.vietā esošo francūzi Adrianu Manarino.