foto: AFP/Scanpix/LETA
Zināms, pret ko Vimbldonā spēlēs Ostapenko, Sevastova un Gulbis
Ostapenko prestižajā Vimbldonas čempionātā būs izlikta ar 12.numuru.
Citi sporta veidi
2018. gada 29. jūnijs, 13:03

Zināms, pret ko Vimbldonā spēlēs Ostapenko, Sevastova un Gulbis

LETA

Latvijas tenisa zvaigznes Aļona Ostapenko, Anastasija Sevastova un Ernests Gulbis sezonas trešo "Grand Slam" turnīru - Vimbldonas čempionātu - sāks attiecīgi pret Ketiju Dannu no Lielbritānijas, itālieti Kamilu Džordži un britu Džeju Klārku.

Ostapenko prestižajā Vimbldonas čempionātā būs izlikta ar 12.numuru, kas atbilst arī viņas vietai pasaules rangā, bet viņas pirmās kārtas pretiniece Danna ir planētas 217.rakete. Britu tenisiste dalībai šajā turnīrā ir saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav tikušās.

Šī pāra uzvarētāja nākamajā kārtā tiksies ar pasaules ranga 51.vietas īpašnieci Kirstenu Flipkensu no Beļģijas vai mājinieci Heteri Vatsoni, kura ir planētas 88.rakete.

Pašlaik 23 gadus vecā Danna cīņā pret Ostapenko piedzīvos debiju "Grand Slam" pamatturnīros - Līdz šim viņa startējusi tikai Vimbldonas čempionāta kvalifikācijā, ko nav izdevies pārvarēt.

Dannas karjeras rekords pasaules rangā ir 212.vieta, ko viņa sasniedza pirms mēneša. Līdz šim viņa izcīnījusi piecus Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) titulus, kas ir zemākā līmeņa profesionālais teniss.

Vimbldonas čempionātā līdz šim labākais sniegums Ostapenko padevās pērn, kad viņa, izcīnot četras uzvaras, sasniedza ceturtdaļfinālu, kad piekāpās slavenajai amerikānietei Venusai Viljamsai, bet iepriekš viņa tikai reizi bija pārvarējusi pirmo kārtu. Vēl 2014.gadā Latvijas tenisiste triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru turnīrā.

Zīmīgi, ka pērn Ostapenko līdz ceturtdaļfinālam aizspēlējās neilgi pēc tam, kad bija uzvarējusi Francijas atklātajā čempionātā. Tiesa, šogad viņa titulu neaizstāvēja, ciešot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Ostapenko šonedēļ piedalījās Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīrā, kas tenisistiem ierasti kalpo kā pēdējā sagatavošanās pirms Vimbldonas. Šajā turnīrā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kur gan piekāpās titulētajai polietei Agņeškai Radvaņskai. Latvijas tenisistei tas bija tikai pirmais turnīrs pēc neveiksmīgā Francijas atklātā čempionāta.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko 27 mačos izcīnījusi 14 uzvaras.

Savukārt pasaules ranga 21.vietas īpašniecei Sevastovai, kura ar šādu numuru būs izlikta Vimbldonā, ar izlozi nav diez ko paveicies, jo viņas pirmās kārtas pretiniece Džordži ir WTA ranga 56.vietā.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav tikušās.

Nākamajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar serbieti Aleksandru Kruniču, kura WTA rangā atrodama 39.vietā, vai pasaules 112.raketi Medisonu Brenglu no ASV.

Sevastovai Vimbldonas čempionāts ierasti nav bijis diez ko sekmīgs, jo pērn viņa pirmo reizi karjerā spēja pārvarēt pirmo kārtu. Šogad viņai nav paveicies arī ar izlozi, jo pretī stāsies uz zālāja seguma labi spēlējošā Džordži. Tiesa, itālietes labākais sasniegums Vimbldonā ir ceturtās kārtas sasniegšana salīdzinoši tālajā 2012.gadā, bet pērn viņa guva divas uzvaras.

Savas karjeras laikā 26 gadus vecā Džordži izcīnījusi vienu WTA titulu, kas bija 2015.gadā Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā, turnīram notiekot tieši uz zāles seguma. Itālietes karjeras rekords pasaules rangā ir 30.vieta, ko viņa sasniedza pirms teju trim gadiem.

Arī Sevastova šonedēļ piedalījās Īstbornas turnīrā , kur aizkļuva līdz trešajai kārtai. Šosezon viņa 33 spēlēs izcīnījusi 20 uzvaras.

Visbeidzot pasaules 139.numurs Gulbis, kurš pirms tam veiksmīgi pārvarēja Vimbldonas čempionāta kvalifikāciju, pirmajā pamatsacensību kārtā tiksies ar Klārku, kurš ir planētas 236.rakete. Arī Klārks dalībai šajā turnīrā saņēmis "wild card".

Gulbim ar Klārku šī būs pirmā savstarpējā tikšanās reize.

Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā šī pāra uzvarētājs tiksies ar turnīra 27.numuru Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas (pasaules 30.numurs) vai vācieti Maksimilianu Martereru, kurš ATP rangā atrodams 49.pozīcijā.

Pašlaik 19 gadus vecais Klārks līdz šim ne reizi nav spēlējis "Grand Slam" turnīru pamatsacensībās. Pasaules ranga rekords britam ir 219.vieta, ko viņš sasniedza pērnā gada izskaņā.

Tikmēr Gulbis, kurš atkopies no pāris gadus ilgušajām veselības likstām, Vimbldonas čempionātā līdz šim ne reizi nav ticis tālāk par trešo kārtu, šādus rezultātus uzrādot 2013. un 2017.gadā. Šogad viņš veiksmīgi pārvarēja visas trīs šī turnīra kvalifikācijas kārtas, tādējādi viņš Vimbldonas čempionāta pamatsacensībās piedalīsies jau 11.reizi.

Tieši tādā pašā veidā latvietis kvalificējās nesenajam Francijas atklātajam čempionātam.

Vīriešu turnīrā pasaules ranga pirmais numurs Rafaels Nadals no Spānijas pirmajā kārtā tiksies ar izraēlieti Dudi Selu, kurš ir pasaules 129.rakete, kamēr viens no galvenajiem Vimbldonas čempionāta favorītiem un pašreizējais čempions, šveicietis Rodžers Federers spēkosies pret serbu Dušanu Lajoviču (pasaules ranga 57.vieta). Savukārt pērn līdz finālam tikušais horvāts Marins Čiličs prestižo Vimbldonas čempionātu uzsāks pret japāni Jošihito Nišioku (259.), bet divreiz par čempionu kļuvušais mājinieks Endijs Marejs, kurš turpina atkopties no gurna traumas, sacentīsies pret Benuā Pēru (48.).

Tikmēr dāmu turnīrā pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas pirmajā kārtā tiksies ar japānieti Kurumi Naru, kura ir planētas 101.rakete, kamēr pašreizējā Vimbldonas čempione Garvinje Mugurusa no Spānijas spēkosies pret mājinieci Naomi Broudiju (138.). Savukārt titulētā Serēna Viljamsa no ASV prestižās sacensības uzsāks pret Nīderlandes pārstāvi Arantu Rusu (107.).

Vimbldonas čempionāts ilgs no 2. līdz 15.jūlijam.