1dienas
17stundas
43minūtes
44sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Tenisa leģenda Boriss Bekers noliedz, ka viņa diplomātiskā pase būtu viltojums
foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Es šo pasi saņēmu no vēstnieka, es vairākkārt esmu runājis ar prezidentu, tā bija oficiāla inaugurācija," sacīja leģendārais Boriss Bekers.
Sporta zvaigznes

Tenisa leģenda Boriss Bekers noliedz, ka viņa diplomātiskā pase būtu viltojums

LETA

Tenisa leģenda Boriss Bekers piektdien uzstāja, ka Centrālāfrikas Republikas (CĀR) diplomātiskā pase, kas viņam, kā apgalvo pats sportists, garantē imunitāti bankrota procedūrā, ir īsta, neraugoties uz CĀR līderu teikto, ka pase ir viltojums.

Tenisa leģenda Boriss Bekers noliedz, ka viņa dipl...

"Es šo pasi saņēmu no vēstnieka, es vairākkārt esmu runājis ar prezidentu, tā bija oficiāla inaugurācija," leģendārais sportists sacīja britu raidsabiedrībai BBC.

"Es uzskatu, ka dokumentiem, kurus viņi man izsniedz, jābūt īstiem."

Bekers BBC arī norādīja, ka būs "ļoti priecīgs vistuvākajā laikā doties uz [CĀR galvaspilsētu] Bangi, lai runātu ar cilvēkiem par to, kā mēs varam virzīties uz priekšu un kā mēs varam atrisināt šo pārpratumu".

CĀR otrdien paziņoja, ka diplomātiskā pase, ar kuru bijusī Bekers mēģina izvairīties no bankrota procedūras Lielbritānijā, ir viltojums.

"Diplomātiskā pase, kas ir viņam, ir viltojums," aģentūrai AFP pavēstīja CĀR Ārlietu ministrijas administrācijas vadītājs Čerubins Morubama.

Kā jau kārtīgs vācietis, arī tenisa zvaigzne Boriss Bekers ar sievu Liliju devies uz Oktoberfest svētkiem Minhenē.

Boriss Bekers ar sievu līksmo Oktoberfest

Kā jau kārtīgs vācietis, arī tenisa zvaigzne Boriss Bekers ar sievu Liliju devies uz Oktoberfest svētkiem Minhenē.

Dokumenta sērijas numurs atbilst "2014.gadā nozagtu jaunu pasu partijai", viņš norādīja. Turklāt pasei, kura datēta ar 2018.gada 19.martu, nav ārlietu ministra paraksta vai zīmoga.

Aprīlī Bekers tviterī publicēja fotogrāfiju, kurā redzams, kā viņš Briselē sarokojas ar CĀR prezidentu Fostēnu-Arkānžu Tuaderu.

50 gadus vecā Bekera advokāti apgalvo, ka viņu klients aprīlī iecelts par CĀR sporta atašeju Eiropas Savienībā, un skaidro, ka tas viņam nodrošina imunitāti pret visām tiesiskajām procedūrām visās valstīs atbilstoši 1961.gada Vīnes konvencijai.

Juridiskās pretenzijas viņam var tikt izteiktas vienīgi pa diplomātiskajiem kanāliem un ar Lielbritānijas un CĀR ārlietu ministru piekrišanu, norādīja advokāti.

Londonas tiesa pagājušajā nedēļā atzina bijušo vācu tenisa zvaigzni Borisu Bekeru par bankrotējušu, jo ilgu laiku viņš nav spējis bankai atmaksāt parādu. Šonedēļ Boriss ieradās savā Londonas ofisā ar “Porsche” markas auto, kuru novietoja blakus savai “Maserati” mašīnai.

Boriss Bekers pēc bankrota brauc ar “Porsche” un “Maserati”

Londonas tiesa pagājušajā nedēļā atzina bijušo vācu tenisa zvaigzni Borisu Bekeru par bankrotējušu, jo ilgu laiku viņš nav spējis bankai ...

CĀR dokumentos "nepastāv Bekera darba apraksta", sacīja Morubama. Turklāt pasē teikts, ka Bekera diplomātiskā funkcija ir "misijas finanšu jautājumi", kam nav nekāda sakara ar sportu, norādīja Morubama.

Trīskārtējais Vimbldonas čempions 2017.gadā tika pasludināts par bankrotējušu saistībā ar parādu bankai "Arbuthnot Latham" kopš 2015.gada.

Bekeru pārstāv Bens Emersons - bijušais ANO īpašais ziņotājs, kura agrāko prominento klientu vidū ir vietnes "WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs un Pakistānas kriketists Mohammads Amirs.