Zībarta debijā Jēkabsone-Žogota samet 20 punktus, taču neglābj "Dinamo" no zaudējuma
Jēkabsone-Žogota spēlēja 30 minūtes un 23 sekundes, iemetot trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no deviņiem tālmetieniem un astoņus no deviņiem soda metieniem.
Basketbols
2016. gada 19. marts, 20:00

Zībarta debijā Jēkabsone-Žogota samet 20 punktus, taču neglābj "Dinamo" no zaudējuma

Jauns.lv

Latvijas izlases basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota sestdien sameta 20 punktus, bet Mārtiņš Zībarts ar zaudējumu debitēja Kurskas "Dinamo" galvenā trenera amatā, abu pārstāvētajai vienībai ciešot neveiksmi pret Krievijas čempionāta līderi Jekaterinburgas UGMK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dinamo" savā laukumā zaudēja ar 81:97 (27:25, 24:20, 15:31, 15:21), piedzīvojot piekto neveiksmi turnīrā.

Kā zināms, Kurskas komanda pirmdien no amata atbrīvoja galveno treneri Gundaru Vētru, jo komandas vadība bija neapmierināta ar izstāšanos no FIBA Eirolīgas turnīra, kur "Dinamo" ceturtdaļfinālā divas reizes piekāpās citai Krievijas komandai Orenburgas "Nadežda". Vētras vietā par galveno treneri tika iecelts Zībarts, kurš tāpat kā vēl viens latvietis Ēriks Visockis, līdz šim bija viņa palīgs.

Jēkabsone-Žogota sestdien spēlēja 30 minūtes un 23 sekundes, iemetot trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no deviņiem tālmetieniem un astoņus no deviņiem soda metieniem. Tāpat latvietes kontā divas izcīnītas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārķerta bumba, viena kļūda, viens bloķēts metiens, viena personiskā piezīme un seši izprovocēti pretinieču pārkāpumi.

Zaudētājām Nemkadi Ogvumike guva 27 punktus, bet uzvarētājām tikpat sameta Diāna Taurasi.

"Dinamo" labi aizvadīja spēles pirmo puslaiku, pēc kura bija vadībā ar 51:45, taču pēc atpūtas UGMK pārņēma iniciatīvu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, turpinot čempionātā spēlēt bez zaudējumiem.

Turnīra līderēm UGMK ir 20 uzvaras tikpat spēlēs, kamēr Kurskas "Dinamo" ar 15 panākumiem un pieciem zaudējumiem tabulā atrodas ceturtajā pozīcijā 12 komandu konkurencē.

Līdz regulārā čempionāta beigām ir Kurskas komanda ir atlikušas divas spēles.

Kā zināms, UGMK komanda vēl tikai trešdien sasniedza FIBA Eirolīgas finālturnīru, ceturtdaļfināla izšķirošajā spēlē ar 86:66 savās mājās sagraujot Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray". Sacensību pusfinālā UGMK tiksies ar Latvijas izlases basketbolistes Anetes Šteinbergas pārstāvēto Prāgas ZVVZ USK komandu, atkārtojot pagājušā gada finālu, kurā pārāka bija Čehijas vienība.

Eirolīgas finālčetrinieka sacensības plānotas no 15. līdz 17.aprīlim.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA