foto: Edijs Pālens/LETA
Hārtlijs lepns par komandas sniegumu un paziņo, ka Latvija ar šādām spēlēm turpina augt
"Esmu ļoti lepns par savu komandu, šis punkts mums nozīmē ļoti daudz," turnīra tabulā ieskatījās Hārtlijs.
Hokejs
2018. gada 15. maijs, 00:21

Hārtlijs lepns par komandas sniegumu un paziņo, ka Latvija ar šādām spēlēm turpina augt

LETA

Latvijas hokeja izlase ir atradusi veidu, kā pret spēcīgām valstsvienībām cīnīties līdzvērtīgi, pēc varonīgās spēles pret Kanādu izteicās komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas hokeja izlase cīnās ar Kanādu

Pasaules hokeja čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Kanādas valstsvienībām "Jyske bank boxen" Arēnā.

gallery icon
107

Latvijas izlase pirmdien Dānijas pilsētā Herningā savā pasaules čempionāta B apakšgrupas sestajā mačā varonīgā cīņā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās zvaigžņotajai Kanādas valstsvienībai.

"Esmu ļoti lepns par savu komandu, šis punkts mums nozīmē ļoti daudz, jo otrdienas mačā pret Dāniju mums pietiek ar uzvaru pagarinājumā vai "bullīšos", lai nodrošinātu dalību ceturtdaļfinālā," izteicās Hārtlijs.

Šī ir otrā reize vēsturē, kad Latvijas izlase pasaules čempionāta spēlē pret Kanādu ieguvusi punktu. Pirmā un līdz šim vienīgā reize bija 1997.gadā, kad Latvija, debitējot elites divīzijā, ar kanādiešiem nospēlēja neizšķirti 3:3.

Hārtlijs pēc mača pret Kanādu uzlavēja Latvijas hokejistu cīņassparu.

Hokeja fani Dānijā pirms Latvijas izlases spēles pret Kanādu 2018. gada 14. maijā

Līdzjutēji pirms pasaules hokeja čempionāta spēles hokejā starp Latvijas un Kanādas valstsvienībām "Jyske bank boxen" Arēnā.

gallery icon
23

"Mums bija laba treniņnometne, bet tās laikā mēs daudz laika veltījām darbam ar jaunajiem hokejistiem. Cilvēki Latvijā uztraucās par mūsu pārbaudes spēļu bilanci, bet es zināju, ka pasaules čempionātā būsim pavisam vienoti. Komandā ir lieliski līderi, jaunie cīnās par katru centimetru, turklāt lielisku spēli aizvadīja arī Kristers Gudļevskis," apmierināts bija Hārtlijs. "Komandas dēļ man ir žēl, ka zaudējām šo spēli, tomēr mums pretī stājās neticami spēcīga izlase, kas šajā turnīrā var izcīnīt zeltu. Mēs pret šo vienību cīnījāmies ļoti līdzvērtīgi - ASV, Vācijas un Kanādas izlases ir vadošās pasaulē, bet mēs atradām veidu, kā cīnīties līdzīgs ar līdzīgu."

Latvijas izlases galvenais treneris sacīja, ka šādi mači kā pret Kanādu ļauj hokejistiem sevi pārbaudīt pret Nacionālās hokeja līgas (NHL) līmeņa spēlētājiem.

"Latvija ar šādām spēlēm turpina augt. Ir svarīgi novērtēt katru brīdi. To arī teicu spēlētājiem: šis ir pasaules čempionāts, kas ir lielisks notikums un liela iespēja mūsu jaunajiem hokejistiem. Nevaru vārdos izteikt, cik lepns esmu par mūsu komandu," neslēpa Hārtlijs.

Latvija jau otrdienas vakarā aizvadīs ļoti svarīgu cīņu pret mājinieci Dāniju, abām komandām duelējoties par vietu ceturtdaļfinālā.

"Jau domājam par rītvakara maču. Vēlamies turpināt ceļu un doties uz Kopenhāgenu, kur notiks izšķirošās kārtas. Latvijas hokejisti ir profesionāļi, viņi ir gatavi cīņai. Būsim gatavi mačam pret Dāniju," uzsvēra Hārtlijs, kurš jokojot pauda cerību, ka dāņu pamatvārtsargs Frederiks Andersens būs devīgs otrdienas cīņā.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 16 punktiem sešās spēlēs ir ASV, kam ar 13 punktiem seko Somija. Kanāda tikmēr guvusi 12 punktus, kamēr Dānijai ir par vienu punktu mazāk. Pirmajam četriniekam ar desmit punktiem seko Latvija, kamēr Vācijai ir septiņi punkti. Norvēģija pasaules čempionātu noslēdza ar sešiem punktiem, bet Dienvidkoreja zaudēja visās septiņās spēlēs un pie punktiem netika, tāpēc tai augstākā divīzija būs jāatstāj.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās