foto: LETA
Kapteinis Bukarts atklāj, kādu taktiku lietos mūsējie šīvakara spēlē pret somiem
Bukarts: pret Somiju jābūt gataviem, jo viņi uzbrūk arī mazākumā.
Hokejs
2018. gada 6. maijs, 14:25

Kapteinis Bukarts atklāj, kādu taktiku lietos mūsējie šīvakara spēlē pret somiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlasei svētdienas vakarā gaidāmajā pasaules čempionāta mačā pret Somiju jābūt modrai jebkurā situācijā, jo somi uzbrūk arī mazākumā, pirms gaidāmās cīņas izteicās komandas kapteinis Roberts Bukarts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas un Somijas izlašu B apakšgrupas mačs Dānijas pilsētā Herningā sāksies plkst.21.15. Tiešraidē to translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls. Šo turnīru Latvijas valstsvienība iesāka uz patīkamas nots, jo sestdien tika veikta atspēlēšanās no 0:2 un pagarinājumā ar 3:2 pieveikta Norvēģija.

"Izbaudījām uzvaru - vakarā visa komanda sanācām kopā un mierīgi pasēdējām. [Galvenais treneris] Bobs [Hārtlijs] nekad eiforiju neļauj ilgi turēt sevī. Jau pēc vakariņām bija videosesija uz 15 minūtēm, kur parādīja kļūdas. Izrunājām, kas bija labs un kas slikts, bet pašā vakarā jau bijām domās pret Somiju," pēc svētdienas treniņa sacīja Bukarts. "Hārtlijs ir ļoti prasīgs un acīgs. Viņš jau spēles laikā [video trenerim] Pēterim Gromam pasaka, ko vajag izgriezt un parādīt. Treneri pēc mūsu spēles palika skatīties Somiju un Dienvidkoreju, tā ka arī šorīt viņi mums visu izskaidroja."

"Pēc Norvēģijas spēles Bobs teica, ka spēlējām labi un parādījām raksturu, jo spējām atspēlēties no 0:2 un uzvarēt. Domāju, pirmais gols bija ļoti svarīgs. Spēli iesākām labi, taču bija divas mazas kļūdiņas. Pretinieki labi realizēja savus momentus, bet mēs bijām pelnījuši uzvaru," norādīja Bukarts.

Latvijas izlases kapteinis izteicās, ka treneru kolektīvs jau labi izpētījis Somijas komandu un pastāstījis, kam jābūt gataviem.

"Galvenais ir kustība, kustība un vēlreiz kustība. Somija ir ātra komanda, kas grib spēlēt lielos ātrumos, tāpēc, kad viņiem ir ripa, mums jāslido viņiem līdzi, nevis viduszonā vienkārši jāgaida. Jābūt pašiem kustībā, lai spētu samazināt somu ātrumu. Bobs teica, ka viņi Dienvidkorejai iemeta trīs vārtus mazākumā, tāpēc jābūt gataviem, jo viņi iet un uzbrūk vienalga - vairākumā, mazākumā vai pieci pret pieciem," uzsvēra Bukarts.

Pasaules čempionāta pirmajā mačā pret Norvēģijas valstsvienību Latvijas izlases labā divus vārtus iemeta debitants Rūdolfs Balcers, bet vēl vienu ripu iemeta Rodrigo Ābols, kamēr Bukarta, Mika Indraša un Andra Džeriņa maiņai pie vārtiem neizdevās tikt.

"Galvenais ir uzvara, tas pats svarīgākais. Katra maiņa grib būt rezultatīva un gūt vārtus. Tas mums vakar neizdevās, taču, ja runāju par sevi, vienkārši esmu priecīgs, ka šobrīd te esmu. Esmu slidojis divas nedēļas un, ja varu spēlēt pasaules čempionātā, domāju, ka ar katru spēli kļūšu tikai labāks, jo šobrīd fiziskā kondīcija prasītos labāka," atzina uzbrucējs. "Priecājos par čaļiem, kas iemeta golus. Parādījām lielisku komandas raksturu un visi bijām kā viens kulaks."

Bukarts uzsvēra, ka Latvijas izlases gars ir kā ģimenē un spēlētāji ir vienoti. Viņš arī norādīja, ka Balcera uzvaras vārti pret norvēģiem būs skaistākie šajā turnīrā.

"Tas bija lielisks gols. Domāju, ka būs turnīra skaistākais vārtu guvums. Malacis Balcers, bet tas bija vakar - šodien ir jauna diena un jāmet jauni goli. Bet tas ir tikai labi, ka Latvijas hokejā notiek kaut kas pozitīvs. Rūdolfam bijusi laba sezona, mēs priecājamies par viņu. Daudzi viņu nepazina, kad viņš mums pievienojās, kāds vēl prasīja, kas tas par tūristu iekāpis autobusā," sacīja Bukarts.

Latvijas svētdienas pretiniece savā turnīra pirmajā spēlē ar 8:1 sagrāva Dienvidkoreju.

B apakšgrupā līdere ar pieciem punktiem ir ASV, tālāk ar trim punktiem seko Somija, pa diviem punktiem guvušas Latvija un Dānija, pa punktam ir Vācijai, Norvēģijai un Kanādai, bet Dienvidkoreja ir bez punktiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc mača ar Somiju Latvijai otrdien gaidāma tikšanās ar Dienvidkoreju, divas dienas vēlāk ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.