foto: Edijs Pālens/LETA
Hārtlijs pirms sastāva nosaukšanas atskaita vēl četrus hokejistus
Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.
Hokejs
2018. gada 2. maijs, 12:53

Hārtlijs pirms sastāva nosaukšanas atskaita vēl četrus hokejistus

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases sastāva nosaukšanas diena no valstsvienības atskaitīti vēl četri hokejisti - aizsargi Ēriks Ševčenko un Artūrs Salija, kā arī uzbrucēji Egils Kalns un Māris Bičevskis, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trešdien mediji plkst.14 "Rietumu bankas" rīkotajā pasākumā tiks informēti par Latvijas izlases, tās treneru kolektīva un apkalpojošā personāla sastāvu, kā arī tiks ieskicēti izlases galvenie mērķi un uzdevumi gaidāmajā turnīrā.

Pirms tā Latvijas izlases galvenais treneris no sastāva atskaitījis Ševčenko, Saliju, Kalnu un Bičevski.

Ševčenko izlases treniņnometnē bija jau no paša tās sākuma, bet šo sezonu viņš pavadīja Ķīnas klubā "Tsen Tou Jilin", spēlējot Krievijas Augstākās līgas (VHL) čempionātā. Kopumā 37 maču laikā viņš atzīmējās ar vieniem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Sešās pārbaudes spēlēs izlases rindās viņš gan ar rezultativitāti neatzīmējās.

Tikmēr Salija šo sezonu pavadīja Slovākijas komandā "Nove Zamky", kopumā 56 mačos atzīmējoties ar astoņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Septiņos pārbaudes mačos viņš pie rezultativitātes punktiem netika.

Savukārt "Liepāja"/"Optibet" uzbrucējs Kalns pašmāju čempionātā 22 spēlēs guva deviņus vārtus un veica desmit rezultatīvas piespēles, kamēr sešās pārbaudes spēlēs ar izlasi viņam divi vārtu guvumi.

Visbeidzot Bičevskis šo sezonu pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo", 54 mačos izceļoties ar vieniem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Četrās pārbaudes cīņās viņš palika bez rezultativitātes.

Latvijas izlase pirms pasaules čempionāta Dānijā, kur pirmā spēle būs jāaizvada jau sestdien, cieta deviņus zaudējumus deviņās spēlēs. Līdz ar to Latvijas hokejisti pirmo reizi uz pasaules čempionāta augstāko divīziju, kur tā allaž spēlējusi kopš 1997.gada, dosies bez uzvarām pārbaudes spēlēs.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas valstsvienība piedzīvojusi tikai zaudējumus. Vispirms viesos ar 2:3 un 2:6 tika zaudēts Norvēģijai, bet vēlāk sekoja bezvārtu neveiksmes savā laukumā ar 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi, savukārt turpinājumā divas reizes ar vienādu 1:4 viesos tika zaudēts Slovākijai, kam sekoja neveiksmes ar 1:2 un 0:3 mājās arī pret Šveici. Visbeidzot otrdien ar 1:6 savā laukumā tika atzīts Kanādas pārākums.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš. Pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargi Artūrs Kulda un Kristofers Bindulis.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pasaules čempionātā, kas sāksies 4.maijā, Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās