foto: LETA
Mārtiņa Cipuļa atvadu vārdi, no hokeja izlases aizejot
Cipulis: "No Latvijas izlases atvados ar pozitīvām sajūtām".
Hokejs
2018. gada 1. maijs, 23:00

Mārtiņa Cipuļa atvadu vārdi, no hokeja izlases aizejot

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases veterāns Mārtiņš Cipulis no valstsvienības gribējis atvadīties jau februārī pēc pārbaudes turnīra Dānijā, taču izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs viņu pierunājis vēl pacīnīties par vietu uz gaidāmo pasaules čempionātu, kas gan 37 gadus vecajam uzbrucējam galu galā neizdevās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Neskatoties uz to, Cipulis, kurš otrdien pārbaudes mačā pret Kanādu aizvadīja savu pēdējo spēli izlasē, kura viņam bija 207.karjerā, no valstsvienības atvadās ar pozitīvām sajūtām.

"Jau lēnā garā uz to gāju. Pirmoreiz par izlases pamešanu paziņoju Dānijā, kad sasniedzu 200 spēles. Parunājos ar Bobu [Hārtliju], bet viņš pateica, ka nav īstais laiks, lai pamestu hokeju. Hārtlijs teica, lai to izdaru mājās," pēc spēles ar Kanādu sacīja Cipulis.

Viņš šajā mačā devās laukumā uz pirmo iemetienu, kā arī aizvadīja garu pēdējo maiņu mača izskaņā.

"Nereāls 200 spēļu slieksnis likās tad, kad mani nepaņēma uz nometni pirms diviem gadiem pēc tam, kad spēlēju Slovākijā. Domāju, ka man varēja iedot iespēju pierādīt, ka ar savām darba spējām varu tikt sastāvā, taču mani nemaz neuzaicināja. Nākamajā čempionātā atkal bija klusums telefonā, tad es sapratu, ka nospēlēt 200 spēles ir diezgan nereāli. Laiks iet, jaunāks nepaliec un iespējas ir tik, cik viņas ir," Cipulis norādīja, ka iepriekšējos divus pavasarus uz vietu izlasē nepretendēja, taču šogad februārī ar valstsvienību piedalījās pārbaudes turnīrā Dānijā, kur aizvadīja savu 200.spēli izlasē. Tāpat martā Cipulis ar "Kurbads" komandu kļuva par Latvijas čempionu.

Savukārt pasaules čempionātā Cipulis debitēja 2005.gadā Austrijā, kopumā karjeras laikā piedaloties 11 planētas meistarsacīkstēs.

"Ir pāris pasaules čempionāti, kas īpaši palikuši atmiņā. Šveices un pats pirmais Austrijā. Čempionāti bija daudz, un katrs čempionāts ir ar savu plus zīmi un savā veidā interesants," atzina hokejists.

Latvijas izlase, pirms gaidāmā turnīra Dānijā, piedzīvoja deviņus zaudējumus tikpat spēlēs.

"Šis man liekas ir rekords, kad visas pārbaudes spēles ir zaudētas. Būšu domās ar džekiem, lai viņiem izdodas pasaules čempionātā. Domāju, ka beidzot jābūt kaut kam pozitīvām," Cipulis bija optimistisks par komandas panākumiem.

Tāpat viņš sacīja, ka nedomā beigt hokejista karjeru.

"Es gribētu vēl paspēlēt hokeju profesionāli un ne tikai Latvijā. Ja būs piedāvājumi no citām valstīm, es tos izskatīšu. Katrā ziņā pabeigt karjeru pavisam es vēl negrasos. Gribu vēl paspēlēt un pašlaik uzturu sevi formā," sacīja 37 gadus vecais uzbrucējs.

Pirms spēles ar Kanādu Hārtlijs viņam teicis, ka iedos vairākas iespējas doties laukumā.

"Bobs pirms spēles pateica, ka iedos dažas maiņas uzspēlēt, jo tiem, kuri brauc uz pasaules čempionātu, ir jāgatavojas. Uzspēlēju dažas maiņas un ir grūti iejusties spēlē, ja neesi ritmā, it sevišķi pret kanādiešiem. Spēle bija ātra, varēja pavērot kā NHL spēlētāji demonstrē ātrumu uz ledus - ripas kustība, domāšana, slidojums. Tas viss liek saprast, ka tu nevari vairs šiem ātrumiem tikt līdzi," uz atšķirībām ar NHL zvaigznēm norādīja Cipulis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Viņš Latviajs izlases sagatavošanās posmā aizvadīja septiņas pārbaudes spēles.

"Nospēlēju septiņas spēles un neko ievērības cienīgu tajās neparādīju. Ne es kaut kādus golus iemetu, ne arī baigos momentus radīju. Tas liek lēnā garā aizdomātos. Es pats saprotu, ka neesmu neko parādījis tādu, lai mani paņemtu. Ja es būtu treneris, bet kāds veterāns būtu vienādā līmenī ar kādu jauno, es arī, protams, uz čempionātu paņemtu jauno spēlētāju. Tāpēc šāds lēmums ir loģisks un saprotams," viņš skaidroja, ka saprot savu netikšanu uz pasaules čempionātu.