foto: LETA
Latvija arī Kanādai bezcerīgi zaudē pārbaudes spēlē
Pārbaudes spēle hokejā starp Latvijas un Kanādas izlasēm "Arēnā Rīga".
Hokejs
2018. gada 1. maijs, 19:49

Latvija arī Kanādai bezcerīgi zaudē pārbaudes spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlase otrdien "Arenā Rīga" ar rezultātu 1:6 (1:1, 0:3, 0:2) zaudēja zvaigžņotajai Kanādas izlasei, līdz ar to gatavošanos pasaules čempionātam noslēdzot bez pārbaudes spēlēs izcīnītām uzvarām.

Boba Hārtlija trenētā Latvijas izlase pirms pasaules čempionāta Dānijā, kur pirmā spēle būs jāaizvada jau sestdien, cieta deviņus zaudējumus deviņās spēlēs.

Latvijas izlase uz pasaules čempionāta augstāko divīziju, kur tā allaž spēlējusi kopš 1997.gada, bez uzvarām pārbaudes spēlēs dosies pirmo reizi vēsturē.

Tāpat šajā mačā kļuva zināms, ka pēdējo maču valstsvienības rindās aizvadījis Mārtiņš Cipulis, kurš uz pasaules čempionātu nedosies. Viņš izlases rindās aizvadīja 207 spēles, savā pēdējā mačā tiekot atzīts par labāko Latvijas izlases rindās.

Otrdien aizvadītajā mačā mājiniekiem vienīgos vārtus guva Rodrigo Ābols, kamēr pretiniekiem divas reizes izcēlās Žans Gabriels Pažo no Otavas "Senators" kluba, kamēr pa reizei precīzi bija NHL superzvaigzne Konors Makdeivids, Antuāns Boveljē, Pjērs Liks Dubuā un Raiens Ņūdžents-Hopkinss.

Tieši superzvaigzne Makdeivids atklāja šīs spēles rezultātu, kad pēc Koltona Pareiko uzmetiena no zilās līnijas izmainīja ripas lidojuma virzienu, pārspējot Latvijas izlases vārtsargu Kristeru Gudļevski. Savukārt tieši minūti vēlāk ar identisku vārtu guvumu atbildēja Latvija, kad Miķeļa Rēdliha uzmetienu no zilās līnijas, ar pieliktu nūju ripai vārtu guvumā pārvērta Ābols, pārspējot Darsī Kemperu.

Pirmajā periodā Latvijas izlase pret NHL vīriem izskatījās ļoti cienījami, trešdaļas beigās izveidojot pat vairāk bīstamu momentu.

Tomēr turpinājumā izpaudās kanādiešu pārsvars, kuri otrajā periodā vispirms divas reizes izdarīja precīzus metienus Gudļevska sargāto vārtu augšējos stūrī, bet pēc tam izspēlējās līdz metienam tukšā Latvijas cietoksnī.

Tiesa, vēl pie rezultāta 1:1 lieliska iespēja bija Mārtiņam Karsumam, kurš netrāpīja tukšos pretinieku vārtos, bet jau nākamajā uzbrukumā Kanāda panāca 2:1.

Arī trešajā periodā labāki bija viesi, Gudļevskim ielaižot vēl divas ripas, bet deviņas minūtes pirms mača beigām viņu nomainīja Matīss Edmunds Kivlenieks. Tobrīd Gudļevskis bija pārspēts arī septīto reizi, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo pirms tam kanādiešiem bija aizmugure.

Kanādas izlase ir veidota no NHL spēlētājiem, bet tās lielākā zvaigzne ir Makdeivids no Edmontonas "Oilers" kluba, kurš pēdējās divas sezonas kļuvis par NHL rezultatīvāko spēlētāju. Makdeivids būs arī komandas kapteinis pasaules čempionātā.

Kanādas izlases ģenerālmenedžeri ir savulaik slavenie vārtsargi Martins Brodērs un Šons Burks, bet komandu trenē Bils Pīterss, kurš pirms došanās uz Rīgu kļuva par NHL kluba Kalgari "Flames" galveno treneri.

Kanādas izlasē ir arī tādi pazīstami spēlētāji kā Raiens O’Reilijs, kurš ir Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" komandā, Džordans Eberle, Breidans Šens, Ārons Ekblads, Raiens Ņūdžents-Hopkinss un Metjū Barzals. Kanādas izlase kā ierasts ir viena no pasaules čempionāta favorītēm.

Tikmēr Latvijas izlases rindas pirmdien papildināja par Vācijas vicečempionu kļuvušais Rihards Bukarts, kurš otrdien devās laukumā, kā arī gaidāma Šveices augstākās līgas finālā spēlējušo Ronalda Ķēniņa un Elvja Merzļikina pievienošanās, kuri otrdien vēl nespēlēja. Savukārt jau Dānijā komandas rindas papildinās rezultatīvu sezonu aizvadījušais 21 gadu vecais uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš līdz šim nacionālajā izlasē nav spēlējis.

Latvijas un Kanādas izlases savā starpā tiksies arī pasaules čempionātā.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas valstsvienība līdz šim aizvadītajās astoņās pārbaudes spēlēs bija piedzīvojusi tikai zaudējumus. Vispirms viesos ar 2:3 un 2:6 tika zaudēts Norvēģijai, bet vēlāk sekoja bezvārtu neveiksmes savā laukumā ar 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi, savukārt turpinājumā divas reizes ar vienādu 1:4 viesos tika zaudēts Slovākijai, kam sekoja neveiksmes ar 1:2 un 0:3 mājās arī pret Šveici.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš. Pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargi Artūrs Kulda un Kristofers Bindulis.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pasaules čempionātā, kas sāksies 4.maijā, Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.