foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Kovaļčuks nepalīdzēs Krievijas izlasei pasaules čempionātā
Kovaļčuks lēmumu pamatojis ar noslogoto KHL sezonu un dalību olimpiskajās spēlēs.
Hokejs
2018. gada 16. aprīlis, 23:49

Kovaļčuks nepalīdzēs Krievijas izlasei pasaules čempionātā

LETA

Krievijas hokeja izlasei šī gada pasaules čempionātā nāksies iztikt bez vienas no spožākajām zvaigznēm Iļjas Kovaļčuka, vēsta Krievijas Hokeja federācijas (FHR) preses dienests.

Kovaļčuks lēmumu pamatojis ar noslogoto sezonu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un dalību olimpiskajās spēlēs.

Kā vēstīts, Kovaļčuks, kurš svētdien svinēja savu 35 gadu dzimšanas dienu, nākamajā sezonā atgriezīsies Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kuru pameta pirms pieciem gadiem.

Kovaļčuks piecas sezonas aizvadīja Sanktpēterburgas SKA komandā, izcīnot divus Gagarina kausus, taču svētdien Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā SKA cieta zaudējumu Rietumu konferences finālā, sērijā ar 2-4 zaudējot Maskavas CSKA vienībai.

Tāpat Krievijas izlasei pasaules čempionātā jāiztiek bez uzbrucējiem Ivana Barbaševa un Sergeja Plotņikova, kuriem jāārstē traumas. Krievijai nepalīdzēs arī latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" vienībā Viktors Antipins, jo krievu aizsargs dažus mačus pirms NHL sezonas beigām guva smadzeņu satricinājumu.

Krievijas izlases treneru štābs nākamajā nedēļā gaida ierodamies uzbrucējus Aleksandru Radulovu no Dalasas "Stars" un Vladislavu Namestņikovu no Ņujorkas "Rangers".

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris gaidāmajā pasaules čempionātā būs Iļja Vorobjovs, bet Latvijas speciālists Oļegs Znaroks darbosies kā konsultants.

Znaroka līgums ar Krievijas izlasi oficiāli beigsies 31.maijā, bet viņa ilggadējā asistenta Harija Vītoliņa darba saistības noslēgsies 30.aprīlī. Tas nozīmē, ka uz pasaules čempionātu dosies tikai Znaroks.

Tikmēr par Vorobjova asistentu nozīmēts Čeļabinskas "Traktor" galvenais treneris Anvars Gatijatuļins. Atšķirībā no Znaroka un Vītoliņa, izlasē palicis arī valstsvienības un Sanktpēterburgas SKA vārtsargu treneris Rašits Davidovs. Tāpat treneru štābā būs Aleksejs Žamnovs un Igors Ņikitins.

Znaroks 2014.gadā tika apstiprināts par Krievijas izlases galveno treneri, noslēdzot četru gadu līgumu, un uzreiz vienību togad aizveda līdz pasaules čempionu titulam, bet iepriekšējos trijos čempionātos šī komanda ieguva sudrabu un divas bronzas. Savukārt šogad šī speciālista vadībā olimpisko atlētu no Krievijas komanda uzvarēja Phjončhanas Olimpiādē. Tiesa, turnīrā nepiedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā, bet Krievija spēlēs vienā grupā ar Zviedriju, Čehiju, Šveici, Baltkrieviju, Slovākiju, Franciju un Austriju.