39 gadus vecais Dirks Novickis plāno spēlēt vēl vismaz vienu sezonu
foto: AP/Scanpix/LETA
"Plāns ir atgriezties šeit un strādāt, lai varētu aizvadīt vēl vienu sezonu," atklāja 39 gadus vecais Dirks Novickis.
Basketbols

39 gadus vecais Dirks Novickis plāno spēlēt vēl vismaz vienu sezonu

LETA

Vācijas basketbola leģenda Dirks Novickis gatavojas spēlēt vēl vismaz vienu sezonu.

39 gadus vecais Dirks Novickis plāno spēlēt vēl vi...

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Dalasas "Mavericks" pārstāvošajam Novickim ir jau 39 gadi, bet otrdien pirms mača pret Fīniksas "Suns" viņš paziņoja, ka vēlas turpināt basketbola karjeru vēl vismaz vienu gadu.

"Plāns ir atgriezties šeit un strādāt, lai varētu aizvadīt vēl vienu sezonu," atklāja Novickis, kurš pašlaik atkopjas no nelielas potītes traumas. "Tas būs ilgstošs process un pārdzīvojumiem pilna vasara. Tomēr esmu gatavs tam iet cauri un spēlēt vēl."

Līdz ar to Novickis apņēmies līdz galam atstrādāt līgumu ar "Mavericks" komandu, tam noslēdzoties 2019.gadā. Viņš līdz ar to kļūs par pirmo basketbolistu, kurš visu savu 21 sezonu ilgo NBA karjeru būs pavadījis vienā klubā.

Spēka uzbrucējs tiek uzskatīts par visu laiku labāko eiropieti, kuš ir spēlējis NBA. Ar 31 187 gūtiem punktiem viņš ir visu laiku sestais rezultatīvākais līgas basketbolists un vienīgais neamerikānis, kurš atrodams pirmajā desmitniekā.

Vēl 1998.gadā Novicki NBA draftā ar devīto numuru izraudzījās Milvoki "Bucks", bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz "Mavericks". Savukārt 2007.gadā vācietis tika pie sezonas vērtīgākā spēlētāja balvas, bet 2011.gadā viņš ar Dalasas komandu izcīnīja čempiontitulu.

Savukārt 2002.gadā Novickis palīdzēja Vācijas izlasei izcīnīt pasaules čempionāta bronzu un trīs gadus vēlāk iegūt sudrabu arī Eiropas meistarsacīkstēs.