foto: AP/Scanpix/LETA
Meivezera un Makgregora ilgi gaidītā revanša cīņa notikšot astoņstūra būrī
Abi cīkstoņi revanša cīņā drīkstēšot būt 400 gramu smagāki nekā pirmajā "Naudas cīņā".
Citi sporta veidi
2018. gada 11. aprīlis, 05:30

Meivezera un Makgregora ilgi gaidītā revanša cīņa notikšot astoņstūra būrī

Jauns.lv

Jau vairākus mēnešus izskan dažādi minējumi un baumas, ka varētu notikt "Naudas cīņas" revanša mačs starp savā karjerā ne reizi nezaudējušo amerikāņu bokseri Floidu Meivezeru junioru un skandalozo jaukto cīņu mākslas (MMA) cīkstoni no Īrijas Konoru Makgregoru.

Jauns.lv jau martā ziņoja, ka 41 gadu vecais Meivezers jesot iesniedzis dokumentus, lai saņemto jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstoņa licenci.

Ilgi gaidītā boksa cīņa: Meivezers pret Makgregoru

Amerikāņu boksa zvaigzne Floids Meivezers sestdien vēsturē, iespējams, ienesīgākajā cīņā uzvarēja jauktās cīņas mākslas (MMA) slavenāko sportistu Konoru Makgregoru.

gallery icon

Kā vēsta TMZ, bokseris, kurš uzvarējis visās savās 50 aizvadītajās cīņās, līdz savai pirmajai MMA cīņai varētu gatavoties aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus.

"Visam vajadzīgs laiks. Mēs esam iesnieguši pieteikumu, lai saņemtu MMA cīkstoņa licenci. Es ceru, ka man atļaus aizvadīt cīņas ar šajā sporta veidā." Precīzus termiņus, kad izcilais bokseris varētu debitēt MMA ringā, viņš nevēlējās minēt.

MMA zvaigzne Konors Makgregors Instagramā

MMA zvaigzne Konors Makgregors Instagramā.

gallery icon

Meivezers neslēpj, ka ir jau sācis trenēties, bet kopumā sagatavošanās cīņai pēc MMA noteikumiem prasot aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus.

Tagad Apvienoto Arābu Emirātu vadošā sporta laikraksta "Sports Journal" galvenais redaktors Omars al Raisi savā tvitera kontā ziņo, pēc kādiem noteikumiem norisināsies viena no gaidītākajām cīņām pasaules sportā.

Autoritatīvais sporta žurnālists apgalvo, ka cīņa norisināsies MMA tik ierastajā astoņstūra būrī. Tiesa, cīņai netrūks ierobežojumu. Abi cīkstoņi sacentīšoties svara kategorijā līdz 70,3 kilogramiem, viņiem rokās būs 114 gramus smagi cimdi, bez apaviem kājās un cīņai plānoti pieci piecminūšu raundi. Cīkstoņiem nebūs atļauti spērieni, sitieni ar elkoņiem un ceļiem, kā arī dažādi metieni. Tomēr tas nebūs parasts bokss citā vietā un ekipējumā, jo sportistiem būs atļauts doties klinčā un cīņa vēl tiks papildināta ar dažām boksā ierasti neatļautām niansēm.

Pagaidām gan vēl nav skaidra iespējamās cīņas norises vieta, tomēr, ņemot vērā al Raisi rīcībā esošo informāciju, netiek izslēgts, ka norises vieta varētu būt Dubaija.

Floids Meivezers uzvar "gadsimta boksa cīņā"

Ilgi gaidītajā cīņā uzvarējis amerikāņu bokseris Floids Meivezers, kurš 12 raundos pārspēja filipīnieti Maniju Pakiao. Šī cīņa tiek dēvēta par ...

gallery icon

Jauns.lv jau ziņoja, ka Floida Meivezera un Konora Makgregora no Īrijas savstarpējā boksa cīņa, kas notika pagājušā gada augustā, kļuvusi par visu laiku otro ienesīgāko šī sporta veida vēsturē.

Showtime sports" informēja, ka par Meivezera un Makgregora cīņu kopumā nopelnīti ap 600 miljoni dolāru (510 miljoni eiro), savukārt televīzijā "pay-per-view" pirkumu skaits Ziemeļamerikā bijis 4,3 miljoni. "Pay-per-view" jeb iespēju šo cīņu skatīties par maksu izmantojuši tikai par 300 000 abonementu mazāk nekā slavenajā Meivezera un filipīnieša Manija Pakiao cīņā 2015. gadā.

Iepriekš tika prognozēts, ka Meivezera un Makgregora cīņa varētu pārspēt visus rekordus, tomēr tā nenotika, jo amerikāņa un Pakiao duelis arī kopumā iekasēja ap 600 miljoniem dolāru.

Augustā notikušajā cīņā Meivezers Makgregoru ar tehnisko nokautu pieveica desmitajā raundā.

Abi bokseri cīnījās svarā līdz 69,9 kilogramiem. Duelis nenotika par kādu no pasaules čempiona jostām, tomēr prestižākā boksa organizācija Pasaules Boksa padome (WBC) tā uzvarētājam bija izgatavojusi īpašu "Naudas jostu" jeb "Money belt".

Jauns.lv jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļa Ņujorkas policija aizturēja Konoru Makgregoru, kurš tiks sodīts par noziedzīgu darbību veikšanu, tostarp uzbrūkot prestižās cīņas sporta organizācijas UFC autobusam, kurā atradās citi sportisti, kā arī sarīkojot nekārtības ar citiem cīkstoņiem iepriekš.

Ņujorkas policija aizved MMA zvaigni Makgregoru saslēgtu rokudzelžos

Ņujorkas policija aizturējusi skandalozo jauktās cīņas mākslas (MMA) zvaigzni Konoru Makgregoru, kurš tiks sodīts par noziedzīgu darbību veikšanu, tostarp uzbrūkot ...

gallery icon

Vispirms Makgregors iesāka konfliktu ar citiem cīkstoņiem viesnīcā,  pēc tam mētāja miskastes, bet vēlāk Makgregors ar kādu priekšmetu sadauzīja autobusa logu. Rezultātā autobusā esošais cīkstonis Maikls Čīsa guva savainojumus, sagriežoties ar stikla lauskām.

Makregors sākotnēji uzbruka Krievijas sportistam Habibam Nurmagomedovam, kurš esot necienīgi izteicies par kādu no īru sportista komandas biedriem. Tieši Nurmagomedovs vēlāk tika pie Makgregoram iepriekš piederējušās UFC pasaules čempiona jostas, jo īru sportists vairākkārt atteicies no iespējas aizvadīt cīnu par jostas saglabāšanu.

Magregors tika apsūdzēts par uzbrukumu un kriminālu darbību veikšanu. Arī citam UFC cīkstonim Kaienam Kaulijam tika izvirzīta apsūdzība un abiem tādējādi būs jāstājas tiesas priekšā. Makgregors nakti pavadīja policijas iecirknī un viņam ir izvirzītas četras dažādas apsūdzības.

Vēlāk pēc 50 000 ASV dolāru drošības naudas samaksāšanas Makgregors tika atbrīvots, bet viņam šā gada jūnijā būs jāierodas tiesā.

Pēc notikušā uz nozieguma vietu tika izsaukta policija, kura gan nevienu aizdomās turamo neaizturēja. Vēlāk gan pats Makgregors un Kaulijs ieradās Ņujorkas policijas iecirknī, kur atiznās izdarītajā.

UFC prezidents Dana Vaits šo incidentu nosauca par pretīgāko lietu, kas notikusi UFC vēsturē. "Makgregora karjerai tas nenāks par labu," izteicās Vaits. Vēlāk Vaits arī paziņoja, ka vairs neplāno savā organizācijā iesaistīt īru cīkstonu un pašlaik, lai arī viņu nodarbojas Ņujorkas policija.