foto: Edijs Pālens/LETA
Hārtlijs atklāj, kad izlasei pievienosies Gudļevskis, Cibuļskis un Džeriņš
Hārtlijs pauda, ka izlasei ir jāuzlabo visi spēles aspekti, kā arī viņš vēlas, lai spēlētāji būtu kā ģimene, nevis tikai komanda.
Hokejs
2018. gada 10. aprīlis, 17:00

Hārtlijs atklāj, kad izlasei pievienosies Gudļevskis, Cibuļskis un Džeriņš

LETA

Vārtsargs Kristers Gudļevskis Latvijas izlasei, kas pašlaik gatavojas pasaules čempionāta, pievienosies pēc Amerikas Hokeja līgas (AHL) sezonas beigām, kamēr aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Andris Džeriņš to darīs nākamnedēļ, otrdien pēc valstsvienības treniņa atklāja komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas valstsvienība trešdien un ceturtdien "Arēnā Rīga" aizvadīs divus pārbaudes mačus pret spēcīgo Somijas valstsvienību, pret kuru jau varētu spēlēt vairāki vadošo lomu hokejisti.

"Mums ir paredzētas spēles Rīgā, kas ļoti palīdzēs. Spēlē pret Somiju sastāvā būs daudz jaunu puišu, kā arī daži pieredzējušāki hokejisti. Viņi gan otrajā mačā pret somiem spēlēs vairāk, jo pirmajā vairāk iespējas tiks dotas gados jaunajiem spēlētājiem," sacīja Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlases kandidātu pirmais treniņš pirms pasaules čempionāta

19. martā Latvijas hokeja izlases kandidāti aizvadīja pirmo treniņu, gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 4. līdz 20. maijam norisināsies Dānijas ...

gallery icon
88

Šajā pavasarī problēmas skārušas Latvijas izlases vārtsargu līniju, jo veselības likstas piemeklējušas Ivaru Punnenovu un Jāni Kaniņu, savukārt pēdējo gadu pamatvārtsargam Elvim Merzļikinam priekšā Šveices augstākās līgas finālsērija, kas turklāt var beigties pašās aprīļa beigās.

Tiesa, Latvijas izlases galvenais treneris uz vārtsargu situāciju raudzījās pozitīvi. "Uldis Čalpa demonstrē labu sniegumu, taču viņam vajag laiku. Merzļikins ir izslēgšanas spēlēs, kas ir lieliski. Viņam ir iespēja uzvarēt Šveicē, taču mēs viņu gaidām. Arī Gudļevskim ir palikušas dažas spēles Amerikas Hokeja līgā. Mums jābūt gataviem, ja hokejistus piemeklēs savainojumi, tādēļ vērojam arī tādus spēlētājus kā Mareku Mitenu un Gustavu Dāvi Grigalu."

Hārtlijs arī apstiprināja, ka bijušas sarunas ar Gudļevska aģentu, un viņš izlasei pievienosies uzreiz pēc AHL sezonas beigām, jo vārtsarga pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" neiekļūs izslēgšanas turnīrā.

Latvijas izlases stūrmanis arī izteicās, ka uzbrucējs Mārtiņš Karsums jūtas labi un lēnām atgūst formu, lai gan iepriekšējos gados viņam vienmēr bijušas likstas ar ceļgalu. Viņš gan nespēlēs abas pārbaudes spēles pret Somiju.

"Vakar runāju arī ar Džeriņu un aizsūtīju īsziņu Cibuļskim, ar kuru vēl neesmu runājis. Abiem spēlētājiem izlasei vajadzētu pievienoties nākamnedēļ. Arī uzbrucējs Ronalds Ķēniņš vēl cīnās Šveices čempionātā pret Merzļikinu, un arī viņš tiek gaidīts valstsvienībā," teica Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēle Norvēģijā

Latvijas hokeja izlase piektdien, aizvadot pirmo pārbaudes maču pirms maijā gaidāmā pasaules čempionāta, viesos sīvā cīņā ar rezultātu 2:3 (0:0, ...

gallery icon
10

Hārtlijs arī pauda, ka respektē Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" lēmumu ļaut savainotajam latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam atpūsties, nevis par katru cenu rauties uz izlasi.

Savukārt cita uzbrucēja Teodora Bļugera iespējamo pievienošanos izlasei Hārtlijs nevērtē augstu. "Viņa pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" ir laba komanda, un, ja arī viņi izstāsies no Kaldera kausa izcīņas, Bļugeram var rasties iespēja tikt izsauktam uz NHL klubu Pitsburgas "Penguins". Nedomāju, ka abas vienības no izslēgšanas turnīra izkritīs ātri, turklāt negribam viņam atņemt iespēju uzspēlēt NHL."

Savukārt par uzbrucēju Rūdolfu Balceru izlases treneris vēl ir neziņā, jo pieļauj iespēju, ka pēc AHL sezonas arī viņu varētu izsaukt uz NHL vienību Sanhosē "Sharks".

Latvijas izlases treneris uzskata, ka izlasē ir daudz jaunu spēlētāju, kuri vēl nav pilnībā gatavi spēlēt šādā līmenī. "Viņi nav pietiekami fiziski spēcīgi cīņā pie apmalēm. Viņi ir jauni vīrieši, taču jauniešu ķermeņos. Domāju, viņi saprot, ka nepieciešams strādāt. Mēs mācam spēlētājiem, kas viņiem jādara, lai pēc dažiem gadiem viņi varētu pārstāvēt valstsvienību."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Hārtlijs pauda, ka izlasei ir jāuzlabo visi spēles aspekti, kā arī viņš vēlas, lai spēlētāji būtu kā ģimene, nevis tikai komanda. "Teicu spēlētājiem, ka mums izlasē jāveido tāda pati ģimene kā pagājušajā gadā. Pērn nebijām tālu no labāko astoņu komandu pulka un šosezon šādu uzdevumu paveikt būs vēl grūtāk."

Tikmēr izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis pauda, ka Merzļikins un Gudļevskis komandā tiek gaidīti. "Elvis ir izrādījis interesi spēlēt izlasē, un mēs viņu mēs gaidām un ceram drīz redzēt šeit."

"Ar pašreizējiem vārtsargiem pasaules čempionātā, iespējams, mēs spēlēt nevarētu, taču ir vieta progresam," vārtsargu situāciju komentēja Masaļskis, "Čalpa un Māris Jučers ir izlasē, jo ir šī brīža labākie vārtsargi, nevis tie, kuri aizlāpa caurumus. Mums ir interesanti uz viņiem apskatīties un domāju, ka viņiem arī pašiem ir interesanti."

"Labākie Latvijas vārtsargi spēlē ārzemēs, tomēr visus vietējos drošības pēc vajag turēt redzeslokā," noteica Masaļskis, "domāju, ka mums pagaidām nav pamats uztraukties par vārtsargu līniju, jo pasaules čempionātā tā būs pietiekami spēcīga. Ar vārtsargiem ārzemēs komunicēju, to dara Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība. Es strādāju ar tiem, kuri ir šeit."

Pirmajā savstarpējā pārbaudes spēlē pret Somiju Latvijas izlases vārtus sargās "Kurbads" vārtsargs Čalpa, taču otrajā spēlē laukumā dosies pieredzējušais Jučers, kurš valstsvienības treniņiem pievienojās tikai otrdien.

Veselības problēmu dēļ izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta, turklāt sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka ar zaudējumiem 2:3 un 2:6 Norvēģijai.

Pēc trešdien un ceturtdien gaidāmajiem pārbaudes mačiem savā laukumā pret Somiju 20.-21.aprīlī sekos divas cīņas viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1.maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.