foto: AP/Scanpix/LETA
Zemgus Girgensons kļūst par ceturto Latvijas hokejistu, kurš NHL sakrājis 100 rezultativitātes punktus
Zemgus Girgensons (pirmais no kreisās) mačā pret "Maple Leafs" spēlēja ar sejas aizsargrežģi.
Hokejs
2018. gada 27. marts, 09:23

Zemgus Girgensons kļūst par ceturto Latvijas hokejistu, kurš NHL sakrājis 100 rezultativitātes punktus

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Bufalo "Sabres" komandai izcīnīt uzvaru, kā arī pašam tiekot pie sava 100. rezultativitātes punkta Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" viesos ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:2, 2:0) uzvarēja Toronto "Maple Leafs" komandu, pārtraucot četru zaudējumu sēriju. Savukārt Toronto komandai šajā mačā pārtrūka 13 mājās uzvarētu spēļu sērija, kas bija klubs rekords.

Zemgus Girgensons cīnās zem klajas debess NHL "Winter Classic" mačā

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) tradicionālajā "Winter Classic" spēlē zem klajas debess pirmdien ...

gallery icon
80

Girgensons tika atzīts par spēles trešo zvaigzni, kamēr pirmās zvaigznes gods tika viņa maiņas biedram Džekam Aikelam, kurš šajā spēlē izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, abos asistējot arī latvietim.

Rezultātu "Sabres" otrā maiņa atklāja cīņas ceturtajā minūtē, kad Girgensons no aizvārtes izdarīja piespēli Aikelam, kurš vārtu priekšā apspēlēja "Maple Leafs" vārtsargu Fredriku Andersenu.

Savukārt otrajā periodā "Maple Leafs" pārņēma iniciatīvu, trešdaļas izskaņā Nazeram Kadri un Patrikam Marlo minūtes laikā panākot 2:1.

"Sabres" šoreiz gan spēja atspēlēties, jo 48.minūtē Keisijs Nelsons panāva 2:2, bet 50.minūtē Aikels iemeta uzvaras vārtus. Šoreiz Girgensons piespēli izdarīja vēl savā zonā, bet "Sabres" vārtus guva ātrā pretuzbrukumā.

Girgensons laukumā bija 18 minūtes un 38 sekundes, kas viņam bija trešais ilgākais spēles laiks šajā sezonā. Viņš divas reizes meta pa vārtiem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pašlaik 24 gadus vecais Girgensons pagājušās nedēļas izskaņā NHL regulārā čempionāta mačā pret Čikāgas "Blackhawks" guva savainojumu, kā rezultātā viņš izlaida divas "Sabres" spēles pret Nešvilas "Predators" un Arizonas "Coyotes". Šajos mačos latvieša pārstāvētais klubs piedzīvoja zaudējumus.

Latviešu uzbrucējs šosezon laukumā bijis 68 spēlēs, kurās guvis septiņus vārtus, veicis septiņas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -10. Tas gan ne tuvu nav sliktākais "Sabres" rindās, jo piemēram uzbrucējam Kailam Okposo šosezon lietderības rādītājs ir -31.

Savukārt karjeras laikā Girgensons 345 spēlēs ir guvis 44 vārtus un 56 reizes asistējis partneriem, kas viņam dod 100 rezultativitātes punktus. Arī iepriekšējās divās sezonās viņš guva pa septiņiem vārtiem, taču izdarīja atticīgi 11 un deviņas rezultatīvas piespēles, līdz ar to pagaidām šī viņam statistikas ziņā ir sliktākā sezona NHL karjerā.

Hokejists Zemgus Girgensons kopā ar draudzeni Keitiju

Hokejists Zemgus Girgensons kopā ar draudzeni Keitiju.

gallery icon
7

Līdz šim vairāk par 100 punktiem NHL regulārajās sezonās un izslēgšanas spēlēs kopā iekrāt spējuši vien Sandis Ozoliņš (654 punkti) un divi traģiski bojāgājušie mūsu hokejisti Sergejs Žoltoks (276 punkti) un Kārlis Skrastiņš (139 punkti). Interesanti, ka neviens cits Latvijas hokejists NHL nav spējis iekrāt pat 20 rezultativitātes punktus. Virs desmit tikuši vien seši hokejisti: Raitis Ivanāns (18), Herberts Vasiļjevs (15), Kaspars Daugaviņš (15), Grigorijs Panteļejevs (14), Ronalds Ķēniņš (14), bet Oskars Bārtulis un Helmuts Balderis palikuši viena rezultativitātes punkta attālumā no šīs robežas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kopumā oficiālos NHL mačos laukumā izgājuši 18 latviešu laukuma spēlētāji un trīs vārtsargi.

Bufalo klubs ar 60 punktiem 76 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet augstāk esošā Otavas "Senators" ir priekšā par trim punktiem. Pēdējā "Sabres" ir arī visas līgas ieskaitē, jo Rietumu konferences vājākajām komandām Arizonas "Coyotes" un Vankūveras "Canucks" ir par trim punktiem vairāk.

Līdz sezonas beigām "Sabres" jāaizvada vairs sešas spēles, nākamajā mačā ceturtdien mājās uzņemot Detroitas "Red Wings" komandu.