foto: AFP/Scanpix/LETA
Kad kleita nenoslīd, tad jauns pasaules rekords! Franču deju pārim spoža īsā programma pasaules čempionātā
Šoreiz Gabrielas kleita bija daudz labāk nostiprināta.
Citi sporta veidi
2018. gada 23. marts, 19:07

Kad kleita nenoslīd, tad jauns pasaules rekords! Franču deju pārim spoža īsā programma pasaules čempionātā

Jauns.lv / LETA

Francijas daiļslidošanas deju pāris Gabriela Papadaki un Gijoms Sizerons piektdien Milānā planētas meistarsacīkstēs ar jaunu pasaules rekordu kļuva par līderiem pēc īsās dejas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs sudraba godalgas ieguvušais Francijas duets par savu priekšnesumu nopelnīja 83,73 punktus, kas ir jauns pasaules rekords. Viņi tikai par 0,06 punktiem pārspēja olimpisko čempionu kanādiešu Tesas Virtū un Skota Moira Phjončhanā iespēto.

Tikmēr otro vietu piektdien ieņēma amerikāņi Medisona Habela un Zakarijs Donohjū, kuri tika pie 80,42 punktiem, bet trešie ir kanādieši Keitlina Vīvere un Endrjū Požē, kas nopelnīja 78,31 punktu.

Papadaki un Sizerons ir 2015. un 2016.gada pasaules čempioni, bet pērn viņi palika otrie aiz Virtū un Moira, kuri šoreiz savu planētas čempionu titulu neaizstāv.

Izvēles deju 20 labākie dueti veiks sestdien.

Jāpiebilst, ka Papadaki un Sizerons februārī olimpiskajās spēlēs tieši īsajā programmā piedzīvoja nepatīkamus brīžus, jo dejas beigās tērpa sagriešanās dēļ tika atsegta Papadaki krūts, kā rezultātā Francijas duets zaudēja punktus.

Olimpiskajās spēlēs summā Virtū un Moirs nopelnīja 206,07 punktus, kamēr Papadaki un Sizerons sacensības noslēdza ar 205,28 punktiem. Francūži izpildīja lielisku izvēles deju, par to nopelnot 123,35 punktus, kas bija jauns pasaules rekords, tomēr summā četrkārtējie Eiropas un divkārtējie pasaules čempioni konkurentiem no Kanādas zaudēja.

Papadakisa uzstāšanās sākumā atliecās uz aizmuguri, un Sizerons netīšām atsedza viņas zaļā tērpa muguras daļu. Kleitas augšdaļa, kura turējās uz daiļslidotājas kakla, noslīdēja uz vienu pusi un atsedza Gabrielas kreiso krūti. Pāris savu priekšnesumu spēja pabeigt, kaut arī Papadakisa visu tā laiku centās piesegt krūti.

foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Gabrielas Papadakis misēklis, kuru viņa nekad neaizmirsīs.

It kā ar to vēl būtu par maz, šis misēklis vēl reizi atkārtojumā tika parādīts arēnas lielajos ekrānos.

"Tas ir mans lielākais murgs olimpiskajās spēlēs. Es uzreiz to sajutu un lūdzu Dievu," viņa saka. "Es sev teicu: "Tev ir jāturpina!". Tā arī darījām, mums ir jālepojas ar sevi. Jo parādījām lielisku priekšnesumu - par spīti šādam starpgadījumam."

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

Sizerons piebilst: "Vienkārši skumji, ka tērpa dēļ zaudē punktus. Nekam tādam treniņos nav iespējams sagatavoties."

Izvēles programmā olimpiskajās spēlēs francūži prata izvairīties no šāda misēkļa, tomēr tērps izcēla citas Gabrielas ķermeņa aprises.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons olimpisko spēļu izvēles programmā.

Vēlāk piektdien Milānā tiks noskaidrotas pasaules čempionāta medaļnieces dāmu sacensībās, kur līdere ir Karolīna Kostnere no Itālijas, apsteidzot olimpisko čempioni Alinu Zagitovu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau vēstīts, ka Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska īsajā programmā piedzīvoja kritienu un palika pēdējā vietā starp 37 dalībniecēm, netiekot pie izvēles slidojuma.

Angelīna Kučvaļska pasaules čempionātā Milānā

Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska trešdien Itālijā notiekošā pasaules čempionāta īsajā programmā veica neveiksmīgu slidojumu, kurā piedzīvoja kritienu, un izvēles programma ...

gallery icon
6

Savukārt Deniss Vasiļjevs vīru sacensībās ceturtdien bija devītais īsajā slidojumā, bet izvēles programmu daugavpilietis rādīs sestdien.

Deniss Vasiļjevs Milānā izpilda pasaules čempionāta īso programmu

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Itālijas pilsētā Milānā pārliecinoši izpildīja pasaules čempionāta īso programmu, nodrošinot iespēju sacensties izvēles programmā.

gallery icon
15