foto: AP/Scanpix/LETA
Girgensonam un "Sabres" pārliecinošs zaudējums pret spēcīgo "Maple Leafs"
Zemgus Girgensons (uz ledus) cīņā ar Mičelu Maneru.
Hokejs
2018. gada 16. marts, 09:50

Girgensonam un "Sabres" pārliecinošs zaudējums pret spēcīgo "Maple Leafs"

LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 2:5 (1:2, 1:2, 0:1) zaudēja Toronto "Maple Leafs" komandai.

"Sabres" cieta otro zaudējumu pēc kārtas un ceturto pēdējos sešos mačos, jau tuvākajās dienās šķiroties vien no teorētiskajām izredzēm iekļūt izslēgšanas cīņās. Savukārt "Maple Leafs" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Uzvarētājiem teicams bija Džeimss van Rīmsdaiks, kurš guva divus vārtus un reizi asistēja partnerim. Zīmīgi, ka vien trešdien van Rīmsdaiks izcēlās ar "hat-trick", palīdzot Toronto komandai ar 6:5 uzvarēt Dalasas "Stars".

Tieši van Rīmsdaiks ar diviem precīziem metieniem "Maple Lefs" spēles septītajā minūtē bija izvirzījis vadībā ar 2:0. Šosezon uzbrucējs pretinieku vārtsargus ir pārspējis 31. reizi, kas viņam, ir jauns rekords.

"Sabres" 15.minūtē vairākumā pēc Sema Reinhārta metiena vienus vārtus atguva, taču otrajā trešdaļā Konors Keriks un Tailers Bozaks viesiem panāca jau 4:1.

Otrā perioda izskaņā Bufalo komanda otro reizi mačā realizēja vairākumu, izceļoties Džeisonam Pominvilam, tomēr izglābties mājinieki nespēja, jo pēdējā spēles minūtē Patriks Marlo raidīja ripu tukšos "Sabres" vārtos un panāca 5:2.

Girgensons šajā mačā spēlēja 14 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem un izdarīja vienu spēka paņēmienu, tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas uzbrucējs šosezon 64 spēlēs guvis septiņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -8.

Arī iepriekšējās divās sezonās latvietis pretinieku vārtsargus pārspēja pa septiņām reizēm. Savukārt labākā viņam bija 2014./2015.gada sezona, kad pretinieku vārtos tika raidītas 15 ripas. Savā NHL karjerā Girgensons 341 spēlē ticis pie 44 vārtiem un 54 rezultatīvām piespēlēm, tikai par diviem punktiem atpaliekot no 100 punktu sasniegšanas.

Bufalo klubs ar 56 punktiem 70 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet pozīciju augstāk esošā "Senators" ir priekšā par pieciem punktiem. No astotās pozīcijas, kas kā pēdējā ar tā dēvēto "wild card" tiks Stenlija kausa izcīņā, "Sabres" atpaliek par 24 punktiem, tāpēc nākamais punktu zaudējums vai konkurentu uzvara nozīmēs oficiālu šķiršanos no iespējas tikt "play-off".

Pēdējā vietā "Sabres" ir arī visas līgas ieskaitē, kur par punktu vairāk ir Arizonas "Coyotes" komandai, bet par trim punktiem priekšā ir Vankūveras "Canucks".

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs sestdien, kad uzņems Čikāgas "Blackhawks" hokejistus.