foto: Ieva Leiniša/LETA
LOK Valde noraida, ka tai bijušas kādas domstarpības ar šorttrekistu Puķīti
Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.
Citi sporta veidi
2018. gada 13. marts, 11:05

LOK Valde noraida, ka tai bijušas kādas domstarpības ar šorttrekistu Puķīti

Jauns.lv / LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Valde vērsusies Latvijas Slidošanas asociācijā (LSA), aicinot skaidrot masu medijos parādījušos informāciju par šottrekista Roberto Puķīša plāniem sacensībās turpmāk pārstāvēt citu valsti, vēsta LOK.

Kā vēstīts, divās olimpiskajās spēlēs startējušais Latvijas šorttrekists Puķītis pirmdien paziņoja, ka turpmāk vairs nepārstāvēs savu dzimteni, jo viņam esot divi piedāvājumi no citām valstīm, vienu no tiem latvietim pieņemot.

"Pēc smaga lēmuma paziņoju, ka 1000 metru distance bija pēdējā, kurā startēju zem Latvijas karoga. Paldies, Latvija, par visu. Jauni izaicinājumi," savā "Facebook" profilā pirmdien rakstīja Puķītis.

Savukārt aģentūrai LETA viņš norādīja, ka sportista valsts piederību mainīs, jo viņam ir konflikts ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldonu Vrubļevski, kā arī ar Latvijas šorttreka treneri Evitu Krievāni.

"LOK Valde norāda, ka tai nav nekādu domstarpību ar nevienu no Latvijas Olimpiskās komandas "Phjončhana 2018" dalībniekiem," teikts LOK paziņojumā.

Saņemot no LSA paskaidrojumu, LOK Valde lems par tālākajiem soļiem, kas sevī ietver arī Latvijas Olimpiskās vienības, Latvijas Olimpiešu sociālā fonda un Latvijas Slidošanas asociācijas finansējuma apturēšanu.

LOK uzsver, ka piektdien, 9.martā un pirmdien, 12.martā LOK telpās notika LSA vadības un Olimpiskā centra "Ventspils" tikšanās, pārrunājot šorttreka kā sporta veida attīstības plānus. Šajās tikšanās reizēs netika minēti Roberto Puķīša plāni mainīt pilsonību, nākotnē startējot zem citas valsts karoga.

Kā aģentūrai LETA atklāja Puķītis, esot divi piedāvājumi pārstāvēt citas valstis, no kurām viena ir Itālija, bet otru viņš atteicās nosaukt, sakot, ka gala lēmumu pieņems aprīlī.

Puķītis savu olimpisko debiju piedzīvoja 2014.gadā Sočos, pēc tam uz kādu laiku pazūdot no sacensību aprites. Sportists gan pēcāk neslēpa, ka cīnījies ar atkarību no azartspēlēm, kas gandrīz sagrāva viņa sportista karjeru.

Februārī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Puķītis bija 11.vietā 1000 un 1500 metru distancēs. Dienvidkorejā startēja arī Roberts Zvejnieks, kurš bija desmitais 500 metros un 15.vietā 1000 metru distancē.