foto: Ieva Leiniša/LETA
Oskars Bārtulis Gagarina kausa izcīņu sāk ar uzvaru
Ufas "Salavat Julajev" aizsargs Oskars Bārtulis.
Hokejs
2018. gada 4. marts, 17:03

Oskars Bārtulis Gagarina kausa izcīņu sāk ar uzvaru

Kasjauns.lv / LETA

atvijas hokejists Oskars Bārtulis un Ufas "Salavat Julajev" komanda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā spēlē mājās ar 6:4 (3:0, 1:2, 2:2) uzvarēja Omskas "Avangard" komandu.

Bārtulis spēlēja 17 minūtes un 45 sekundes, ar rezultativitāti neizcēlās, reizi meta pa vārtiem un bloķēja trīs metienus.

Uzvarētājiem lielisku maču aizvadīja somu uzbrucējs Tēmu Hartikainens, kurš guva divus vārtus un trīs reizes asistēja partneriem, kamēr viņa maiņas biedrs zviedrs Līnuss Ūmarks izcēlās ar vieniem vārtiem un trim piespēlēm.

Jau spēles 12.minūtē "Salavat Julajev" bija vadībā ar 3:0, taču "Avangard" atguvās un otrajā trešdaļā divus vārtus atguva. Trešajā periodā viesi panāca arī izlīdzinājumu 4:4, taču 51.minūtē "Salavat Julajev" dāņu aizsargs Filips Larsens vairākumā iemeta uzvaras ripu, punktu cīņai 57.minūtē pieliekot Hartikainenam.

"Salavat Julajev" sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0. Otrais mačs pirmdien atkal notiks Ufā.

Jau vēstīts, ka "Avangard" izslēgšanas spēlēs iekļuva pateicoties regulārā čempionāta pēdējās spēles pēdējā minūtē gūtiem vārtiem mačā ar Astanas "Baris".

Bārtulis, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, šosezon KHL regulārajā čempionātā 42 spēlēs, no kurām desmit aizvadīja Ufas kluba kreklā, izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra, viesos ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. "Torpedo" sērijā līdz četrām uzvarām nonāca iedzinējos ar 0-2, jo pirmajā mačā sestdien arī zaudēja ar 1:2.

Rezultātu jau 50.sekundē atklāja "Torpedo" uzbrucējs Sergejs Kosticins, bet 10.minūtē Ņikita Čerepanovs atjaunoja neizšķirtu. Turpinājumā ļoti ilgi rezultāts nemainījās, bet tieši 100 sekundes pirms trešā perioda beigām uzvaras vārtus "Lokomotiv" labā guva somu uzbrucējs Petri Kontiola.

Daugaviņš spēlēja 17 minūtes un 58 sekundes, kas bija ilgākais laiks starp "Torpedo" uzbrucējiem. Viņš reizi meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

Šosezon Daugaviņš KHL regulārajā čempionātā 56 spēlēs guva 11 vārtus un atdeva 16 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenē Sanktpēterburgas SKA pērn izcīnītā Gagarina kausa aizstāvēšanu sāka ar grūtu uzvaru pret Čerepovecas "Severstaļ", pretiniekus uzvarot vien papildlaikā.

SKA svinēja panākumu ar rezultātu 4:3 (1:0, 0:2, 2:1, 1:0), uzvaras vārtus spēles 68.minūtē iemetot Pāvelam Dacjukam, ļaujot Sanktpēterburgas komandai sērijā panākt 1-0.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.