foto: Sputnik/Scanpix/LETA
"Avangard" hokejisti mača pēdējā minūtē nodrošina vietu Gagarina kausa izcīņā
Omskas "Avangard" hokejisti laimīgi iekļuvuši Gagarina kausa izcīņā.
Hokejs
2018. gada 1. marts, 21:31

"Avangard" hokejisti mača pēdējā minūtē nodrošina vietu Gagarina kausa izcīņā

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāro čempionātu noslēdza ar uzvaru, kamēr Omskas "Avangard" tikai pamatturnīra noslēdzošā mača pēdējā minūtē nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc ceturtdien aizvadītajām spēlēm kļuva zināmi Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla pāri. Kazaņas "Ak Bars" spēlēs ar Habarovskas "Amur", Ufas "Salavat Julajev" cīnīsies ar Omskas "Avangard", Čeļabinskas "Traktor" mērīsies spēkiem ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet Jekaterinburgas "Avtomobilist" duelēsies ar Magņitogorskas "Metallurg".

Ceturtdien "Salavat Julajev" divu Austrumu konferences līderu duelī ar 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) uzvarēja "Ak Bars" komandu.

Ufas komanda pēc Maksima Gončarova un Iļjas Zubova metieniem pirmajā periodā panāca 2:0, taču otrajā trešdaļā "Ak Bars" atspēlējās, Jirži Sekāčam un Artjomam Lukojanovam panākot 2:2. Tiesa, vēl līdz otrajam pārtraukumam Vjačeslavs Soloduhins atguva mājiniekiem vadību, bet punktu cīņai pielika Antons Burdasovs.

"Salavat Julajev" rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Līnuss Ūmarks.

Bārtulis spēlēja 17 minūtes un 55 sekundes, pa vārtiem nemetot, bet bloķējot vienu pretinieku metienu.

Aizsargs, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, šosezon KHL čempionātā 42 spēlēs, no kurām desmit aizvadīja Ufas kluba kreklā, izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm.

"Salavat Julajev" Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfinālā tiksies ar "Avangard", kas izslēgšanas spēlēs iekļuva caur adatas aci.

Omskas klubam pēdējā spēlē viesos pret Astanas "Baris" bija nepieciešama uzvara pamatlaikā, kura arī tika izcīnīta ar rezultātu 4:3 (1:3, 2:0, 1:0), tomēr uzvaras ripu "Avangard" iemeta vien 60 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Semjons Košeļevs.

Mača gaitā "Avangard" zaudēja ar 1:3, tomēr beigās izrāva uzvaru, aiz "play-off" zonas atstājot Novosibirskas "Sibirj", kas savukārt pēdējā mačā savā laukumā ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:0, 0:2) zaudēja Čeļabinskas "Traktor". "Sibirj" no konferences astotās vietas atpalika tikai par punktu.

"Sibirj" neveiksme nozīmēja, ka vien otro reizi desmit gadu laikā izslēgšanas spēlēs iekļūst Habarovskas "Amur" komandas hokejisti, kuri astoto vietu Austrumu konferencē nodrošināja par spīti ceturtdien piedzīvotajam zaudējumam pēcspēles metienos ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) pret Vladivostokas "Admiral".

Tikmēr citā mačā Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols un Viktors Ignatjevs, KHL sezonu noslēdza ar 2:3 (1:2, 1:1, 0:0) zaudējot "Soči" komandai.

Uzvaras vārtus "Soči" guva otrā perioda pēdējā minūtē, kad precīzs bija Artjoms Tomiļins.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Sotnieks, kuram šī bija otrā spēle pēc divu mēnešu pārtraukuma, ar rezultativitāti neizcēlās. Aizsargs spēlēja 18 minūtes un deviņas sekundes, reizi metot pa vārtiem.

Viņš šosezon traumu dēļ aizvadīja tikai 17 spēles, kurās izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

Vēl ceturtdien Jekaterinburgas "Avtomobilist" viesos ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) uzvarēja Hantimansijskas "Jugra", kas nozīmē, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā uzvarot Helsinku "Jokerit", izkļūs no pēdējās vietas visas līgas kopvērtējumā. "Jugra" regulāro čempionātu noslēdza ar 48 punktiem, bet rīdziniekiem pirms pēdējā mača ir 47 punkti.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 136 punktiem 54 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas nodrošinājusi uzvaru regulārajā turnīrā. Otrajā vietā ar 121 punktu seko Maskavas CSKA, trešajā vietā ar 103 punktiem ir Helsinku "Jokerit", bet 99 punkti ir Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" tikusi pie 87 punktiem, bet "Soči" vienība iekrājusi 84 punktus. Šīs sešas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Mārtiņš Karsums un Maskavas "Dinamo" ar 80 punktiem ieņem devīto pozīciju, par diviem punktiem zaudējot priekšā esošajām Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 47 punktiem 55 mačos, no Hantimansijskas "Jugra", kas ir pēdējā Austrumos, atpaliekot vienu punktu.

Austrumu konferencē uzvarēja Kazaņas "Ak Bars", kas tika pie 100 punktiem, kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 93 punktiem palika "Salavat Julajev". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan bija vien sestais rādītājs, priekšā esot arī "Ņeftehimik", "Avtomobilist", "Traktor" un "Metallurg" vienībām.

Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība, kas regulāro čempionātu noslēdza jau pirms mēneša, un kurā šosezon spēlēja Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, ar 61 punktu palika 12.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 50 punktiem palika Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.