foto: AFP/Scanpix/LETA
Ņikitina: "Pierādīju, ka māku ne tikai slidot tehniski, bet arī parādīt sevi emocionāli"
Diāna Ņikitina ir apmierināta ar savu slidojumu olimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi
2018. gada 21. februāris, 07:08

Ņikitina: "Pierādīju, ka māku ne tikai slidot tehniski, bet arī parādīt sevi emocionāli"

LETA

Latvijas daiļslidotāja Diāna Ņikitina pēc trešdien piedzīvotās debijas olimpiskajās spēlēs pauda prieku par savu sniegumu, jo spēja aizmirst iepriekš janvārī piedzīvoto neveiksmi Eiropas čempionātā un parādīt labu sniegumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Diāna Ņikitina Phjončhanas īsajā programmā

"Esmu priecīga, jo parādīju ļoti labu slidojumu. Apraudājos, jo biju ļoti, ļoti priecīga. Pēc Eiropas čempionāta nebiju apmierināta, jo nenoslidoju ...

gallery icon
155

Patlaban vien 17 gadus vecā Ņikitina Phjončhanas olimpiskajās spēlēs par savu īso programmu nopelnīja 51,12 punktus, gan atpaliekot no personīgā rekorda (58,81).

Pēc savas uzstāšanās Ņikitina, kurai šī ir debijas sezona pieaugušo konkurencē, bija ļoti emocionāla, nespējot novaldīt arī asaras.

"Esmu priecīga, jo parādīju ļoti labu slidojumu. Apraudājos, jo biju ļoti, ļoti priecīga. Pēc Eiropas čempionāta nebiju apmierināta, jo nenoslidoju pārāk labi. Šoreiz vienkārši saņēmos, devos uz ledus un parādīju, ko varu," žurnālistiem pauda Latvijas delegācijas jaunākā dalībniece.

Janvāra vidū Eiropas čempionātā Maskavā viņa parādīja nepārliecinošu sniegumu, īsajā programmā nopelnot tikai 36,71 punktu, paliekot 36.vietā 39 dalībnieču konkurencē.

"Jā, bija bažas, ka šeit varētu atkārtoties Eiropas čempionātā piedzīvotais. Iesildīšanās laikā pie sevis nodomāju: galvenais, lai nav kā Eiropas čempionātā, aizmirsti par to! Tad es paliku uz sevi dusmīga un, kad pienāca mana kārta, noteicu - ej un parādi visu, ko proti," savu noskaņojumu pirms debijas atcerējās Ņikitina.

Viņa savu programmu veica bez kritieniem, tomēr tiesnešu piešķirtās atzīmes nebija tik augstas, kā cerēts.

"Punkti ir punkti, kādi tie ir, tādi ir. Esmu apmierināta. Galvenais, ka izslidoju "tīri". Parādīju, ka māku ne tikai slidot tehniski, bet arī parādīt sevi emocionāli," uzsvēra daiļslidotāja.

Latvijas delegācija slidotāju olimpiskajā ciematā Kanninā

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ir divi olimpiskie ciemati: viens, kurā mitinās vairums sportistu, ir pašā Phjončhanā, bet otrs - kurā dzīvo ...

gallery icon
28

Viņai diemžēl neizdevās izpildīt pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu, līdz kuram pietrūka 0,65 punkti, jo par savu tehnisko izpildījumu viņa trešdien tika pie 26,35 punktiem.

"Salīdzinot ar Eiropas čempionātu, man Phjončhanā bija sarežģītāka programma, jo izmainījām vienu lēcienu. To man arī veiksmīgi izdevās izpildīt. Bija viena nianse manā priekšpēdējā griezienā, kur mani sāka šūpināt, tomēr pēc tam viss bija kārtībā," slidojumu atcerējās daiļslidotāja.

Viņa arī uzsvēra, ka sajutusi skatītāju sniegto enerģiju.

"Sajutu, ka mans priekšnesums patika arī publikai. Kad sajutu tās enerģiju, es sāku censties vēl vairāk," priecājās Ņikitina.

Gadījumā, ja viņa tiks pie izvēles slidojuma, tad izpildīs programmu, ar kuru šosezon triumfēja valsts čempionātā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Izvēles programmā būs tas pats, kas Latvijas čempionātā. Neko daudz nemainījām – paliek gan kleita, gan mūzika, gan kustības. Varbūt nedaudz citādāka horeogrāfija. Parasti daiļslidošanā meitenēm nav bikšu kostīmi, kā man šodien, bet ir kleitas. Izvēlējāmies kostīmu, jo esmu diezgan gara, un ar Stefanu [Lambjēlu] sapratām, ka man bikškostīms piestāvēs. Neesmu ne pirmā, ne pēdējā meitene bikškostīmā," par tērpa izvēli piebilda Ņikitina.

Iepriekšējā sezona Ņikitinai potītes traumas dēļ nebija izdevusies, bet šosezon viņa debitējusi pieaugušo konkurencē, turklāt darījusi to veiksmīgi, kas viņai ļāva iegūt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Ceļazīmi pērn ar pasaules čempionātā izcīnītu 22.vietu gan nodrošināja cita Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska, tomēr šosezon krietni sekmīgāk klājies Ņikitinai, tāpēc pie iespējas debitēt Olimpiādē tika tieši viņa.

Kā vēstīts, vīru sacensībās olimpisko debiju piedzīvoja arī Deniss Vasiļjevs, kurš izcīnīja 19.vietu.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā startē pirmoreiz kopš 1994.gada.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāv 34 sportisti, bet bobsleja stūmējs Intars Dambis sastāvā iekļauts kā rezervists. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.