Lelde Priedulēna pirms pēdējā brauciena saglabā septīto vietu
foto: AFP/Scanpix/LETA
Lelde Priedulēna veica vēl vienu labu braucienu, tomēr beigās atkal nebija tāds ātrums, kā priekšā esošām konkurentēm.
Citi sporta veidi

Lelde Priedulēna pirms pēdējā brauciena saglabā septīto vietu

LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna ieņem septīto vietu pirms Phjončhanas olimpisko spēļu pēdējā, ceturtā, brauciena.

Lelde Priedulēna pirms pēdējā brauciena saglabā se...

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī.

Tāpat kā piektdien pirmajos divos braucienos, arī trešajā Priedulēna brauca bez lielām kļūdām, taču atkal pievīla kamanu ātrums.

Pirmajā braucienā latviete bija septītā, bet otrajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku un pēc pirmās dienas viņa bija atrodama septītajā pozīcijā. Savukārt trešajā braucienā viņa uzrādīja devīto ātrāko laiku un saglabāja savu vietu.

Līderpozīcijā pirms pēdējā brauciena ir austriete Janīne Floka, kura pirms tam bija otrā un braucienā uzrādīja vien ceturto laiku. Zelta medaļa izšķirsies dramatiskā cīņā, jo nieka 0,02 sekundes viņai zaudē 2014.gada olimpisko spēļu čempione Lizija Jarnolda no Lielbritānijas.

Skeletona sacensību laikā daudzu uzmanību piesaista ne vien sacensības, bet arī interesanti noformētās ķiveres daudziem sportistiem un sportistēm.

Māksla uz galvas - skeletona braucēju elegantās ķiveres

Skeletona sacensību laikā daudzu uzmanību piesaista ne vien sacensības, bet arī interesanti noformētās ķiveres daudziem sportistiem un sportistēm.

Savukārt trešā ir vāciete Žaklīna Lelinga, kura bija līdere pirms šī brauciena, bet uzrādīja septīto rezultātu, kā dēļ nācās atkāpties. Viņa Flokai zaudē arī atspēlējamas 0,10 sekundes.

Tikmēr Priedulēna no Flokas atpaliek 0,60 sekundes, pirmais sešinieks ir 0,28 sekunžu attālumā, bet līdz goda pjedestālam ir pussekunde.

Ceturtajam braucienam starts tiks dots plkst.14.45. Tos varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Latvijas sportisti Phjončhanā 16. februārī

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā 16. februārī.

Ceturtajā braucienā sportistes brauks no pēdējās uz pirmo, līdz ar to Priedulēna trasē dosies kā četrpadsmitā.

Pašlaik 24 gadus vecajai Priedulēnai šīs ir otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos viņa izcīnīja dalītu 14.vietu.

Priedulēna vasarā sarāva ceļgala krusteniskās saites, tomēr par spīti nopietnajam savainojumam viņa nolēma neveikt operāciju un šosezon startēt. Sportiste Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojās 11.vietā, turklāt divas reizes palieka uzreiz aiz goda pjedestāla.

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un Oskars Muižnieks, kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici, Kristers Aparjods un Ulla Zirne, distanču slēpotājas Patrīcija Eiduka un Inga Paškovska, kā arī kalnu slēpotāja Lelde Gasūna. Savukārt savu treniņbraucienus aizvadīja Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa bobsleja divnieku ekipāžas.

Latvijas sportisti Phjončhanā 15. februārī

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un ...

Olimpiskā trase gan viņai pirms šīm sacensībām nav bijusi īpaši veiksmīga, jo pērn Pasaules kausa posmā tika gūta 14.vieta. Savukārt treniņos pirms olimpiskajām spēlēm viņa vien divos no sešiem braucieniem iespraucās pirmajā desmitniekā.

Piektdien vīru sacensībās Martins Dukurs pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

Latvijas sportisti Phjončhanā 14. februārī

Trešdien, 14. februārī, cīņu par medaļām aizvadīja kamaniņbraukšanas divnieki, kuru vidū arī Andris un Juris Šici, kā arī Pēteris Kalniņš ...

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija ir pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.