Skeletoniste Lelde Priedulēna pēc pirmā brauciena augstajā septītajā vietā
foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lelde Priedulēna pirmajā braucienā pieļāva dažas mazas kļūdas, kas dod cerības uz vēl labāku rezultātu nākamajos braucienos.
Citi sporta veidi

Skeletoniste Lelde Priedulēna pēc pirmā brauciena augstajā septītajā vietā

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna ieņem septīto vietu pēc Phjončhanas olimpisko spēļu pirmā brauciena.

Skeletoniste Lelde Priedulēna pēc pirmā brauciena ...

Latvijas sportisti Phjončhanā 16. februārī

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā 16. februārī.

Priedulēna aizvadīja labu braucienu, tomēr vairākas reizes bija spiesta nedaudz ar kājām piebremzēt, tāpēc trases lejā kamanas nebija pietiekami ātras, lai cīnītos par augstāku vietu. Trases augšdaļā latvietei bija labāks rezultāts nekā vācietei Žaklīnai Lelingai, taču lejasdaļā pārsvars ievērojami krita, Priedulēnai tobrīd sasniedzot sesto vietu.

Pēc tam latvieti apsteidza arī 2014.gada olimpisko spēļu čempione Lizija Jarnolda no Lielbritānijas, kura ir līdere pēc pirmā brauciena. Jarnolda olimpisko trasi veica 51,66 sekundēs.

Otrajā pozīcijā atrodama Lelinga, kur Jarnoldai zaudē 0,08 sekundes, bet trešā ir austriete Janīna Floka, kura atpaliek 0,15 sekundes.

Skeletona sacensību laikā daudzu uzmanību piesaista ne vien sacensības, bet arī interesanti noformētās ķiveres daudziem sportistiem un sportistēm.

Māksla uz galvas - skeletona braucēju elegantās ķiveres

Skeletona sacensību laikā daudzu uzmanību piesaista ne vien sacensības, bet arī interesanti noformētās ķiveres daudziem sportistiem un sportistēm.

Savukārt Priedulēna Jarnoldai zaudē 0,48 sekundes, ieņemot stabilu septīto vietu.

Sacensībās piedalās 20 skeletonistes, bet Priedulēna startēja ar 13.numuru.

Otrais brauciens sāksies plkst.14.30 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Pirms tam vīru sacensībās Martins Dukurs piektdien pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un Oskars Muižnieks, kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici, Kristers Aparjods un Ulla Zirne, distanču slēpotājas Patrīcija Eiduka un Inga Paškovska, kā arī kalnu slēpotāja Lelde Gasūna. Savukārt savu treniņbraucienus aizvadīja Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa bobsleja divnieku ekipāžas.

Latvijas sportisti Phjončhanā 15. februārī

Latvijas sportisti Phjončajas olimpiskajās 15. februārī. Šodien sacensības aizvada skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastotgujevs un ...

Pašlaik 24 gadus vecajai Priedulēnai šīs ir otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos viņa izcīnīja dalītu 14.vietu.

Priedulēna vasarā sarāva ceļgala krusteniskās saites, tomēr par spīti nopietnajam savainojumam viņa nolēma neveikt operāciju un šosezon startēt, Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojoties 11.vietā un divas reizes posmos paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla.

Olimpiskā trase gan viņai nav īpaši veiksmīga, jo pērn Pasaules kausa posmā tika gūta 14.vieta. Savukārt treniņos pirms olimpiskajām spēlēm viņa divos no sešiem braucieniem iespraucās pirmajā desmitniekā.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija ir pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.