foto: Romāns Kokšarovs/ F/64 Photo Agency
Skeletoniste Priedulēna atzīst, ka treniņi bijuši kā pa kalniem un lejām
"Vēl gan nevienu braucienu "uz pilnu klapi" neesmu aizvadījusi," saka Priedulēna.
Citi sporta veidi
2018. gada 14. februāris, 08:24

Skeletoniste Priedulēna atzīst, ka treniņi bijuši kā pa kalniem un lejām

LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna pirms dalības Phjončhanas olimpiskajās spēlēs cīnās ar sacensību trases otro un nu jau slaveno devīto virāžu, norādīja sportiste.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trešdien noslēdzas skeletona oficiālie treniņi, bet dāmām starti paredzēti piektdien un sestdien. Noslēdzošajos treniņbraucienos 24 gadus vecā Priedulēna uzrādīja astoto un 12.laiku.

No sešiem oficiālajiem treniņbraucieniem Priedulēna pirmajā desmitniekā iebrauca divas reizes.

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

gallery icon
179

"Treniņbraucieni bijuši kā pa kalniem un lejām - mainās ne tikai uzrādītais laiks, bet arī paši braucieni. Ja pirmie četri bija galīgi garām, jo zaudēju divas sekundes, tad vēlāk es nācu arvien tuvāk. Tagad cīnos ar dažām vietām," pēc treniņu noslēguma atzina Priedulēna.

"Pirmajos oficiālajos treniņbraucienos biju ļoti apmierināta, jo konkurentēm pienācu tuvāk. Tā šķita kā gaisma tuneļa gala. Mēģinu pieslīpēt, lai man izdotos četri stabili braucieni," savu mērķi skaidroja Latvijas skeletoniste. "Kā redzējām kamaninu sportā, neko nevar zināt līdz pat pēdējam braucienam. Mēģināju strādāt pie tā un labāk uzķert atslēgas vietas. Sanāk kā kuro reizi, bet mēģinu, ko varu."

Latvijas sportisti Phjončhanā gatavojas olimpiskajiem startiem

Latvijas sportistu ikdiena olimpiskajā Phjončhanā.

gallery icon
71

Priedulēna atklāja, ka noslēdzošajā treniņā viņa startu uzskrējusi ātrāk, lai vairāk saprastu, kā braukt pirmajās virāžās.

"Vēl gan nevienu braucienu "uz pilnu klapi" neesmu aizvadījusi. Es treniņos vairāk pievēršu uzmanību tendencēm, laikiem un līnijām. Šodien laikapstakļi, salīdzinot ar citām reizēm, ir krietni siltāki. Ledus ir nedaudz mīkstāks un vairāk paklausa," sacīja sportiste. "Kā jau visi, cīnos ar otro un nu jau slaveno devīto virāžu. Ja kļūdās kādā no tām, nākamās uz priekšu ir grūti palabot."

Priedulēna jau vasarā sarāva ceļgala krusteniskās saites, tomēr par spīti nopietnajam savainojumam viņa nolēma neveikt operāciju un šosezon startēt, Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojoties 11.vietā un divas reizes posmos paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla.

"Par savu traumēto ceļgalu neesmu aizmirsusi, bet par to es nedomāju. Startēju ar ortozi," izteicās sportiste. "Slieču izvēli esmu izdarījusi. Šodien ir siltāks, bet sacensības man ir vakaros, tāpēc sagaidāms, ka būs vēsāks, un ledus būs ciets."

Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā peiktdien, 9.februārī tiek atklātas XXIII Ziemas olimpiskās spēles, un Latvijas sportisti pie godalgām cer tik jau ceturto ...

gallery icon
287

Priedulēna piedalījās arī 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, kad izcīnīja dalītu 14.vietu, tomēr pēcāk Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) diskvalifikācijas par antidopinga pārkāpumiem saņēma trīs krievietes. Tiesa, rezultāti gan joprojām nav oficiāli mainīti.

Latvijas vīriešu skeletonisti Martins un Tomass Dukuri sacensības olimpiskajās spēlēs aizvadīs ceturtdien un piektdien.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās