foto: Jānis Škapars/LETA
Andis Juška skaidro, ka cenšas paglābt mūsu tenisa zvaigzni Ostapenko vispasaules skandāliem
Latvijas izlases tenisistes - Daniela Vismane, pasaules 15. rakete Anastasija Sevastova, pasaules 6. rakete Aļona Ostapenko, Diāna Marcinkēviča un Latvijas komandas kapteinis Andis Juška piedalās Latvijas tenisa izlases dalībai Federāciju kausa kvalifikācijas turnīrā veltītajā preses konferencē viesnīcā "Swiss hotel" Tallinā.
Citi sporta veidi
2018. gada 13. februāris, 11:43

Andis Juška skaidro, ka cenšas paglābt mūsu tenisa zvaigzni Ostapenko vispasaules skandāliem

LETA

Kādreizējais tenisists Andis Juška nepretendē uz saukšanos par pasaules sestās raketes tenisā sievietēm Aļonas Ostapenko treneri, bet spēļu laikā viņš dodas kortā sportistei sniegt padomus, jo komanda apzinās, ka tenisistes diskusijas ar mammu var izvērsties ļoti asas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Juška pagājušajā gadā sāka ceļot ar Ostapenko kā treniņu partneris, bet Singapūrā notikušajā sezonas noslēguma turnīrā "WTA Finals" viņš pirmoreiz kortā izgāja starp geimiem, visai pasaulei dzirdot, sniedzot tenisistei padomus.

"Esam vienojušies, ka šogad braukšu līdzi līdz 20 spēļu nedēļām, kas kopumā ir visa sezona. Es neesmu treneris, bet sparinga partneris, tomēr zinām mammas un meitas attiecības laukumā, tāpēc, lai nenokļūtu interneta skatītākajos brīžos, Singapūrā tiku izlaists uz ugunskritībām," sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Juška.

Singapūrā pēc konsultācijām ar Jušku Ostapenko regulāri sāka spēlēt labāk, bet nesen Sanktpēterburgas WTA turnīra laikā, kad atkal sparinga partneris sniedza padomus, viņam nācās arī uzklausīt asas atbildes.

"Varbūt spēju pasniegt jaunas idejas, biju jauns cilvēks blakus. Kopumā mēs ļoti labi sadarbojamies un arī turpmāk nekas nemainīsies," teica Juška. "Sanktpēterburgā, kad viņa bija zaudējusi setu ar 0-6, protams, ka nāca ārā emocijas. Tad tu runā un nekontrolē. Pēc spēles viņa arī man atvainojās, ka norāvās. Es tieku respektēts un man tas ir loti svarīgi."

Juška uzsvēra, ka Ostapenko strādā pie sava tēla. "Viņa vairs nav trīsdesmitā pasaulē, viņai ir lieli kontrakti, visa pasaule skatās. Tāpēc dažreiz ir jāpiedomā, ko tu drīksti teikt, ko nē, īpaši brīžos, kad kamera to filmē. Tomēr viņai ir vien 20 gadi, tas viss nāks ar laiku."

Sezonas sākumā Ostapenko trenēja austrāliešu speciālists Deivids Teilors, kurš tagad tenisistes komandā atgriezīsies pirms prestižajiem Indianvelsas un Maiami turnīriem. Arī sezonas turpinājumā viņš palīdzēs vien svarīgākajās sacensībās.

"Teilors ir ļoti pieredzējis treneris, zina savu darbu, zina visas pretinieces. Varu teikt visu to labāko un viņš ir labs cilvēks blakus Aļonai," komentēja Juška.

Pagājušajā nedēļā Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko un Anastasiju Sevastovu sastāvā kvalificējās "play-off" cīņām par vietu otrajā pasaules grupā, bet Juška otro gadu pēc kārtas bija dāmu izlases kapteinis.

Juška kā izlases kapteinis apsolīja palīdzēt pierunāt Ostapenko, lai viņa un Sevastova WTA turnīros biežāk kopā uzspēlētu dubultspēli.

"Federāciju kausa pirmajā dienā viņas dubultspēli nospēlēja kā pasaules top pāris. Šādi spēlējot var uzvarēt arī "Grand Slam" turnīros," komentēja Juška, kurš piekrita secinājumam, ka vienspēļu divdesmitnieka tenisists vienmēr dubultspēlēs būs labāks par dubultspēļu ranga desmitniekā esošu sportistu. "Vīriem tas ir īpaši izteikti. Meitenēm ne tik ļoti, bet arī."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās