foto: EPA/LETA
ASV snovborda sensācija Kima triumfē olimpisko spēļu sacensībās rampā
Vien 17 gadus vecā jaunā olimpiskā čempione Hloja Kima.
Citi sporta veidi
2018. gada 13. februāris, 09:14

ASV snovborda sensācija Kima triumfē olimpisko spēļu sacensībās rampā

LETA

Vien 17 gadus vecā ASV tīne Hloja Kima, kura tiek uzskatīta par jauno snovborda sensāciju, otrdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās rampā.

Kima sacensību trešajā finālbraucienā nopelnīja 98,25 punktus, taču viņa bija līdere jau pēc pirmā brauciena, kurā tiesneši sportistei deva 93,75 punktus.

Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja 25 gadus vecā Ķīnas sportiste Liu Dzjajui, kura tika pie 89,75 punktiem, bet bronza tika vēl vienai amerikānietei Arielai Goldai, kura nopelnīja 85,75 punktus.

Savukārt ceturtā palika pieredzējusī un titulētā ASV pārstāve Kellija Klārka, kura par olimpisko čempioni rampā kļuva vēl 2002.gadā Soltleiksitijā, bet 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos bija trešā.

Kima kļuvusi vien par otro ziemas olimpisko spēļu dalībnieci, kura dzimusi šajā gadsimtā, jo svētdien snovborda sacensībās sloupstailā uzvarēja viņas vienaudzis un tautietis Redmonds Džerārds, kurš gan ir par diviem mēnešiem jaunāks.

Zīmīgi, ka līdz Phjončhanai visu laiku jaunākā olimpisko spēļu čempione snovborda disciplīnās bija tieši Klārka, kura 2002.gada olimpiskajās spēlēs rampā uzvarēja 18 gadu un 199 dienu vecumā.

Vēl janvārī Kima triumfēja prestižajās "X Games" sacensībās, kur uzvarēja arī 2015. un 2016.gadā. Tāpat viņa 2016.gadā sacensībās ASV kļuva par pirmo snovbordisti, kura sacensībās veikusi divus 1080 grādu apgriezienus pēc kārtas, tad sasniedzot arī maksimālo simts punktu rezultātu, ko neviena cita sportiste nav iespējusi.

Kima šajās olimpiskajās spēlēs pelna milzu popularitāti, jo viņai ir korejiešu izcelsme. Viņas vecāki 1982.gadā emigrēja uz ASV, taču jaunajai sportistei Dienvidkorejā joprojām dzīvo daudz radu.

Pirms četriem gadiem Sočos par olimpisko čempioni rampā tika kronēta amerikāniete Keitlina Feringtone, kura Phjončhanā nestartēja, bet kopš 1998.gada, kad olimpiskajās spēlēs pirmo reizi tika dalītas medaļas šajā disciplīnā, ASV sportistes ir izcīnījušas četras no sešām zelta godalgām.

ASV snovbordisti Phjončhanā uzvarējuši trīs no trim līdz šim aizvadītajām sacensībām, jo bez Kimas un Džerārda uzvaru sloupstailā dāmām guva arī Džeimija Andersone, kura atkārtoja pirms četriem gadiem Sočos gūto panākumu.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti.