foto: EPA/LETA
Raženākais atlēts, jaunākā dalībniece, mīļākās nodarbes: interesanti fakti par Latvijas olimpisko komandu "Phjončhana 2018"
Latvijas pēdējo gadu vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks.
2018. gada 9. februāris, 05:04

Raženākais atlēts, jaunākā dalībniece, mīļākās nodarbes: interesanti fakti par Latvijas olimpisko komandu "Phjončhana 2018"

Jauns.lv

Šodien, atklājot XXIII Ziemas Olimpiskās spēles Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā sportistu parādē piedalīsies 91 valsts delegācija. Latvijas delegācija Phjončhanas ziemas Olimpisko spēļu atklāšanā, kura sāksies jau ap 13:00, stadionā iesoļos kā vienpadsmitā. Jauns.lv, atsaucoties uz Latvijas Olimpisko komiteju, piedāvā septiņus interesantus faktus par Latvijas Olimpisko komandu “Phjončhana 2018”.

Latvijas sportisti Phjončhanā

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā, cītīgi trenējas un vairāki jau uzsākuši sacensības.

gallery icon

1. Latvijas komandas sastāvā Phjončhanas Olimpiskajās spēlēs piedalīsies 34 sportisti, kas ir līdzīgi kā iepriekšējās spēlēs, neskaitot vīriešu hokeja komandu, kā arī komandā ir iekļauts 1 rezerves sportists bobslejā.

2. Komandas vidējais vecums ir samazinājies līdz 26,7 gadiem.

3. Komandas vecākais atlēts būs skeletonists Tomass Dukurs (36 gadi), savukārt jaunākā ir 17 gadus vecā daiļslidotāja Diāna Ņikitina.

4. Pieredzes bagātākie sportisti, kuriem Phjončhanas spēles būs ceturtās Olimpiskās spēles karjerā ir brāļi Dukuri un brāļi Šici, kā arī bobslejists Daumants Dreiškens. 

5. Komandas raženākie atlēti ir bobsleja stūmēji Jānis Jansons (195cm un 105kg) un Daumants Dreiškens (193cm un 108kg). Vissmalkākā sportiste ir biatloniste Baiba Bendika (156cm un 50kg).

6. Mūsu olimpiešu iecienītākais vaļasprieks ir aktīva atpūta, kas ir saistīta ar dažādām sporta spēlēm un ceļošanu, kam seko makšķerēšana un medības, kā arī grāmatu lasīšana un ģitārspēle.

7. Seši sportisti savas dzimšanas dienas svinēs Olimpisko spēļu laikā: slēpotāja Patrīcija Eiduka, bobsleja stūmējs Jānis Strenga, kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, bobsleja pilots Oskars Melbārdis, slēpotāja Inga Paškovska, kamaniņu braucējs Kristers Aparjods. 

Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm:

ātrslidošana - Haralds Silovs;

biatlons - Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika;

bobslejs - Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists);

daiļslidošana - Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina;

distanču slēpošana - Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska;

kalnu slēpošana - Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna;

kamaniņu sports - Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš;

skeletons - Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna;

šorttreks - Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

Latvijas Olimpiskās komandas "Phjončhana 2018" prezentācijas pasākums

Bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens ar saņemto Latvijas karogu, kuru nesīs gaidāmo Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, Latvijas Olimpiskās komandas "Phjončhana ...

gallery icon

Prezentēti Latvijas olimpiešu tērpi Phjončhanai

Latvijas olimpiešiem, kuri startēs 2018.gada Phojnčhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs, apģērba ekipējums sastāvēs no 45 dažādām vienībām, paredzot apģērbu spēļu atklāšanas ...

gallery icon