39 gadus vecais Dirks Novickis sasniedz zīmīgu NBA robežu
foto: AP/Scanpix/LETA
Dirks Novickis Dalasas "Mavericks" komandā aizvada 20.sezonu.
Basketbols

39 gadus vecais Dirks Novickis sasniedz zīmīgu NBA robežu

LETA

Vācijas basketbola veterāns Dirks Novickis pirmdien kļuva par sesto spēlētāju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, kurš regulāra čempionāta mačos laukumā bijis vismaz 50 000 minūtes.

39 gadus vecais Dirks Novickis sasniedz zīmīgu NBA...

Novickis, kurš Dalasas "Mavericks" komandā aizvada 20.sezonu, pirmdien nospēlēja 25 minūtes un guva 12 punktus, taču viņa pārstāvētā komanda viesos ar rezultātu 101:104 (28:32, 27:26, 27:20, 19:26) zaudēja Losandželosas "Clippers" basketbolistiem, piedzīvojot sesto neveiksmi pēdējos septiņos mačos.

Lai sasniegtu zīmīgo robežu, Novickim bija nepieciešamas septiņas nospēlētas minūtes, ko viņš iespēja otrās ceturtdaļas vidū.

Pirms Novicka 50 000 minūšu robežu NBA spēja sasniegt arī Karīms Abduls-Džabars, Karls Melouns, Kevins Gārnets, Džeisons Kids un Elvins Heijess, kuru vācietis šajā mačā arī apsteidza. Līderis ar 57 446 nospēlētām minūtēm ir Abduls-Džabars.

"Mavericks" vēl ceturtajā ceturtdaļā bija vadībā ar deviņiem punktiem, tomēr beigās pārsvaru nenosargāja un cieta 37.zaudējumu šosezon 54 aizvadītos mačos, kas Dalasas komandu Rietumu konferencē ierindo pēdējā, 15.vietā. "Clippers" komanda, kuras rindās 28 punktus guva Danilo Galināri, iemeta pēdējos 13 šīs spēles punktus, kamēr "Mavericks" pēdējās četrās minūtēs palika bešā.

Jāpiebilst, ka šajā mačā notika kļūme ar Novicka uzvārda pareizrakstību uz krekla, jo "Nowitzki" vietā bija rakstīts "Nowitkzi".

Tikmēr citā mačā Vašingtonas "Wizards", par spīti viena no līderiem Džona Vola traumai, viesos ar rezultātu 111:102 (28:23, 30:26, 28:25, 25:28) uzvarēja Indiānas "Pacers", izcīnot piekto panākumu pēc kārtas.

"Wizards" rindās 21 punktu guva Bredlijs Bīls, bet vēl septiņi spēlētāji izcēlās ar vismaz desmit punktiem, kamēr "Pacers" komandā rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Bojans Bogdanovičs, kuram tas ir sezonas rekords.

Vašingtonas komanda aizvada savu garāko uzvaru sēriju šajā sezonā, piedevām pieci panākumi pēc kārtas gūti kopš komandai ceļgala traumas dēļ nevar palīdzēt rezultatīvais aizsargs Vols.

Tikmēr Indiānas komandai bija jāiztiek bez sava līdera Viktora Oladipo, kurš ir saslimis, kā arī aizsarga Derena Kolisona, kam ir ceļgala trauma.

Kārtējo produktīvo spēli aizvadīja pirmdien par Austrumu konferences labāko pagājušās nedēļas spēlētāju atzītais Detroitas "Pistons" centrs Andrē Dramonds, kurš guva 17 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, palīdzot komandai mājās ar rezultātu 111:91 (22:20, 27:23, 30:24, 32:24) pārspēt Portlendas "Trail Blazers".

"Pistons" rindās 21 punktu guva Bleiks Grifins, kuram šis bija trešais mačs jaunajā vienībā. Vienība izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, turpinot cīnīties par ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru un ieņemot devīto vietu Austrumu konferencē.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 41 uzvaru 53 spēlē ir NBA čempione Goldensteitas "Warriors", kam ar 38 panākumiem 51 cīņā seko Hjūstonas "Rockets", bet trešo pozīciju ar 55 cīņās gūtām 34 uzvarām ieņem Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs".

Austrumos līdere ar 39 uzvarām 54 cīņās ir Bostonas "Celtics", kam ar 36 panākumiem 52 mačos seko Toronto "Raptors", bet pēdējā laikā neveiksmīgu sniegumu rādošā pērnās sezonas vicečempione Klīvlendas "Cavaliers" ar 30 uzvarām 51 spēlē ir trešajā vietā.

Savukārt latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda ar 23 panākumiem 54 spēlēs atrodas 11.pozīcijā.