foto: Evija Trifanova/LETA
Mūsu hokejistiem tā arī neizdodas gūt vārtus pret Kanādas olimpisko izlasi
Pārbaudes spēle hokejā, kurā tiekas Latvijas un Kanādas hokeja izlases "Arēnā Rīga".
Hokejs
2018. gada 4. februāris, 23:32

Mūsu hokejistiem tā arī neizdodas gūt vārtus pret Kanādas olimpisko izlasi

LETA

Latvijas hokeja izlase svētdien "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Kanādas valstsvienībai, kas gatavojas startam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas hokeja valstsvienība cīnās pret Kanādas olimpisko izlasi

Latvijas hokeja izlase svētdien "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Kanādas valstsvienībai, kas gatavojas startam ...

gallery icon
132

Kanādas izlases labā vārtus guva aizsargi Marks Andrē Granjāni un Mets Robinsons, kuri ikdienā pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Minskas "Dinamo" un Maskavas CSKA. Savukārt nepārspēts Kanādas izlases vārtos palika Ufas "Salavat Julajev" ripu ķērājs Bens Skrivenss.

Latvijas izlasē par labāko tika atzīts Gints Meija, kamēr pretiniekiem šis gods tika Skrivensam.

Mača rezultātu trešajā minūtē atklāja Granjāni, kurš izdarīja spēcīgu metienu no zilās līnijas, ripai pēc rikošeta ielidojot starp Elvja Merzļikina kājsargiem. Spēles sestajā minūtē pēc Meijas spēka paņēmiena pret Rīgas "Dinamo" hokejistu Karlu Stoleriju abu komandu spēlētāji pagrūstījās, taču iztika bez liekiem asumiem.

Sešas minūtes pirms pirmā perioda beigām tikai Skrivenss glāba kanādiešus no vārtu zaudējuma, kuru pretiniekiem centās sarūpēt Māris Bičevskis. Dažas minūtes vēlāk kanādiešu vārtu drošību apdraudēja arī Mārtiņš Karsums, kuram pie tālā vārtu stabiņa piespēlēja Ņikita Jevpalovs, taču arī šoreiz Skrivenss bija uzdevumu augstumos.

Otrā perioda sākumā ar diviem spēcīgiem metieniem no zilās līnijas pretinieku vārtsarga modrību pārbaudīja aizsargs Kristaps Zīle. Tiesa, ripu kanādiešu cietoksnī neizdevās dabūt, turklāt perioda vidū kanādieši guva savus otros vārtus mačā. Veiksmīgi uzbrukumam pieslēdzās rīdziniekiem pazīstamais kanādiešu aizsargs Mets Robinsons, kurš apspēlēja vairākus latviešu laukuma spēlētājus un vienatnē nonāca pret Merzļikinu, raidīdams ripu vārtos.

Tuvojoties perioda beigām, pēc Mika Indraša metiena pirmais pie atlēkušās ripas bija Miķelis Rēdlihs, taču arī viņam neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu. Minūti pirms otrās trešdaļas beigām Latvijas izlase pirmo reizi mačā tika pie iespējas spēlēt vairākumā, tomēr tas netika izmantots.

Trešā perioda pirmajā daļā krietni aktīvāki bija kanādieši, bet trešdaļas vidū par pāris bīstamiem metieniem parūpējās Lauris Dārziņš un Georgijs Pujacs. Trešdaļas turpinājumā bīstami meta arī Indrašis un Rēdlihs, kura raidīto ripu Skrivenss atvairīja ar plecu.

Nepilnu minūti pirms pamatlaika beigām Merzļikins tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, turklāt noraidījumu saņēma Rīgas "Dinamo" kanādiešu aizsargs Stolerijs. Spēlējot sešatā pret četriem, Latvijas hokejistiem tomēr neizdevās gūt goda vārtus, ciešot zaudējumu ar rezultātu 0:2.

Latvijas izlase pieteikumā bija 15 uzbrucēji, līdz ar to bija iespēja spēlēt ar pieciem uzbrucēju virknējumiem.

No izsauktajiem laukuma spēlētājiem šajā mačā nepiedalījās Edgars Kulda, Daniels Bērziņš un Oskars Bārtulis, kurš iedzīvojies savainojumā.

Latvijas izlasei mačā nepalīdzēja Čehijas čempionātā spēlējošie hokejisti, kā arī spēlētāji, kuri sezonu aizvada Ziemeļamerikā, bet sastāvā bija iekļauti junioru vecuma spēlētāji Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Pauls Svars un Roberts Kaļķis, kuri decembrī Latvijas U-20 izlases sastāvā piedalījās pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kur Latvija palika otrajā vietā, netiekot uz augstāko divīziju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

No ārzemēs spēlējošajiem starp Latvijas izlases kandidātiem bija vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš Rīgā ieradās vien svētdienas pēcpusdienā pēc tam, kad divas dienas pēc kārtas bija aizvadījis spēles Šveices augstākajā līgā. Tāpat no leģionāriem izsaukti bija aizsargi Artūrs Kulda, kurš šonedēļ mainīja klubu, un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucēji Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Karsums, Ronalds Ķēniņš un Kirils Tambijevs. Tāpat kandidātu vidū tika arī vārtsargs Rihards Cimermanis no "Optibet" Hokeja līgas (OHL), kura gan nebija pieteikumā. Pārējie hokejisti pārstāv Rīgas "Dinamo" vai Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienību "Rīga".

Kanādas valstsvienība jau šīs nedēļas sākumā uzsāka treniņnometni Rīgā un otrdien aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli, tiekoties ar Baltkrieviju.

Tiesa, kanādiešu rindās nav Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejistu, jo šī turnīra spēlētāji Olimpiādē nepiedalīsies. Neskatoties uz to, Kanādas izlases sastāvs ir visnotaļ spēcīgs, izlasi veidojot pārsvarā no Eiropas klubos spēlējošajiem hokejistiem. Sastāvā ir arī Rīgas "Dinamo" aizsargs Karls Stolerijs.

Kanādas izlasē, kura dosies uz Phjončhanu, vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās Hokeja līgas (KHL), kur šobrīd spēlē 13 valstsvienībā iekļuvušie hokejisti. Četri spēlētāji ir no Šveices augstākās līgas (NLA), pa trim no Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Zviedrijas, bet pa vienam no Vācijas un Austrijas līgām.

Komandā iekļautie 25 hokejisti kopā aizvadījuši 5544 mačus NHL.

Zīmīgi, ka Kanādas izlase Rīgā viesosies arī maijā, aizvadot treniņnometni pirms pasaules čempionāta un pārbaudes mačā atkal tiekoties ar Latviju. Tad Kanādas izlasē jau varēs būt NHL klubu spēlētāji.

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005.gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota vēl viena neveiksme ar 3:5.

Kamēr citas izlases piedalīsies olimpiskajās spēlēs, kas ilgs no 9. līdz 25.februārim, Latvijai februāra vidū ir ieplānots Eiropas Hokeja izaicinājuma (EIHC) turnīrā Dānijā.