foto: Publicitātes foto
Latvijas hokeja izlase aizvada treniņu pirms spēles ar Kanādu bez vairākiem līderiem
Latvijas un Kanādas valstsvienības svētdien "Arēnā Rīga" spēkosies plkst.21.
Hokejs
2018. gada 1. februāris, 13:03

Latvijas hokeja izlase aizvada treniņu pirms spēles ar Kanādu bez vairākiem līderiem

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlase, uzsākot gatavošanos svētdien Rīgā gaidāmajam pārbaudes mačam pret Kanādas olimpisko izlasi, pirmo treniņu aizvadīja bez vairākiem līderiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas komandas pirmajā nodarbībā vēl nebija vārtsarga Elvja Merzļikina, aizsarga Artūra Kuldas un uzbrucēju Ronalda Ķēniņa, Mārtiņa Karsuma, Kaspara Daugaviņa un Kirila Tambijeva.

Latvijas hokeja izlases treniņš pirms spēles pret Kanādu

Latvijas hokeja izlase, uzsākot gatavošanos svētdien Rīgā gaidāmajam pārbaudes mačam pret Kanādas olimpisko izlasi, pirmo treniņu aizvadīja bez vairākiem līderiem.

gallery icon
70

Kā aģentūrai LETA atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Edgars Gaross, Daugaviņš, Karsums un Tambijevs valstsvienības treniņiem pievienosies piektdien. Savukārt sestdien gaidāma Kuldas ierašanās, kad varētu sākt trenēties arī Ķēniņš, kamēr Merzļikins ieradīsies vien spēles dienā svētdien.

Latvijas un Kanādas valstsvienības svētdien "Arēnā Rīga" spēkosies plkst.21.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Kanādas valstsvienībai pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Rīgā būs treniņnometne, svētdien ar mājiniekiem aizvadot pārbaudes maču "Arēnā Rīga", bet divas dienas vēlāk tiekoties arī ar Baltkrieviju.

Tiesa, kanādiešu rindās nebūs neviena Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejista, jo šī turnīra spēlētāji Olimpiādē nepiedalīsies. Neskatoties uz to, Kanādas izlases sastāvs būs visnotaļ spēcīgs, izlasi veidojot pārsvarā no Eiropas klubos spēlējošajiem hokejistiem. Sastāvā ir arī Rīgas "Dinamo" aizsargs Karls Stolerijs.

Kanādas izlasē, kas dosies uz Phjončhanu, vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās Hokeja līgas (KHL), kur šobrīd spēlē 13 valstsvienībā iekļuvušie hokejisti. Četri spēlētāji ir no Šveices augstākās līgas (NLA), pa trim no Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Zviedrijas, bet pa vienam no Vācijas un Austrijas līgām.

Kanādas hokeja izlases treniņš Rīgā

Kanādas izlasē, kas dosies uz Phjončhanu, vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās Hokeja līgas (KHL), kur šobrīd spēlē 13 valstsvienībā iekļuvušie ...

gallery icon
70

Komandā iekļautie 25 hokejisti kopā aizvadījuši 5544 mačus NHL.

Zīmīgi, ka Kanādas izlase Rīgā viesosies arī maijā, aizvadot treniņnometni pirms pasaules čempionāta un pārbaudes mačā atkal tiekoties ar Latviju. Tad Kanādas izlasē jau varēs būt NHL klubu spēlētāji.

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005.gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota vēl viena neveiksme ar 3:5.

Biļetes uz spēli var iegādāties visās "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un internetā. Lētākā biļešu cena uz šo maču ir astoņi eiro.

Kamēr citas izlases piedalīsies olimpiskajās spēlēs, kas ilgs no 9. līdz 25.februārim, Latvijai februāra vidū ir ieplānots Eiropas Hokeja izaicinājuma (EIHC) turnīrā Dānijā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei ar Kanādu:

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

vārtsargi - Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice), Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo"), Rihards Cimermanis ("Zemgale"/LLU);

aizsargi - Kristaps Zīle, Uvis Jānis Balinskis, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs (visi - Rīgas "Dinamo"), Oskars Bārtulis (Ufas "Salavat Julajev", Krievija), Artūrs Kulda (Pekinas "Kuņluņ Red Star", Ķīna), Pauls Svars, Roberts Kaļķis (abi - "Rīga", MHL);

uzbrucēji - Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Emīls Ģēģeris, Gints Meija, Ņikita Jevpalovs, Frenks Razgals, Rihards Bukarts, Vitālijs Pavlovs, Edgars Kulda, Oskars Batņa (visi - Rīgas "Dinamo"), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Krievija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "Lions", Šveice), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", Krievija), Kirils Tambijevs (Karagandas "Sariarka", Kazahstāna), Daniels Bērziņš ("Rīga", MHL), Sandis Zolmanis ("Kurbads").