Znaroks tikai pasmejas par temperatūru āra mačā Helsinkos un pastāsta, kā bija spēlēt pie -30
foto: Vida Press
Mačā Helsinkos piedzīvoto temperatūru Oļegs Znaroks pat neuztvēra kā aukstumu.
Hokejs

Znaroks tikai pasmejas par temperatūru āra mačā Helsinkos un pastāsta, kā bija spēlēt pie -30

Kasjauns.lv

Krievijas hokeja izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līdervienības Sanktpēterburgas SKA galvenais treneris Oļegs Znaroks dalījies iespaidos par vakar aizvadīto spēli Helsinkos, kura norisinājās zem klajas debess.

Znaroks tikai pasmejas par temperatūru āra mačā He...
Šī cīņa KHL desmit gadu vēsturē bija pirmā zem klajas debess. Helsinku centrā esošajā Kaisaniemi parkā, kur speciāli šim mačam tika uzbūvēts laukums ar 18 000 skatītāju vietām.

SKA atklātajā laukumā Helsinkos pieveic "Jokerit"

Mačam norisinoties zem klajas debess, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā ...

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā KHL čempione Sanktpēterburgas SKA regulārā čempionāta spēlē viesos ar 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) pieveica Helsinku "Jokerit".

Kādreizējais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris sarunā ar žurnālistiem pastāstīja savu viedokli par šādiem mačiem un dalījās savās atmiņās par jaunības dienām.

Uz žurnālistu jautājumu, vai Znaroka nav nosalis, jo spēli uz soliņa pavidījis bez cepures galvā, viņš ar bildēja noliedzoši. "Man bija ļoti karsts. Spēle kopumā bija neslikta. Bija forši, bet spēlēt zem klajas debess ir nepierasti. Sākumā es uztraucos, ka šī nebūs spēle, bet kaut kas nesaprotums, bet beigās izrādījās ka sanāca neslikta spēle."

Savukārt uz jautājumu, kādus padomus, spēlējot aukstumā, viņš devis saviem hokejistiem, Oļegs atcerējas savu jaunību: "Kādus tur vēl padimus dot? Laiks bija maigs (mača laikā Helsinkos bija aptuveni +2 grādi). Mēs savā laikā spēlējām vairāk nekā 30 grādu salā. Piecinieks skrēja pa laukumā, bet citi bija ģērbtuvēs, un tad mēs mainījāmies. Kājās smērējām ar speķi un tinām avīzēs. Ko tik mēs nedarījām."

Znaroks sarunā ar medijiem pauda pārliecību, ka Sanktpēterburgā spētu savākt vēl vairāk skatītāju un šādiem mačiem vajadzētu kļūt par tradīciju. Kā arī to, ka viņai komandai nekas neesot traucējis sagatavoties, jo abi klubi bijuši vienādās pozīcijās un viņa padotos nav arī uztraukuši dubļi laukumā, jo nav jau tā, ka viņa vīti nebūtu redzējuši netīrumus.

Runājot par Helsinku "Jokerit", Znaroks noliedza, ka šis būtu kādā veidā īpaši principiāls oponents, bet mačā laikā izcēlušos asumus viņš nosauca par hokeja spēles sastāvdaļu.

Savukārt uz žurnālistu jautājumiem, vai SKA tagad ir izveidojusies stabila pirmā maiņa (Vadims Šipačovs, Iļja Kovaļčuks, Sergejs Kaļiņins), Latvijas hokeja speciālists atbildēja noraidoši, bet par norvēģa Patrika Toresena nepiedalīšanos šajā mačā skadrojums bija pavisam vienkāršs: "Jūs viņu laukumā redzēsiet nākamajā spēlē!"

Kā jau iepriekš tika prognozēts, šajā mačā tika uzstādīts jauns KHL spēles apmeklētības rekords. Šo dueli klātienē noraudzījās 17 645 skatītāji. Iepriekšējais rekords piederēja nu jau vairs neeksistējošajam Prāgas "Lev" klubam, kas 2014.gadā uz Gagarina kausa finālsērijas maču spēja sapulcināt 17 073 cilvēkus.

Sestdien SKA un "Jokerit" vienību duelis norisinājās svinīgā atmosfērā, bet devītajā minūtē rezultātu atklāja Sanktpēterburgas vienības hokejists Iļja Kovaļčuks. Tiesa, neizšķirta atjaunošanai mājiniekiem bija nepieciešamas tikai divas minūtes, kad atzīmējās Henri Ikonens.

Viesi vadību gan atjaunoja 17.minūtē, atzīmējoties Jarno Koskirantam, bet otrā trešdaļas ievadā Tommi Huhtala vēlreiz rezultātu uz tablo līdzsvaroja. Tomēr trīs minūte līdz otrās trešdaļas beigām šo sezonu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sākušais Vadims Šipačovs vēlreiz izvirzīja SKA komandu vadībā, bet 49.minūtē Sergejs Kaļiņins panāca 4:2.

"Jokerit" gan centās atspēlēties un tas vainagojās panākumiem, jo 56.minūtē vienus vārtus atguva Niklass Jensens. Tomēr panākt neizšķirtu mājiniekiem gan neizdevās, turklāt nelīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Šosezon dominējošu sniegumu demonstrējošajai SKA šī bija jau astotā uzvara pēc kārtas.

"Jokerit" šosezon atzīmē savu 50.jubileju, līdz ar to komanda vēlējās šo svinību ietvaros aizvadīt īpašu spēli, par maču zem klajas debess vienojoties ar Somijas galvaspilsētas mēriju.

Šī cīņa KHL desmit gadu vēsturē bija pirmā zem klajas debess. Helsinku centrā esošajā Kaisaniemi parkā, kur speciāli šim mačam tika uzbūvēts laukums ar 18 000 skatītāju vietām.

Mači zem klajas debess ir ierasta lieta NHL čempionātā, kā arī nereti tiek aizvadīti arī citās līgās.

KHL pirmajā sezonā "atklātā" laukumā notika Zvaigžņu spēle, hokejistiem savu meistarību demonstrējot Sarkanajā laukumā, Maskavā, izveidotā ledus laukumā.

Arī Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" 20.janvārī grasās uzņemt Minskas "Dinamo" vienību laukumā zem klajas debess.