foto: Vida Press
Bijušajam Porziņģa komandas biedram Derikam Rouzam mērs ir pilns. 29 gados grib beigt basketbolista karjeru
2008. gada NBA drafta 1. izvēlei un 2011. gada NBA vērtīgākajam spēlētājam grūti samierināties ar to, kā viņa karjera iegrozījusies pēdējos gados.
Basketbols
2017. gada 25. novembris, 05:22

Bijušajam Porziņģa komandas biedram Derikam Rouzam mērs ir pilns. 29 gados grib beigt basketbolista karjeru

Kasjauns.lv

Kādreizējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākais spēlētājs Deriks Rouzs nopietni apsver domu likt punktu savai basketbolista karjerai jau 29 gadu vecumā.

Kādreizējā Čikāgas "Bulls" 2011. gadā tika atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju (MVP) tagad ir palūdzis savai šā brīža komandai Klīvlendas "Cavaliers" brīdi pārdomām, vai viņam būtu nepieciešams turpināt basketbolista karjeru, vēsta Ziemeļamerikas vadošais sporta medijs ESPN.

Rouzs jau šobrīd ir izlaidis 11 no 19 "Cavaliers" spēlēm šosezon, ieskaitot pēdējās astoņas potītes savainojuma dēļ, kāpēc viņš nevarēs laukumā doties vēl vismaz pāris nedēļu.

Tieši savainojumi ir likuši kādreiz neapturamajam saspēles vadītājam nopietni apsvērt, vai ir vērts turpināt dzīvi profesionālajā basketbolā. Kāds anonīms Klīvlendas kluba pārstāvis pavēstījis, ka Deriks ir pārguris no būšanas savainotam, kas viņu emocionāli grauž.

Ziemeļamerikas medijiem un NBA pārstāvjiem Rouzs pagaidām nav bijis sasniedzams.

NBA superzvaigzne 2012. gada izslēgšanas spēļu pirmajā mačā pārrāva kreisā ceļgala krusteniskās saites. Sākot no nākamās sezonas, saspēles vadītājs ir piedalījies vien 237 no 413 iespējamajām spēlēm, jo viņu turpina mocīt dažādi savainojumi. 

Šī nav pirmā reize, kad pēdējo pāris sezonu laikā Rouzs pēkšņi pametis komandu. Arī pērn, spēlējot Ņujorkas "Knicks" plecu pie pleca ar Kristapu Porziņģi, viņš mīklaini neieradās uz spēli. Vēlāk notikušais tika saistīts ar kādu ģimenes problēmu un basketbolists saņēmu sodu no kluba un atvainojās par notikušo, paziņojot, ka šī bija pirmā reize dzīvē, kad viņam svarīgāk bija nokļūt pie ģimenes, nevis būt kopā ar komandu. Vienīgais dīvainais šajā visā bija tas, ka sportists to nekādā veidā nepaziņoja savam darba devējam.

Deriks Rouzs pirms savainojumiem - video:

Derikam Rouzam joprojām spēkā ir sešu gadu līgums ar sporta zīmolu "Adidas" (arī Porziņģim ir līgums ar šo sporta apavu rožātāju) par kopējo vērtību aptuveni 70 miljoniem ASV dolāru. Līguma ietvaros vācu sporta firmai jāražo jauni basketbola apavi ar Rouza simboliku katru sezonu, ko viņš pavada NBA, bet karjeras beigšana to visu varētu izbeigt.

Ja savā karjeras labākajā sezonā (2011. gadā) Rouzs izcēlās ar vidēji ar 25 punktiem un 7,7 rezultatīvajām piespēlēm un 4,1 atlēkušo bumbu, tad šosezon ambiciozā "Cavaliers" sastāvā saspēles vadītājs vidēji gūst 14,3 punktus, izcīna 2,6 atlēkušās bumbas un atdod vien 1,7 rezultatīvas piespēles, bet pērn "Knicks" kreklā vidēji spēlē guva 18 punktus, atdeva 4,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,8 bumbas zem groziem.

Ja Derikam pērn Ņujorkā algas čekā rādījās iespaidīgie 21,3 miljoni ASV dolāru, tad šosezon "nieka" 2,1 miljons dolāru, jo saspēles vadītājs vēlējās būt daļa no komandas, kas cīnās par čempiontitulu, bet "Cavaliers" ar Lebronu Džeimsu priekšgalā pērn tika līdz finālam, kur zaudēja varenajai Goldensteitas "Warriors".