foto: Vida Press
Girgensonam neitrāla lietderība pārliecinošā "Sabres" zaudējumā
Zemngus Girgensons šoreiz nospēlēja 12 minūtes un 43 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem pa vārtiem.
Hokejs
2017. gada 11. novembris, 12:18

Girgensonam neitrāla lietderība pārliecinošā "Sabres" zaudējumā

LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda piektdien pirmā guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, tomēr ar rezultātu 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) mājās piekāpās Floridas "Panthers" vienībai, kuras rindās Roberts Luongo kļuva par ceturto uzvarām bagātāko vārtsargu līgas vēsturē.

Rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja "Sabres" uzbrucējs Kails Okposo, tomēr otrajā periodā Jevgēņijs Dadonovs panāca izlīdzinājumu, bet trešās trešdaļas ceturtajā minūtē Īens Makošens izvirzīja arī "Panthers" vadībā.

Atlikušie divi vārti jau tika iemesti pamatlaika priekšpēdējā minūtē, kad atzīmējās Aleksandrs Barkovs un Vensāns Tročeks.

Tāpat duelī Žonatans Iberdo izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Girgensons šoreiz nospēlēja 12 minūtes un 43 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu raidījumu un vienu spēka paņēmienu. Dueli latvietis noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Luongo atvairīja 24 metienus un tagad viņš savā NHL karjerā uzvarējis 455 spēlēs, apsteidzot Kērtisu Džozefu un pakāpjoties uz ceturto vietu līgas vēsturē. Viņam priekšā vairs ir tikai Martins Brodērs (691 uzvara), Patriks Ruā (551) un Eds Belfūrs (484).

"Tas, protams, ir jauki, bet man galvenais ir izcīnīt uzvaras un tikt izslēgšanas turnīrā," stāstīja vārtsargs. "Šie sasniegumi ir lietainām dienām, kad sēdi mājās un neko daudz nedari. Tomēr pagaidām esmu fokusēts uz punktu iegūšanu kopvērtējumā, uzvarām spēlēs un tikšanu izslēgšanas turnīrā."

Piektdienas spēlē "Panthers" komanda pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, kamēr "Sabres" vienība iepriekšējos astoņos mačos savākusi četrus panākumus, tomēr šosezon joprojām nav uzvarējusi divos dueļos pēc kārtas.

Latviešu hokejists, kopš 26.oktobrī atgriezās ierindā pēc traumas sadziedēšanas, sešos mačos pēc kārtas palicis bez rezultativitātes punktiem.

Šosezon Girgensons 13 mačos ticis pie vārtu guvuma, divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Bufalo vienība ar 12 punktiem 16 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Panthers" ar 12 punktiem 15 mačos nu ir pozīciju augstāk.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs jau sestdien, viesojoties pie Monreālas "Canadiens" vienības, kas konferences kopvērtējumā ir vēl vienu vietu augstāk.