foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ilggādējais Francijas izlases futbolists Evrā iesper savas komandas fanam ar kāju pa galvu
Patriss Evrā, visticamāk, ir iekūlies pamatīgās nepatikšanās.
Futbols
2017. gada 3. novembris, 22:11

Ilggādējais Francijas izlases futbolists Evrā iesper savas komandas fanam ar kāju pa galvu

Kasjauns.lv / LETA

Piecas komandas - Londonas "Arsenal", Romas "Lazio", Sanktpēterburgas "Zeņit", Kijevas "Dinamo" un Bukarestes FCSB ceturtdien nodrošināja ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēm, kamēr Marseļas "Olympique" pieredzējušais futbolists Patriss Evrā iekūlās pamatīgā skandālā, jo vēl pirms cīņas ar kāju pa galvu iespēra savas komandas līdzjutējam.

Evrā, kurš "Olympique" komandas sākumsastāvā nemaz nebija iekļauts, vēl pirms cīņas sāka asu vārdu apmaiņu ar Marseļas kluba līdzjutēju grupiņu, vienā brīdī ar karatē cīņas paņēmienu vienam no faniem iesitot pa galvu.

Pieredzējušais futbolists saņēma sarkano kartīti, bet, visticamāk, viņam sekos arī daudz bargākas soda sankcijas.

Marseļas klubs pēc incidenta aizvadīja neizteiksmīgu maču, viesos ar 0:1 (0:0) zaudējot Portugāles vienības Gimarainšas "Vitoria" futbolistiem.

Tikmēr Londonas "Arsenal" H apakšgrupas spēlē mājās nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Belgradas "Crvena Zvezda" komandu, taču Arsena Vengera trenētajai komandai ar punktu pietika, lai nodrošinātu vietu starp grupas divām labākajām vienībām.

Citā mačā futbolista karjeru nesen beigušā Artjoma Rudņeva bijusī Vācijas komanda "Koln" mājās ar 5:2 (1:2) pārspēja Barisavas BATE no Baltkrievijas.

Pēc četrām kārtām "Arsenal" komandai ir desmit, "Crvena Zvezda" pieci, BATE četri, bet "Koln" trīs punkti.

K apakšgrupā "Lazio" izrāva laimīgu uzvaru spēlē pret franču komandu "Nice", kad pretinieku komandas spēlētājs Maksims Lemaršāns mača beigās kompensācijas laika otrajā minūtē ieraidīja bumbu savos vārtos.

"Lazio" šajā grupā ir nopelnījusi maksimāli iespējamos 12 punktus.

Savukārt L apakšgrupā Krievijas vienība Sanktpēterburgas "Zeņit" viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) pret Tronheimas "Rosenborg" no Norvēģijas, izlīdzinājumu Aleksandram Kokorinam panākot kompensācijas trešajā minūtē. Ar punktu "Zeņit" komandai pietika, lai tiktu "play-off".

Vēl šajā grupā Spānijas vienība Sansevastjanas "Real Sociedad" savās mājās ar 3:0 (1:0) sagrāva Skopjes "Vardar" no Maķedonijas, arī sperot soli tuvāk izslēgšanas cīņām.

Pēc četrām kārtām "Zeņit" ir desmit punkti, bet "Real Sociedad" atpaliek par punktu, kamēr trešajā vietā esošajai "Rosenborg" ir četri punkti.

B apakšgrupā Ukrainas klubs Kijevas "Dinamo" viesos ar (0:0) uzvarēja Šveices vienību Bernes "Young Boys", bet Belgradas "Partizan" no Serbijas mājās ar 2:0 (1:0) pieveica albāņu vienību Korčas "Skenderbeu".

Kijeviešiem ir desmit punkti, serbiem pieci, šveiciešiem trīs, bet albāņiem divi.

Visbeidzot G apakšgrupā Bukarestes FCSB no Rumānijas mājās nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Izraēlas vienību Beerševas "Hapoel", ar ko pietika, lai arī nodrošinātu vietu 1/16 finālā.

Ceturtdien E apakšgrupas spēli Kiprā tiesāja Latvijas tiesneša Andra Treimaņa soģu brigāde, spēlei starp vietējo Limasolas "Apollon" pret itāļu klubu Bergāmo "Atalanta" noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Treimanis spēles 35.minūtē piešķīra 11 metru soda sitienu uz mājinieku vārtiem, bet "Apollon" no zaudējuma izglābās mača beigās kompensācijas laika ceturtajā minūtē.

Kopā ar Treimani spēles gaitu pārraudzīja asistenti Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjoņņikovs, papildu asistenti aiz vārtiem bija Aleksandrs Golubevs un Edgars Maļcevs, bet kā ceturtais tiesnesis darbijās Raimonds Tatriks. Treimaņa brigādei šī bija otrā spēle šīs sezonas UEFA Eiropas līgas grupu kārtā.

Tikmēr neveiksmīgo sezonu turpināja Liverpūles "Everton", kas citā E apakšgrupas mačā viesos ar 0:3 (0:0) kapitulēja Francijas vienībai Lionas "Olympique".

Pēc šīs neveiksmes Liverpūles klubs zaudēja visas cerības uz iekļūšanu izslēgšanas mačos, jo ar vienu punktu Anglijas vienība ieņem pēdējo vietu grupā, kurā vadībā ar astoņiem punktiem ir "Atalanta" un Lionas "Olympique".

D apakšgrupā titulētā "AC Milan" viesos aizvadīja bezvārtu neizšķirtu 0:0 pret Atēnu AEK no Grieķijas, taču ar astoņiem punktiem milānieši saglabā pirmo vietu grupā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kur tām pievienosies astoņas UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra trešo vietu ieguvējas.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas čempioni tika kronēta Anglijas premjerlīgas komanda Mančestras "United", kas finālā ar 2:0 pārspēja Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax".