Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Makgregors izaicina Meivezeru uz revanša cīņu, šoreiz pēc MMA noteikumiem
foto: Reuters/Scanpix/LETA
Jādomā, ka MMA būrī Meivezeram klātos krietni smagāk.
Citi sporta veidi

Makgregors izaicina Meivezeru uz revanša cīņu, šoreiz pēc MMA noteikumiem

Kasjauns.lv

MMA (jauktās cīņas mākslas) čempions UFC (Ultimate fighting čampionship) versijā īrs Konors Makgregors izaicinājis uz vēl vienu "gadsimta cīņu" leģendāro bokseri Floidu Meivezeru junioru, kuram augustā Lasvegasā piekāpās boksa mačā.

Makgregors izaicina Meivezeru uz revanša cīņu, šor...

Tiesa īru cīkstonim ir arī atkāpšanās variants, ja 40 gadus vecais Meivezers tomēr nebūs ar mieru atgriezties sportā, jo Makgregors būtu ar mieru cīnīties arī pret bijušo pasaules čempionu WBA (Pasaules Boksa asociācijas) versijā Poliju  Malignagi.

Kā vēsta portāls Boxingscene, Magregors paziņojuma laikā nekautrējās arī kritizēt "gadsimta boksa cīņas" tiesnesi Robertu Bērdu, kurš patraucējis īram uzvarēt leģendāro amerikāņu bokseri.

Ilgi gaidītā boksa cīņa: Meivezers pret Makgregoru

Amerikāņu boksa zvaigzne Floids Meivezers sestdien vēsturē, iespējams, ienesīgākajā cīņā uzvarēja jauktās cīņas mākslas (MMA) slavenāko sportistu Konoru Makgregoru.

"Jau pirms cīņas Meivezers runāja par iespēju doties ringā pēc MMA noteikumiem. Tagad es vēlos šurp atvest vienu no bokseriem! Es iekāpu viņu pasaulē, lai sagādātu priekšnesumu maniem daudzajiem līdzjutējiem un tagad ir laiks apliecināt uzticību! Varbūt Malignagi vai Floids. Mēs varētu sarīkotu revanša cīņu pēc boksa vai MMA noteikumiem, kā jau sākumā bija runāts. Man ir varianti," stāsta Makgregors.

"Tas, kā viņi izturējās pirms cīņas, es tam nespēju noticēt. Es esmu divkārtējais pasaules čempions, bet attieksme pret mani ir kā pret jauniņo. Cīņa Floidu mani "turēja" tiesnesis Roberts Bērds. Gribētu, lai kāds no viņiem atbrauc uz MMA cīņu. Es vēsā miera nožmiegtu jebkuru!" ar ierasto pašpārliecinātību runāja īrs.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka 26. augusta boksa cīņā Makgregors 10. raundā zaudēja ar tehnisko nokautu, ļaujot Meivezeram junioram noslēgt boksera karjeru ar spožu 50. uzvaru un bez neviena piedzīvota zaudējuma. Makgregors pēc cīņas bija ļoti neapmierināts ar tiesneša lēmumu neļaut cīņu pabeigt līdz galam, kaut vai tajā brīdī viss liecināja, ka īram nāktos atrasties uz ringa grīdas.

Meivezera un Makgregora pirmscīņas svēršanās procedūra.

Meivezera un Makgregora pirmscīņas svēršanās procedūra

Meivezera un Makgregora pirmscīņas svēršanās procedūra.

par "Naudas cīņu" nereti dēvētais boksa mačs bija ļoti ienesīgs, jo amerikānis pēc dueļa prognozēja, ka viņš nopelnījis "300 miljonus dolāru (250 miljonus eiro) 36 minūtēs".

Tikmēr Makgregors, visticamāk, nopelnījis vismaz 70 miljonus dolāru. Sportistu ienākumi lielā mērā bija atkarīgi no līdzjutējiem, kas maksāja, lai redzētu cīņu, un tieši tāpēc duelis sestdien aizkavējās par vairāk nekā stundu, jo skatītāji pieredzēja tehniskas problēmas translācijā.

Floida Meivezera un Konora Makgregora pirmscīņas preses konference.

Meivezera un Makgregora pirmscīņas preses konference

Tiesa, precīzas summas joprojām nav izpaustas.

Šim pasākumam pat speciāli tika izdomāta uzvarētāja josta: "Money belt" jeb "Naudas josta", kas veidota no aligatora ādas, pusotru kilogramu smaga 24. karāta zelta, 3360 dimantiem, 600 safīriem un 300 smaragdiem.