foto: AP/LETA
Ovečkins pārraksta NHL vēsturi; ar vārtu guvumu līgā debitē pirmais austrālietis
Aleksandrs Ovečkins jauno sezonu iesācis ar septiņiem vārtu guvumiem divās spēlēs.
Hokejs
2017. gada 8. oktobris, 12:38

Ovečkins pārraksta NHL vēsturi; ar vārtu guvumu līgā debitē pirmais austrālietis

LETA

Vašingtonas "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins sestdien guva četrus vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kļūstot par pirmo hokejistu simtgadē, kurš sezonas pirmajos divos mačos atzīmējies ar vismaz "hat-trick", kamēr viņa komandas biedrs Neitans Volkers kļuva par pirmo austrālieti planētas spēcīgākajā līgā, turklāt nosvinēja debiju ar gūtiem vārtiem.

"Capitals" savā laukumā ar rezultātu 6:1 (4:0, 2:1, 0:0) pārspēja "Canadiens".

Krievu uzbrucējs Ovečkins "hat-trick" noformēja jau pirmajā periodā, kuru "Capitals" uzvarēja ar 4:0, jo ar precīzu metienu atzīmējās arī amerikānis Tīdžejs Ošī. Otrā perioda piektajā minūtē kanādiešu uzbrucējs Brendans Galahers vienus vārtus atguva, bet līdz trešdaļas beigām vēl pa ripai "Canadiens" vārtos ieraidīja Ovečkins un Volkers.

Vēl ar četriem punktiem šajā spēlē atzīmējās Ovečkina maiņas partneris Jevgēņijs Kuzņecovs, kurš asistēja visos četros sava tautieša gūtajos vārtos.

Ovečkins kļuvis par pirmo hokejistu pēdējā simtgadē, kurš sezonas pirmajos divos mačos atzīmējies ar "hat-trick". 1917.gadā NHL pirmsākumos to paveica pat trīs hokejisti.

Tāpat nozīmīgs vakars bija Volkeram, kurš kļuva par pirmo austrālieti NHL un nosvinēja to ar vārtu guvumu.

Pašlaik 23 gadus vecais Volkers savas hokejista gaitas uzsāka Čehijā, bet 2014.gadā viņu ar 89.numuru draftēja "Capitals". Iepriekšējās četras sezonas viņš pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Tikmēr vēl savu 24.sezonu NHL nav uzsākusi čehu leģenda Jaromīrs Jāgrs, kura pārstāvētā Kalgari "Flames" savā laukumā ar 6:3 (1:3, 4:0, 1:0) pārspēja Vinipegas "Jets".

"Flames" aizvadīja sezonas otro maču, bet 45 gadus vecais Jāgrs, kurš Kalgari vienības rindas papildināja šajā nedēļā, vēl nav gatavs spēlēt.

Jau ziņots, ka latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien cieta zaudējumu NHL jaunās sezonas otrajā spēlē, ar rezultātu 3:6 (0:1, 2:3, 0:3) atzīdama Ņujorkas "Islanders" pārākumu.

Girgensons laukumā pavadīja deviņas minūtes un 44 sekundes, kuru laikā veica divus metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.