foto: AP
''Oilers'' zvaigzne Makdeivids jauno sezonu sāk ar ''hat-trick''
Edmontonas "Oilers" zvaigzne Konos Makdeivids pirmajā spēlē izcēlās ar "hat-trick".
Hokejs
2017. gada 5. oktobris, 10:15

''Oilers'' zvaigzne Makdeivids jauno sezonu sāk ar ''hat-trick''

LETA

Iepriekšējo divu gadu Stenlija kausa īpašniece Pitsburgas "Penguins" trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) 100.sezonu sāka ar zaudējumu papildlaikā, kamēr teicams sezonas ievads izdevās Edmontonas "Oilers" zvaigznei Konoram Makdeividam, kurš izcēlās ar "hat-trick".

"Penguins" savās mājās papildlaikā ar rezultātu 4:5 (1:2, 1:1, 2:1, 0:1) zaudēja Sentluisas "Blues" komandai.

Rezultātu pēc Džastina Šulca metiena spēles septītajā minūtē atklāja "Penguins", taču vēl līdz pirmā perioda beigām "Blues" ar Breidena Šena un Koltona Pareiko gūtajiem vārtiem pārņēma iniciatīvu.

Trešā perioda sākumā Sentluisas klubs bija vadībā ar 4:2, tomēr pamatlaika beigu daļā "Penguins" minūtes laikā atjaunoja neizšķirtu, vārtus gūstot Sidnijam Krosbijam un Konoram Šīrijam. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, savukārt papildlaikā "Blues" aizsargs Alekss Pjetrandželo, ar saviem otrajiem gūtajiem vārtiem spēlē, nodrošināja viesiem uzvaru.

foto: AP
Pirms spēles notika svinīgā Stenlija kausa ieguvēju vimpeļa pacelšana pie "Penguins" mājas arēnas griestiem.

Pitsburgas klubs šosezon var kļūt par pirmo komandu pēdējās četrās desmitgadēs, kura Stenlija kausu izcīnījusi trīs reizes pēc kārtas. Iepriekšējo reizi kas tāds notika aizvadītā gadsimta 80.gadu sākumā, kad Ņujorkas "Islanders" no 1980. līdz 1983.gadam pie trofejas tika pat četras reizes pēc kārtas.

Tikmēr citā mačā "Oilers" savās mājās ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Kalgari "Flames" komandu, visus trīs vārtus gūstot iepriekšējās sezonas vērtīgākajam spēlētājam Makdeividam.

"Oilers" zvaigzne rezultātu atklāja 12.minūtē, bet vēl divas reizes izcēlās trešajā periodā, otro reizi karjerā tiekot pie "hat-trick". Divas rezultatīvas piespēles viņam atdeva Leons Draizaitls, bet "Oilers" vārtsargs Kems Telbots atvairīja 26 pretinieku metienus.

Iepriekšējā sezonā Makdeivids 82 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 30 vārtiem un 70 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par līgas rezultatīvāko spēlētāju.

Ar rezultatīvu uzvaru sezonu sāka Toronto "Maple Leafs", kas viesos ar 7:2 (3:0, 1:0, 3:2) pārspēja Vinipegas "Jets". Toronto kluba rindās ar diviem precīziem metieniem debitēja pieredzējušais Patriks Marlo, kurš komandai pievienojās starpsezonā, pirms tam 19 sezonas pārstāvot Sanhosē "Sharks" klubu.

Visbeidzot vēl vienā NHL regulārā čempionāta pirmās dienas spēlē Filadelfijas "Flyers" viesos ar 5:3 (2:2, 1:0, 2:1) uzvarēja "Sharks". Šajā mačā ar "hat-trick" uzvarētāju rindās izcēlās Veins Simondss.

Latviju sezonas ievadā, līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus, pasaules labākajā hokeja līgā pārstāvēs tikai Zemgus Girgensons, kurš Bufalo "Sabres" rindās ceturtdien mājās pret Monreālas "Canadiens" sāks savu piekto NHL sezonu.

"Sabres" komandai šī sezona sāksies jaunā veidolā, jo vasarā par galveno treneri kļuva leģendārais aizsargs Fils Hauslijs, nomainoties arī kluba ģenerālmenedžerim. Girgensons sagatavošanās posmā bija iemantojis Hauslija labvēlību, jo latvietis spēlēja vienā no vadošajām maiņām kopā ar komandas līderiem Raienu O'Railiju un Kailu Okposo.

NHL treniņnometnēs sākotnēji bija septiņi latviešu hokejisti, taču vārtsargi Kristers Gudļevskis (Ņujorkas "Islanders") un Matīss Edmunds Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets"), aizsargs Kristofers Bindulis (Vašingtonas "Capityals"), kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Rūdolfs Balcers (Sanhosē "Sharks") un Mārtiņš Dzierkals (Toronto "Maple Leafs") konkurenci par vietu savu klubu sastāvos neizturēja, tiekot nosūtīti uz fārmklubiem. Tiesa, sezonas gaitā nav izslēgts, ka kāds no viņiem tiek izsaukts uz NHL komandu, lielākās cerības lolojot Gudļevskim un Bļugeram.