Karsumam piespēle; "Dinamo" atspēlējas un uzvar Daugaviņa "Torpedo"
foto: Vida Press
Karsums asistēja Boidam, kurš vārtus iemeta sekundi pirms otrā pārtraukuma.
Hokejs

Karsumam piespēle; "Dinamo" atspēlējas un uzvar Daugaviņa "Torpedo"

LETA

Divu Latvijas hokeja uzbrucēju duelī pirmdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Mārtiņš Karsums izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Maskavas "Dinamo" viesos ar 4:2 (1:2, 3:0, 0:0) uzvarēt Kasparu Daugaviņu un Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra, bet fiziskās sagatavotības treneris ir Normunds Siliņš.

Karsumam piespēle; "Dinamo" atspēlējas un uzvar Da...

Karsums nopelnīja jau sesto rezultatīvo piespēli sezonā, kamēr ar vārtu gūšanu viņam pagaidām nav sekmējies.

Rezultātu jau piektajā minūtē atklāja viesi, taču pēc tam divus vārtus iemeta mājinieki, izceļoties Renatam Mamaševam un Tomāšam Kundrātekam, kurš pērno sezonu sāka Rīgas "Dinamo" rindās.

Savukārt otrajā trešdaļā laukumā dominēja Maskavas kluba hokejisti, izceļoties Jūso Hietanenam, Daniilam Tarasovam un Dastinam Boidam, piedevām pēdējās divas ripas "Torpedo" ielaida perioda pēdējā minūtē ar 53 sekunžu intervālu.

Karsums asistēja Boidam, kurš vārtus iemeta sekundi pirms otrā pārtraukuma.

Noslēdzošajā spēles cēlienā rezultāts vairs nemainījās, Maskavas "Dinamo" svinot ceturto uzvaru pēc kārtas, bet "Torpedo" trešajā mačā zaudējot.

Karsums spēlēja 16 minūtes un piecas sekundes, reizi meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus, nopelnīja divas soda minūtes un uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem.

Tikmēr Daugaviņš spēlēja 17 minūtes un 32 sekundes, reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja piecos no 17 iemetieniem un nopelnīja savai komandai vienu skaitlisko vairākumu.

Vēl vienā spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas trešdien viesosies Rīgā, viesos ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) uzvarēja Maskavas "Spartak", izcīnot sesto uzvaru tikpat mačos, esot vienīgā komanda līgā, kura vēl nav zaudējusi.

SKA labā divus vārtus guva Iļja Kovaļčuks, bet vārtsargs Miko Koskinens atvairīja 19 pretinieku metienus.

Savukārt joprojām bez uzvarām šosezon ir Minskas "Dinamo", kas viesos ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) kapitulēja Čerepovecas "Severstaļ" hokejistiem, ciešot sesto neveiksmi. "Severstaļ" uzvaru izrāva spēles 55.minūtē, spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pirmdien savās mājās ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv", ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas. Sanda Ozoliņa vadītā komanda otros vārtus ielaida nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām, joprojām savā laukumā šosezon nespējot izbaudīt uzvaras prieku.

Kopvērtējumā Rietumu konferencē pa 16 punktiem vadībā ir Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 13 punktiem seko Maskavas CSKA un Maskavas "Dinamo", bet divi punkti mazāk ir Jaroslavļas "Lokomotiv".

Devītā ar astoņiem punktiem sešās spēlēs ir "Torpedo", kamēr Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem septiņos mačos atrodama pirmspēdējā - 12.pozīcijā.

Austrumu konferences vadībā ar 12 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kurai punktu zaudē Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star". Toljati "Lada", kurā spēlē Kristaps Sotnieks, bet trenē Artis Ābols, ar septiņiem punktiem ir 13., bet Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar trim punktiem atrodas pēdējā - 14.vietā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.