foto: EPA/LETA
Palameika izcīna sesto vietu Dimanta līgas finālsacensībās Cīrihē
Madarai Palameikai šī Dimanta līgas sezona bija krietni nesekmīgāka nekā iepriekšējā.
Citi sporta veidi
2017. gada 24. augusts, 23:05

Palameika izcīna sesto vietu Dimanta līgas finālsacensībās Cīrihē

LETA

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika ceturtdien izcīnīja sesto vietu Dimanta līgas vieglatlētikā finālsacensībās Cīrihē.

Pērnās sezonas Dimanta līgas kopvērtējuma uzvarētāja Palameika pirmajā mēģinājumā šķēpu meta 57,35 metru tālumā, otrais piegājiens viņai netika ieskaitīts, bet trešajā mēģinājumā viņai padevās 57,62 metru tāls raidījums.

Pēc trim mēģinājumiem viņa bija pirmajā astotnieka un tika pie vēl trim iespējām mest, vienīgajā veiksmīgajā piegājienā šķēpu raidot 62,60 metru tālumā.

Tikmēr uzvaru ar 65,54 metrus tālu metienu guva šī gada pasaules čempione Barbora Špotākova no Čehijas, otro vietu ar 64,53 metriem izcīnīja austrāliete Kelsija Lī Robertsa, bet trešā ar 64,47 metriem bija Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Sara Kolaka no Horvātijas.

Špotākova uzvarējusi trīs no pieciem posmiem šosezon un triumfējusi sacensību kopvērtējumā.

Šosezon Palameikas labākais rezultāts ir 63,92 metri, kas tika sasniegts jūnijā notikušajās Jāņa Lūša kausa izcīņas sacensībās.

Pērn Dimanta līgas noslēdzošajā posmā Briselē Palameika laboja sev piederošo Latvijas rekordu, šķēpu raidot 66,18 metrus tālu un nodrošinot arī uzvaru kopvērtējumā.

Kā vēstīts, augusta sākumā notikušajā pasaules čempionātā Palaimeika ar 59,54 metriem bija 21.vietā.

Ceturtdien Cīrihē tiks noskaidroti pirmie čempioni 16 disciplīnās, bet vēl vienas finālsacensības notiks nākamnedēļ Briselē.