foto: REUTERS
Vieglatlētikas čempionāts: šodien starti Elvijam Misānam un Latiševai-Čudarei
Latiševa-Čudare aizvadīs 400 metru pusfināla sacensības pasaules čempionātā, Misāns uzsāks trīssoļlēkšanu.
2017. gada 7. augusts, 07:29

Vieglatlētikas čempionāts: šodien starti Elvijam Misānam un Latiševai-Čudarei

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare Londonā notiekošajā pasaules vieglatlētikas čempionātā šodien veic pusfināla sacensības 400 metru distancē, bet Elvijs Misāns aizvada priekšsacīkstes trīssoļlēkšanā.

400 metru pusfināla skrējiens, kurā skrejceļā izies Latiševa-Čudare, plānots plkst.22.55 pēc Latvijas laika.

Finālā iekļūs katra pusfināla divas ātrākās sportistes un vēl divas ātrāko rezultātu uzrādītājas starp pārējām skrējējām. Latiševai-Čudarei savā skrējienā ir sestais labākais personīgais rekords.

Savukārt trīssoļlēkšanas priekšsacīkstes sāksies plkst.20.35 pēc Latvijas laika. Kvalifikācijas normatīvs noteikts 17,00 metri, kas ir vien par diviem centimetriem sliktāk nekā Misāna personīgais rekords, ko viņš sasniedzis sacensībās telpās.

Kopā šodien tiks sadalīti četri medaļu komplekti, noskaidrojot čempionus vesera mešanā, trīssoļlēkšanā un 1500 metru skrējienā dāmām, kā arī 110 metru barjersprintā vīriem.

LETA jau vēstīja, ka šī gada Eiropas U-23 čempionāta uzvarētāja Latiševa-Čudare svētdien priekšskrējienā finišēja pēc 51,37 sekundēm, kas ļāva par 0,43 sekundēm uzlabot personīgo rekordu un sasniegt desmito labāko rezultātu.

Latiševa-Čudare jūlijā parūpējās par pārsteigumu, triumfējot Eiropas U-23 čempionāta 400 metru distancē. Latviete finālā distanci veica 52,00 sekundēs, bet priekšsacīkstēs viņas laiks bija 51,80 sekundes, tādējādi tika izpildīts pasaules čempionāta normatīvs. Šis arī bija viņas līdzšinējais personīgais rekords.

Latiševa-Čudare tagad kļuvusi par otro visu laiku ātrāko Latvijas skrējēju 400 metros, atpaliekot vienīgi no Vinetas Ikaunieces, kura 1988.gadā stadiona apli veica 50,71 sekundē.

Aizpērn pasaules čempionātā Pekinā Latiševa-Čudare viņa ar personīgo rekordu 52,17 sekundes ieņēma 30.vietu, nepārvarot priekšsacīkšu kārtu, pērn Eiropas čempionātā ar 53,11 sekundēm latviete bija 20.pozīcijā, bet Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs finišēja ar rezultātu 53,08 sekundes, sacensības noslēdzot 45.vietā.

Tikmēr Misāns pērn piedalījās Eiropas čempionātā, kur bija devītais trīssoļlēkšanā un 20.pozīcijā tāllēkšanā. Tiesa, jau pāris dienas pēc sacensībām viņš Saldū laboja vairāk nekā 33 gadus seno valsts rekordu tāllēkšanā.

Šosezon viņš trīssoļlēkšanā vairākkārt pietuvojies 17 metriem, bet nav spējis apsteigt 17,02 metrus, ko sasniedza šogad Eiropas čempionātā telpās, kur bija ceturtais.

Kā vēstīts, neskaitot Latiševas-Čudares sasniegumu, kopumā Latvijai šis pasaules čempionāts sācies neveiksmīgi. Svētdien finālu šķēpmešanā nespēja sasniegt Latvijas rekordiste Madara Palameika un Anete Kociņa, kura turklāt palika pirmā aiz svītras, bet maratonā vīriem izstājās Valērijs Žolnerovičs. Savu spēju robežās maratonā dāmām nostartēja Ilona Marhele un Anita Kažemāka, turklāt pirmā no viņām laboja personīgo rekordu.

Savukārt īpaši sāpīga sestdien bija Latvijas komandas lielākās cerības daudzcīņnieces Lauras Ikaunieces-Admidiņas neveiksme, kura guva traumu jau septiņcīņas pirmajā disciplīnā.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs 12 sportisti. Meistarsacīkstes Londonas Olimpiskajā stadionā, kur pirms pieciem gadiem tika dalītas Olimpiādes medaļas, ilgs līdz svētdienai.