foto: AP/Scanpix/LETA
ASV sporta leģenda iesmej par Porziņģi un Latviju
Peitona Meninga pasākuma vadīšanas stils neatstāja nevienu vienaldzīgu.
Sporta zvaigznes
2017. gada 13. jūlijs, 16:48

ASV sporta leģenda iesmej par Porziņģi un Latviju

Kasjauns.lv

Aizvadītajā naktī Losandželosā notika 25. ASV sporta balvas ESPY's pasniegšanas ceremonija, kurā amerikāņu futbola leģenda septiņkārtējais NFL regulārās sezonas simboliskās izlases dalībnieks Peitons Menings iesmēja arī par Ņujorkas "Knicks", Kristapu Porziņģi un Latviju.

Peitons Menings savā uzrunā nekautrējās pavilkt uz zoba daudzus pazīstamus sportistus, Ziemeļamerikas sporta komandas un arī šovbiznesa zvaigznes, tomēr visvairāk tika Ņujorkas "Knicks" komandai.

Sākot "Knicks" izsmiešanu, Menings visu vainu novēla uz pasākuma veidotājiem telekanālu ABC, kuri esot likuši bijušajam sportistam dzēlīgi jokot par Ņujorkas basketbola klubu. Tieši pats pirmais joks bija tas, kurā tika ietverts arī Porziņģis un Latvija: "Kristaps Porziņģis nav spējis noticēt, cik disfunkcionāla situācija ir "Madison Square Garden" ("Knicks" kluba mājvieta), turklāt tas džeks ir dzimis Latvijā," norādīja Peitons Meinings, visticamāk, nemaz īsti nezinot, kur Latvija atrodas, tomēr viņam acīmredzot ir viedoklis, ka pie mums daudz kas nenotiek tā, kā būtu jābūt.

foto: Zane Bitere/LETA
Kristapa Porziņģa attieksmes izrādīšana pret bardaku "Knicks" komandā pamanījuši ne tikai Ņujorkā un Latvijā.

Tālākie joki par komandu, protams, ietvēra arī basketbola leģendu Filu Džeksonu un incidentu ar Čārlzu Oukliju un arī apgalvojumu, ka šā brīža "Knicks" ir visu laiku sliktākā komanda ASV lielākās pilsētas vēsturē.

Tiesa, vislielāko ažiotāžu pasaulē izraisīja Menings joks par Kevinu Durantu un ASV sieviešu olimpisko vingrošanas izlasi, kura, esot bijusi tik dominējoša, ka NBA finālsērijas vērtīgākais spēlētājs tur grib spēlēt nākamsezon. Peitons piebilst, ka tajā komandā diez vai Durantam būtu vieta pamatsastāvā. Šis joks ir daļa no Ziemeļamerikā tik ļoti apspriestās tēmas, cik tas ir godīgi, ka, iespējams, jau tā spēcīgākajai NBA komandai Goldensteitas "Warriors" pirms šīs sezonas pievienojās viens no labākajiem līgas spēlētājiem.

foto: AP/Scanpix/LETA
Kevina Duranta reakcija pēc joka par sevi.

Jebkurā gadījumā Meninga komentāri pasākuma ievadā izpelnījās plašu rezonansi visā pasaulē: daudzi tos uzskata par ļoti smieklīgiem, bet citi ir dusmīgi par šādu arogantu visatļautību.

Visi Peitona Meninga joki ESPY's balvas pasniegšanas ceremonijas ievadā (Joks par Latviju un Porziņģi no 03:05):